tiistai 27. elokuuta 2013

Viidakkoo, Valkosta Taivasta ja Valaita

3. päivä

Lähettii ajamaa klo 6 jälkee aamulla. Kohteena Cape Tribulation. Mulla oli tehtävänä tehä synttäritoivotus kuva kaverille, joka täytti vuosia. Mielessä oli ranta. Matka sinne meinas kestää ikuisuuden. Julia matkatoimistosta sanoi et se ois 2h matka. Loppu matkassa oli ferry ,jolla ylitettii krokotiilien kotimannut. Tie oli hyvinki mutkaista ja vuoristoista ,sekä sademetsää jokapuolella. lopulta meillä meni 3h. Päästii lopulta päämäärää. Ei vaikuttanu iha semmoselta 3h ajomatkan väärtiltä. Oliha se hieno ranta..mut ranta ku ranta.

Synttärikuvat tuli tehtyä ja oltii jo lähös takaspäi ku käytii viel ekan rannan ns. toisel puolel. Se oli jo paljo parempi paikka. Siel näky joen laskeutuvan mereen, kallioille kiivetessä vois nähä merikilppareita ja valaita. Ei näkyny meille.

Enivei.. matka takasi päi.. ja Kohti Kurandaa. Aikaa oli siis aika rajallisesti, ja meirä piti skipata pariki kohdetta matkalta ,koska pyrittii olee Kurandas auringon aikaan viel. Sinne päästäessä kaikki oikeestaa alko olee kii. Käytii me yhel vesiputouksel ja kävelees metäs. Sit jo vaihdettiinki kylää syömiselle ja nukkumisee.

Löydettii ilmane paikka. Siitä oli helppo jatkaa aamulla matkaa. JOtenki turha päivä oli. Ajamista ajamisen perää, eikä oikee miellyttäny näkeminen sitä mitä sinne matkat kesti. No nyppähä tietää.

4. pvä

To  oliki luvassa sisämaan kautta ajamista vesipuistoille ja illasta olla mahd. lähellä Airlie Beachiä, josta pe aamuna oli turisti matkalle lähtö. Mutta takasi viel To päivää.
Aamulla käytii muutamassa pähkinä tehtaanmyymälässä. Njam. Mietittii hetki karttaa mihi mentäs. Oli kysees luonnon spa lähteitä, järviä ja vesiputouksia. hylättii järvet heti, koska aikaa oli yks pvä ja matkaa talsittavana 700km ja suomessahan näitä järviä riittää.

Tultiin Ravenshoe kylään, josta oli tarkotus päästä luonnokylpyihin. Nainen turisti infossa sano et parempi mennä vaa vesiputouksille. Läheet ei oo oikee toiminnassa nytte. Ei nähtävää. Kuunneltii akkaa ja lähettii ekalle putoukselle Millstreamille. Vaikuttava. Välil  tuntuu et ei turistipaikat on parempia. Nimittäi tästäkää kukaa ei oikee oo puhunu mitn, ja oli hiano.

Meillä oli viel Millaa Millaa putous edessä (turistikohde), jonka lähel on kaks muuta putousta. Molempie suosikiksi nousi Zillis putous. Sin mentäes jouduttii ohittaa sademetsä. LÖydetti sil matkal liaanikin. Sisäiset tarzanit pääs vauhtii. Oon muutenki huomannu itessäni et se miten lähellä pääsöö kysees olevaa kohdetta, on mun suosikki. Oliha ne kaikki vallottavia, mutta paras näppituntuma oli Zillikses.

Putouksia oli kerraksee yhelle päivää ja matka jatku kohti Innisfailia ja Etty Beachiä. Sen verra pitää mainita sisämaan ajosta, tiet oli mutkikkaita, jokka avautu aina "farminäkymät" kaikkialla. Kaunista, sanoisin.

Kaverini Georgia mainitsi Etty Beachin sekä kasuaari linnun. Lintu on vaarallinen, varsinkin äiti jolla on poikasia. Rannalle mentäes, huomattii et heinikossa suhisi. Minä: LINTU !! SE LINTU!!!  Molemmat pelkäs auton sisäl, et mitä josse potkasoo :DD. Sillä oli viel poikaset mukana, eli kahtakauheemmalla pelko oli. Saatii kuitenki kuvat napattuu ja matka jatku kohti rantaa.Oli ihanan rentouttava ranta kyllä. Kiitos Georgia !

Piknik värkit mukaa ja maito matkaa .Ikävä oli ollu kyllä maitua!
Hegähdys , ja siitä se matka sitte alko kohti Airlie Beachiä. Meillei ollu oikee täsmällistä aikaa tieros kauan sinne ajaa, koska tuntu et mistä tahansa me kysyttii matkavarrella sinne oli aina 6h matkaa :DD.. jote katotaa mite kaua menöö.

Lopulta sinne ajo sen 7h about parine pysäkkineen. Oltii Airliellä 1am aamuyöstä. Ei löytyny camping alueita eikä ilmasta parkkipaikkaa. Kunnes löyty yks työmaan alla oleva parkkipaikka. Siel ei ollu No CAMPING -kylttiä mitä joka puolel muute aina on. Parkkimittarissa oli vaihtikset $2 /4h, tai $4 / 24h. mutta oli ilmanen kyseisen tietyön takia. Siel oli pari muutaki reissuautoa parkissa. Tuntu siis turvalliselta nukahtaa pariksi tunniksi.

Pvä 5.

Aamulla herättii 6aikaa. JA EI HITTO!!!! parkkisakko ikkunas, eikä mikää pieni vaan vajaa tunti sitte se oli sinne tullu $220 että mojahti!! PERSUKE ja SHITTA !!!
Ei hitto oikeesti! Mite voi olla ees noi iso, ja viel ku ei oltu ees ku pari hassua tuntia siel. Noohh.. lähti soittoo valituksineen muutamaanki otteesee (eka valitin hätäpuheluun !! :D) , lopulta kehotti pistää emailia. Pistetii-

Klo8.30 meirä piti käyrä ilmottamaas ittemme alkavalle turistireissulle. Aiheena 3pvää /2yötä purjehtimista ja snorklaamista. Klo12.30 oli startti.
Mentii takas nukkuu ,huonojen ja lyhyitte unie jälkee, koska aikaa oli vielä lähtöön.

SPANK ME Pvät 5 -7

Lähettii klo 13 pe iltapäivästä. Venepoikina oli kolme nuorta poikaa Jessie , Richie , Ollie ja Chris oli ajuri. Muutaman turistimatkan tehneenä osaan jo hieman vaatia ja vertailla. Tämä ei saanu heti mun pisteitä puolellee. Ei oikeestaa mitn muuta ku alkupreppaus, eikä sen kummempia " otetaan porukka kokoon ja kehitellää tiimi" . Sekä toinen : Ruokaa ei ollu millää haavalla.

Ensimmäinen snorklaus oli kyseessä , jossa eka oli iha sairaa matalaa vettä ,mis piti pelätä potkiiko niitä koralleja vai ei. Toinen osio oli jo hieman parempi, syvempi. Sekä nähtii Elvis -kala. Kala on about 1m pitunen, aika littana ja harmaa/vihreen värine sekä omistaa suun isoinen huulineen sekä väärinpäin surullisen olonen.

Muuten koralliriutat vaikutti aika kuolleilta ja harmailta. Kuten oon kuullu huhuja, Aussien nähtävyys Great Barrier Reef alkaa olee aikalailla kuollutta, koska kaikki turistit menöö sinne. Toisin kuin länsipuolel mis Sarin kaa käytii Coral Bay ja Exmouth omistaa viel kauniit ja "vähemmä koskemattomammat " korallit.

Klo 7 jälkee alko tulee vasta ekat ruuat pöytää, illallinen. Oli sen verra nälkä jo ollu ja ruoka maistu, alko uni maistuu samalla molempien silmiä. Hyvin laiva keinutti uneen suomi tytöt.

LA

Käytii aamusta snorklaamas ,ja melkee huonompi kokemus mitä ereltävänä päivänä. En normaalisti oo valittaja ,mut josson orotukset korkeella ja joutuu pettyy. . :(

Veneilymatkat oli lepposia. Nähtii muutamiinki otteisii valaitten hyppivän, ja kunnol hypähtiki, valaan puol vartaloo näky veneestä. Oli aika vakuuttavaa :). Musa soi veneilles, välis Saana teki havainnon et kaikki on miessoittajia. Kuten Red Hot Chilli Pepperiä. Alkasin oikeesti tykkää kyseisestä bändistä, pienenä ku ei oo ymmärtäny muun ku Spice girlsien päälle.

Pääkohteena oli White Haven Beach.

Tultii veneellä toisel puolel saarta, josta oli about 10min matka näköalalle ja sielt sit itse rannalle. Ei HITTO !! Oli kyl VAKUUTTAVA!! Voin sanoo iha käsi syrämellä ja vihdoin olla Aussien kaa samaa mieltä :AWESOME :) Ranta oli aika iso, jossa veden värit vaihtelivat tunnettain tummineen ja vaaleimpien raitojen kanssa.
Oikeesti että oli nättiä.

Kyl siel tuliki hetki kuvailtua ja ihailtua. Lähettii siitä ite rannalle, ja hiekka oli nii valkosta ja pehmeetä. Kuulemma pehmeintä ja puhtainta hiekkaa maailmassa. !! tierä häntä sitte-
Mutta kaunista oli ja nimensä arvoinen ranta. Valkoinen Taivas-    

Hyvin mielin palattiin takas laivalle ja alettii iltapalan jälkee (peruna-juusto muusia, jota täytyy kyl koittaa kotona) ,katteltii tähtiä ,kuunneltii musaa ja juteltii Jude Lawin( poika Seattlesta, joka muistutti Judee) kaa. Porukkamme oli hieman rennompi, mut ei me ryhmähenkee saatu ollekaa aikaseksi. En minä sitä ainakaa löytäny.

SU

Sunnuntaina oltii 10 kieppeil aamusta jo takasi. Ei siinä ollu enää muuta ku purjehtimista takasi rantaa. Paitti just enne rantaa näky ihme "lankun " näköne otus. Onko se elävä vai ei??!! Onko se valas vai ei ??!! No mutta oliha se valas. Sitä me siin toljotettii aikamme, koska valas makas selällää/mahallaa liikkumatta, välil heilutteli eviään ja  pia sielt tupsahti vauva!! Eli nähtii valaan synnyttävän??!! Aikamoinen avaraluonto- olo tuli.

Haluttii viel hengähtää hetki Airlie Beachillä reissun jälkee, jäätiin yöksi X- BAse backbäkkäreille, jossa pirettii meirä auto reissun aikana. Su oli aika laiska pvä. Pyörittii kaupoilla, maattii hetki rannalla .Käytii illasta kahvilla, ja kuultii mota erilaista live-musa bändiä soittavan. Meillä oli illasta laivareissun After Party bileet. 7pm ne alko, jossa saatii juomaa vastaa ilmaset pizzat. Illallinen taattu. Porukkaa tuli, muttei vetäjäpoikia muutaku Richie. Meki oltii nii kovia bilettäjiä, et klo9 oltii jo autossamme kattoos Everwoodia :DDD.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti