sunnuntai 11. elokuuta 2013

Tultii sanoo TEILLE TERVE !!


HEIKKI JA SEENA


Klo 15 oli aika olla perillä. Lento oli hiema myöhässä sekä mun ajatus tais olla hiema lomalla ku päästii laukkujen hakuun, oltii väärällä hihnalla orottaas laukkuja :D.. Siel oli kyl kaikki lennot ja hihnat täynnä ihmisiä, mutku vihdoin tajusin olevan väärällä, nähtiinki jo omat laukut siel lipuvan.
Heikki veli oli meitä vastassa, joka oli joutunut odottaa kentällä. Siitä lähettiinki suoraa Lahteen, hakee Seena ja mentii syömää.

Paikkana Lahtelainen italiais-huippuravintola Mamma Mia. Ite otin lasangnen, ku en osannu päättää, enkä tienny mitä syörä. Hyvä valinta oli kuitenki. Priam löysi kunno annokset itellensä, pastaa alkuruuaksi, hevosta pääruuaksi. Tarjoilija kettuili, et täälähä pitää sit syörä kaikki. Nooo ei me oltukaa syöty koko pvänä viel mitn. Mut ei mulla kyl iha noi kova nälkä ollu ku miehellä.

Ilta meni Lahden nähtävyyksiä, kujia ja katuja lompsien, juttua heittäen, sekä vihdoin päästiin katsastaa Heikin pikkukätösin rakennettu talo. Viimeksi suomes oltuani, olivat vielä rakennuslupaa odottamassa. Nytte jo koristi kolmikerroksinen torppa :D. Aikamoinen työmyyrä!
Ylimmäs kerrokses oli jo parketti, jossa oliki meirä paikka nukkua, muute vessaan pääsi rakennustikkaita alas mentäes.

Parasta talossa oli se ,et Priamki havahtu kuinka hienoo ois omistaa puhdas koti. Toinen ahaa elämys sillä oli : No kyllähä me voitas hankkia talo suomesta :).

Lahden asuinalueella oli kunno suomi kesä idyyli, näky järvee ja venettä eikä aurinko laskenu vielä 11 aikaankaa illalla :).

Aamusta käytii lähi mettäs ekat marjat ja polut kattoos. Sanoin Priamil, et älä huoli vaikkei nyt oisikaa tarpeeks aikaa olla mettäs, näitä löytyy kaikkialta.
Saatii jo ekat mustikat ja vatut suuhun. Njam :P

Heikki opetti mua ajelee autollansa, kaikki niksit mistä mikäki toimii ; vakionopeuden säätimestä hierontaan penkissä :) . Käyttöön siis otettava.

Puolen pvä aikaa, kun alko tuntuu suht turvalliselta ajolta, jätettii Heikki Lahtee ja Suomi RoadTrippi voi alkaa. Matkamusiikkina : Vain elämää- sarjan levyt, Cheekkiä, Pithbullia, Emeli Sande... Heikin musamaku hieman yllätti pithpullin kera :).
Valaisin Priamille vain elämää ihmisistä kuka kukin oikeesti on. ja ite lauloin tietty mukana kaikki nuoruus biisit.


ÄITI JA ISÄ + SUKUAAjeltii kohti Alavutta ke pvästä. Matkavarrella pysähdyttii ottaa kuvia järvistä ja pelloista.  Äiti ja Viola oliki jo odottanu meitä saapuviksi, kunnes automme tuli pihaa. JEEEEEEE !!! Vihdoin sain halata äitiä. Yhtä lämmin vastaanotto oli siel, ku aina ennenki. Kaikki oli vaan yhtä hymysuuta. Isä oli yhtä kova puhuja mitä enneki, ja minä yritin parhaani mukaa pysyä kärryillä tulkkaukses. Välil meni kielet ja sanat sekasi, et alko Priamil tulkkaa suomeksi jne. Hyvin ne kai sit pääsi yhteisymmärryksii ja "juttelemaa" keskenää, isä vaan välil unohti ettei Priam ymmärrä ollekaa Suomee ja jatko puhumista suu vaahdos :).

Tulkates ite opin asioita historiasta ja sodista (mistäpäs muusta).

Hanna ja Pauli tuli illalla ,ja Hanna yllätti hienolla enkun taidollansa :D. Sain ainaki hiema hengähtää. Jätin välillä ne äitin kaa pöytää istuu kahestaa ja ku kysyin tullessani et kui syvällisii keskusteluihin pääsivät, äiti oli opettanu kaikkee mitä pöyrässä oli. Ä: Lusikka, P: Lusikka. Ä: Lautanen. P: Lautanen , Ä: Kinkku P: Kinkku jne. :D

Vein Priamin ekaa kertaa suomisaunaan kotona. Annoin sille luvan istua alimmalla lauteella, ja hyvin poika pysy hengis.

Illalla Priam sano, et todistin sille mun enkun taidon, että osaan puhua jo.

**
To meillä oli aiheena illasta mennä kesämökille, jossa pienenä aina oltii suvun keske. Sitä enne käytii kattomas Suomi eläimiä Ähtärin Zoo:ssa . Sää oli hieman sateinen ja kolee, mut nähtii kyl kaikki tärkeimmät eläimet : Karhut, hirvet, porot, ketut, sudet, ilves..
Karhu tuli meirä molempie suosikiksi.
Haettii heli asemalta ja käytii keskisen kautta ostaas murkinaa mökille.

Mökille tulles, sielä oli jo kaikki orottamas meitä :)) <3 <3 . Harmiksi Tarja tädin ja Immin piti lähtee läpsystä menee, ku juna oli lähdössä. Enot oli sielä Australia kuteet päällä vastassa :) .

Serkku Eero tuli myöhemmi. Heillä synkkas Priamin kaa suoraa. Oha niillä samat taustat : musiikki ja opettajan ura. Itelläni oli huomattava helpotus erellisee päivää, koska oli puolet ihmisistä jokka osaa enkkua. Ei tarvinnu enää ite puhuu pelkästää vaa.

Priam ja Eero jammittivat yhessä kitaran ja rummun tahdissa. Hyvä keikka ,ilman harkkoja :D.
Ilta oli muutenki lepposa ja mukava sukulaisten ympäröimänä. Priamki tietää nyt mistä minä olen kotoosi. Tykkäs kuulemma näkemästään.

**
Pe oliki Keskisen nähtävyyden aika. Jeij ! sekä illalla Seinäjoki Areenaa kokouksee. Helille sanottii heipat ens vko asti ja lähettii äitin ja isän matkaa Sjokee.
Taas pääsin tulkin hommaa, tällä kertaa molemmim puolin , koska saarna oli suomeksi, laulut enkuksi. Äiti toisel puolel ,Priam toisel puolel.

Käytii tekees pieni Seinäjoki- nähtävyys kiertoajelu, koulut, lakeuden risti, kämppä. Kotimatkal käytii viel kiertääs Kaukolan Kyläpahanen koulun ja kaupan kera :). Kaukolan koulussa oli kuulemma enite respectiä. Tuumaan samoin.
**
Aika oli sanoo äitille ja isälle Heipat !! :( Nooohh , ei nyt oo enää ku puol vuotta seuraavaa näkemisee, kunnes takana on jo 1,7v . Ei pitäs tuntuu pahalta :).

Meillä alko seuraava kohde, Valkaman kodin kautta morjestaas Eero vimosen kerra ja tulostaas Pori Jazz liput matkaa.

HEihei Alavus !! <3PORI JAZZ

Meillä oli lippu varattuna La päivälle. Aikanaa annoin Priamille valtuuden valita mitä bädiä mennää kattoo ,valinta kävi : Dave Douglas Quintet ,Level 42 , Eric Burdon & the Animals ja Earth, Wind & Fire. Itelleni nimet ei sanonu mitn, mut menossa silti mukana.

Poriin saavuttii aikalailla keskipvän aikaa klo 1. Mun nuoruuden ystävä Mette asustelee nykyää Porissa ja oli innokkaana antamas meille majapaikkaa festareiden ajaksi. Eipä ollu 10v nähty varmaa, ja silti juttu lähti siit mihi jäänykki. Meten komentti : samanlainen heini se vielki on, eikä oo mikskää muuttunu. Minä : Mitäpä sitä hyvää muuttamaa.

Meten asunto oli aika lähellä keskustaa, Jazzeille käveli sen 20min about. Mette lähti meitä saattamaa että osataa mennä oikeesee paikkaa. Kyllä emännällä oli kaikki hoidot hallussa : nii sieltä löyty evästä kotona että matkalle, sadetakit, laastarii, pitkähihasta paitaa, takkia... mitä vaa osas äänee aatella, ni mette lainas. ei huonompi hotelli.

Mentii Priamin kaa Kirjurinluotoo kolmen aikoihin. Ekat Jazz bändit siel jo soitteli. Iteki oon oppinu tykkäämää jo jonkin sortin jazzista. Seura(ko) tekee kaltasekseen. Näin ensimmäisen Elosen aikasen asiakkaanki Jazz- tunnelmissa. Ei näistä pääse eroo :D.

Kaikista bändeistä bongasin itseasias jokusen biisin, minkä tiesin, vaikka pelkistä nimistä ei ollu tietookaa mitä ne on-
Ilma oli hiema koleen tuntunen , ja hetken siel iha satoki, sadetakille tuli käyttöä. Bongattii Jari Sillanpää yleisöstä, eli mun Vain elämää - selostukset aikoinaa Priamille oli menny jakeluun ,koska se sen lopulta sit varmisti et hei tuoha on yks siitä levystä.

Illan pääesiintyjä oli Earth, Wind & Fire. Bändi koostu 12 hlöisestä tummien miesten bändistä. Löyty erilaisia torvisoittimia, kahenlaisia rumpuja, kitaroita,bassoo ,afrikkalaista peukalopianoo sekä pitkääki pitempiä rastaletti tukkia.
3 alkuperästä jäsentä oli vielä menossa mukana viimeseltä 41 v. Ja hyvin viel papat veti.
Tunnetuimmat biisit on Let`s Groove tonight ja September.

Tämä bändi voitti Pinkin keikan musiikillisesti, muttei showlla. Priamin komentti.
Ite tykkäsin näitten showsta, mutta Eric & Animals oli itelleni mieluisinta musiikkia, jota vois normi elämäs kuunnella.

Keikan jälkee nälkä ja väsy yllätti, jote pitsan kautta kotia. Metelle päästyä molemmat nukahti samantie meille tehtyy petiin. <3

**

Sunnuntaina käytii maakunta matkailulla ,ja mentii mulleki ekaa kertaa Yyteriin sekä Reposaareen. Yyteristä tuli iha Aussien ranta mielee. Pitkääki pitempi rantahiekka ja meri pauhuaa. Päivä oli paljon lempeempi ilmalta, paitti tuuli lujaa. Käveltii ranta pitkin poikin ja lähettii kahville Reposaareen. Priam kiitti mua ja oli onnellinen, kun näytän sille erilaista maisemaa Suomesta, ja vien poikaa ympäri ämpäri.

Maisemamatkailulta saavuttii takas Jazz- kadulle. Siel oli viel hetken menossa Jazz soitantaa, jota jäätii kuuntelee. Syötii muikut ja lohet naamarii ja pikkuhiljaa alattii olee valmiit kohti seuraavia siirtymiä. Mette tosin tuli meirän mukana Treelle joten sen menoja piti viel odotella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti