lauantai 28. joulukuuta 2013

Suomi aikaa Hesa- Tre- Jkl- Pmäki- Alavus


Nonni. Nyt on aika taas alata muistelee et mitäs sitä tääl on tullu tehtyäkää. Niin se aika vaan vierähtää, että jouluaatto on jo tänää :D. täälä Kaukolan kylällä istutaan keskellä kynttilöitä, joulusauna käytyny ja ruuan tuloa suuhun odottaen. Joulutunnelma itellä aina alkaa viimestää joulusaunan jälkeen (päivä sauna). Katottiiha me joulurauhan julistuskin, tutulta kotikulmalta. Viimeset vuoret onki menny nettiyhteyden kautta katottuna.

Ulkona sataa vettä, mut kyl tänää äitin kaa torettii et joulutunnelma on saatu aikaseksi, kuusen koristelun ja kynttilöiden vuoksi. Suklaata en oo oikeestaa syöny vielä yhtää !!! :DD !!! takaraivossa taitaa olla tuo kolmen viikon päästä mekkoon mahtuminen. Haha. ollaa äitin kaa syöty jouluruokia jo koko viime viikon ennakkoo, et näi jouluaattona meillo poikkeus, ja syörää kanaa ja salaattia. Ihanaa, kerranki jotai muuta ku laatikoita laatikoitte perää.

No eiköhä niitäki viel kerkee syömää tämän joulun aikana. Täälä on aika rauhallista olla vanhempien keskellä, tuntuu et mikää ei oo muuttunu (aikoinaa ku enne aussielämää,tääl tapasin viettää jouluni samassa porukassa ku tänää:).  Mutta mikäs täälä ollessa, saa ainaki rauhottuu kunnolla.
nooh. alotetaas muistelees mitä kaikkee täs on kerenny suomen aikana jo näkee ja kokee :) .

Helsinki

Lennot oli tällä kertaa Perth- Kuala Lumpur- Amsterdam - Helsinki. Lentoaika 25h parin tunnin lyhyillä vaihdoilla. Damin kentälle päästyäni, ilma alko kylmenemään ja muistu mieleen, et hengittäeski voi nousta höyryä. Empä ollu moista kokenu viimesiin vuosiin :D.
Helsingin kentältä selvisin suht nopsaa kohti keskustaa. Perinteiksi muodostunut äitille soitto lentokenttäbussista, että suomessa ollaan :). Priamki soitti nopeesti,ja kerroin  että hengissä ollaan selvitty.

Ensimmäisenä Kirsi oli mua vastassa. Tavarat säilytykseen ,ja sitte kahville. Yhdessä parannettii maailmaa tyttöjen jutuilla. Helsinkiaikaan ku jo kuuluu kirsin lisäksi yöpyminen Jussin tykönä, näi teimme nytteki. Heitin tavarani jussille ja hetken hengähdettiin. Kunnes lähettii kaupungille kattoo joulukylää, markkinoita :) . Käytii glögeillä ja kierrettii joulukuuset ja kaupungin jouluvalot läpi. Lunta ei helsingissä oikeestaa ollu.

Aamulla mulla oli tarkotus hypätä ekaa kertaa eläessäni Onnibussiin. Kohteena :

Tampere


Lunta ja pakkasta alko olee vastassa. Soitin Marialle ,joka tuli mua vastaan pysäkille, et ottaa varahanskat ja pipon mukaa. NÄPIT JÄÄTY!! Eihä meillä semmosia tarvita Aussejen mailla. Heitettii Marian kaa kamat kämpälle ja lähettii Manna-henkiseen ravintolaa syömään.
Illaksi mentii Saanan kotia kattomaan ja toin tytöille San Churro kaakauta tuliaiseksi. Unimusa soi taustalla ja mukava puheensorina täytti kodin.

Torstaina menin Hillan seuraksi, ku maria meni töihin. Kuha kierreltii kaupungilla ja höpistii. Heli oli tulos illaksi Treen suunnalle kans tulevaa itsenäisyyspäivää viettämään. Käytii yhes 3K illas Marian johdatuksella.

Perjantaina oliki itsenäisyyspäivän aika. Pvällä mentii japanilaisravintolaa syömää sushia helin ja marian kaa. Joel liitty meirän mukaan kans. Tampereella oli mukavan olonen joulutori kans mitä Helsingis.

(Laitetaa tähä väliin, etku kerkesin jo sanomaa... kyllä nyt on jo tainnu häämekkoo pienentyä. Joulu ja suklaa on voittanut. Huhhuh !! No oha täs viel aikaa.. :D )

Tampereella oli ilotulitukset itsenäisyyden kunniaksi ja kaverini Laura tuli sinne kanssa. Meil oli sovittu treffit ja siirtyminen Lauralle siitä sitten. Liikenne tais olla hieman sekasi juhlien takia, koska jouruttii odottaa tulevaa bussiakin melkee tunnin, joka ei lopulta ees tullu. Sen verra oli kiprakka talvisää, joten otettii taksi lopulta alle ja lähettii Lauran kotia päi.

Osa syy liikenteeseen, saatto olla itsenäisyy pvä juhlien järjestely Treella.

Laura oli kyllä pistänyt pöyrän koreaksi kaikilla suomi/jouluhöysteillä. Ilta meni juhlia kattoen ja kertoillen parin vuoren elämän tapahtumat puolin ja toisin. Aamuksi jätettii sit kaikki extremet. Mentii aamusaunaa ja yllytin Lauraa hyppää lumihankee kanssani.  Oli kylymää kyytiä, varsinki se empimine enne hyppäämistä :D. Mutta VIRKISTÄVÄÄ :) .

Laura heitti mut linkka-asemalle ,ja toivoteltii heipat ja nähää häissä :D
Kohteena oli aina nii rakas :

Jyväskylä

Siinä jo riitti suoraa järjestely tekemistä ,mitä mistäki piti hakee ja vierä jne.. Käyrä moikkaamas kaikki tarpeelliset, satiinin väki, eloset. . Meillä oli Hillan kaa tierossa Jenni Vartiaisen konsertti illalla. Sitä ennemmi jouruin mennä häkkivaraston kautta hakee vähä lämpimämpää kolttua päälle.
Itse Jenni oli mainio . Laulo paljon uurelta levyltä laulujaan. Muutama tunnin keikan se heitti, ja oltii melko hyvillä paikoilla. Tokas rivis, nilkkakorkeudella. Kiitos Hillan <3 - Ostettii toisillemme joululahjat,minä t-paidan hillalle, hilla levyn mulle :D

Keikan  jälkee käytii iltapalalla Jalossa, samalla moikkaas tuttuja Karria ja Jannea. Tatu liitty meirä seuraa myös ja senku höpötettii menemää.

Mun Jkl aina koostu hääjärjestelyistä, paikkojen ja tavaroitten setvimisestä tulevaisuuta aatelle, ihmisten näkemistä... En halunnu liia tiheeksi pväohjelmia tehä. Halusin myös tuntee et saan nauttiakin ajasta. Ite hääpaikalle oli meno ma 9.12 Otin Jennan mukaani makutuomariksi, ja hääihmiseksi joka tietää enemmä kaikesta ;)

Paikka vaikutti tosi ihanalta <3 Ihana nainen oli vastassa myös ja kertoi asiat selvästi palaverissa. Minä taisin olla se "epäselvin" joka ei ollu osannu ees aatellakkaa esim. kuinka kauan meillä tulee kestämään kirkko tilaisuus :DD:.

Sit siinä aina kyselin Jennan mielipiteitä, et no mikäs ois paree näin päin.. Jenna ja työntekijä tuumas, et no sinä et ainakaa ota näitä turhan vakavasti. :DD. No mistä sitä tietää, mitä kaivata jollei tierä mtä vois olla :D. ..

Ruokalistoihin tehtii hiema muutoksia. Hinta nousi hieman, joka oli orotettavissa. Mielestäni kuitenkin ihan suhteellista, siihen mitä saatiin sieltä. Paikasta ja hlökunnasta jäi todella hyvä olo.
Seuraavana pvänä oli sitte hääkimpun suunnitteluu. No siinähän se "H-hetki alkaa olee lähellä"-  ajatus alko tulee konkreettiseksi. Ihanan kimpun tuun saamaan, siltä se ainaki vaikutti. Ite en oo kovin suuri kukkatyttö (jonka priamki on huomioinu ;), joten mullei oo nii väliä mitä kukkia on. :D. .. luotan ammattilaisiin ja niite kuvailuihin/kertomuksiin.

Hääpuvunhan olen näpertänyt omin kätösin. Mieleeni tuli kuitenki..että onko se hieman kylmä puku talvihäihin. Siitä se ajatus sit lähti hankkia päällytakkia ja ehkä aluhametta. Muutamia Ateljee liikkeitä kävin läpi. HInnat hypähti rutkasti toisesta toiseen. Suuria eroja oli!! Käännyin edullisemman puoleen ;).

Testimeikkausta ja kampausta tehtiin mulle myös, ja kyllähä musta kauniin saa :P. Eka tosin tuntu etten tykkää meikistä, ku jouruin oottelee tunnin verra kaupungil kampauksee pääsyä: Hienona naama ponnaripääs. Mikä ei kuulu joukkoon- tyylillä. Mutta kun kokonaisuus oli kasassa, Bueno!
Hauskasti sattu, et tällinkien jälkeen menin viemään mun puvun lopputuumauksiin silitykseen jne.. ja koittaa alushametta ym. Siinä kaikkien meikkien, tukan , mekon alla tuli tunne et mähä näytän ihan morsiammelta. <3 Hieno tunne sanoisinko.

Otettii kauneuspvästä Jennan kaa hyöty irti ja lähettii pikkumustat päällä viettää iltaa kaupungille. Aussie Bar sekä Timen karaoke vei voiton :) Hahha. Oltii kyl aikalailla kahteepekkaa vaa liikentees, karaokessakaa ei tarvinnu antaa ees mikkejä laulujen välissä pois ,ku siel jo me taas hoilattii seuraavana.

Ihania ystäviä mulla on kyllä säilyny täällä. Muutamista tuli yllätys olojaki, et en ollu ees muistanu kuinka ihana ihminen tämäki voi olla <3 .- Oli nii henkevää keskusteluita sekä elämän iloja :) .. Yksi ystävästäni oli tullut kanssa uskoon, josta saan olla iloinen myös.


Kerkesin yhtenä iltana myös Helin kavereiden iltamiin. Vaikken ketää tuntenu, hyvin naiset ottivat mut mukaa. Sain hyviä ja viisaita neuvoja tuleviin häihin, sekä ihmiset olivat valmiita lainaamaan kaikkea ;) .. Heli kaasoltani oon saanu kaks vinkkiä : Sillä ei oo mitää väliä mite se servetti on siel pöyrässä, vai onko siel haarukka ristis vai rastis. Kuha ite tuntee olevansa kaunis ja hyvän näkonen. Se on tärkeintä. Sekä häitten jälkeenkin on elämää.. Jos kaks vuotta säästää rahaa siihe ,et järjestää juhlat ja sen jälkee on PA.. Häät on silti vaa yks pvä.

Hyvät neuvot.. otan korvan taakse. Tosin PA ollaan jo enivei oli häitä tai ei.. eli :DD...  

Kävin morjestaas Eevaa myös Pieksämäellä, Kattomas hänen torppansa. Aloin olee jo sen veera naatti ihmisistä, ettei jaksettu sen kummemmi tehää mitn..Katottii Klikkaa Mua tv-sarjaa. Toimi :D

10 Päivää Äitiliinin hoivis


Jklästä menin Alavudelle. Lähin aamujunalla kohti pohojammaata. Jäin keskisellä pois, et saa shoppailla viel hääjuttuja ja kuluttaa aikaa, kunnes äiti kerkee hakee asioiltaan.
Alavus aika oli tarkotus viettää taas äitin ja isän elämää kattellen. Ittelläni Alavus aika on aina öö.. vaikein. :D. Ehkä siinä, ettei oo niinkää yhteydes ulkomaailmaan huonojen puhelin kenttien (varsinkin nettiyhteyden) takia. Eli se ties esim. olla vähemmä yhteydes Priamiinki   ;(.

Aika kotona koostu erilaisista joulutapahtumista eri kirkoissa, laulantaa,jouluruokailuu ,peräseinäjokee, alavutta,seinäjokee.. JOULURUOKAA!! alotettii jouluruuan syöminen jo viikko enne ite joulua, josta sanoinki 4pvä päästä että  oisko jo muuta ruokaa :D. Ite jouluna syötiinki kanaa ja riisiä ;) vaihtelua.

suku on paras sekä pahin. Tässäki se tuli totee näire pvien aikana. Tuli nähtyä tätejä, setiä, siskon tyttöö, serkkuja.. vanhoja koulukavereita suunnitelusta sekä suunnittelematta. :)
mielekäs teko oli, ku sjoes mulla ja äitil oli luppoaikaa , orottaen hannaa ja paulia asioiltaan. Käytii morjestaa yhtä vanhaa perhetuttua Rosaa ,ihan yllärinä(jopa mulleki). vaikkei kovin kauaa keretty olla, tuli ihana tunne naisesta, jota ei ollu taas vuosiin nähny.

Äitin kaa saatii juteltuu, hiljasii hetkii, kävely lenkkiä.. Suklaata söin vain sen jouluaaton. Mielestäni pärjäsin suht hyvin joulun yli. Katotaa mite mekko tulee mahtuu päälle... ;D

Priamia on ollu ikävä, muutamaa kertaa kyynelki iha vierähtäny, ku ei oo kunnolla pystyny pitää yhteyttä . Puoliväli on jo ohitettu, sekä loppuajan ei olla enää korvessa, joten ei oo nii pimenossa. On tullu käytettyä kaikkia ajomatkoja hyväksi soittamisen takia. Mullahan ei oo tossa puhelimessa etukameraa, joka tarkottaa sitä et toinen skype keskustelija ei nää toista. Oon kehitelly et ite katon priamia peilin kautta, nii molemmat näkee kaverin :) .

Priam oli löytäny puhelimestaa asetuksen, mihin se puhuu ja puhelin kääntää sen ite tekstiksi. Näppäräää!! Varsinkin  toimii täyrellisesti miehel ,joka inhoo näpyttelyy.

Yhtenä iltana Tehilah tuli meille pikaselle vierailulle Alavudelle. Eipä oltu nähtykää sitte Götebergin jälkee ku kävin morjestaas sitä juhannus 2011. Turhan nopeet oli näkemiset, ku ois juttua riittäny ja varsinki ku oli ylimääräsiä korvia(äiti) kuuntelemas, ni ei päästy ns. pintaa syvemmälle tyttöjen juttuihin.

Samana iltana törmättii myös mun ex poikakaverii, jota en ollu nähny sit 2007 v jälkee. Ihan iloinen oli jälleen törmääminen molemmin puolin. Hämmentyneitä oltii kaikki kolme kyllä. Kerrottii kuulumiset ja hyvät jatkot elämää :). Äiti heitti lopuksi : Säki saat nyt mennä vapaasti naimisiin, Kaikkia hiema hymyilytti :).

Jotenki tuntuu et elämä koostuu vaan sattumoista. Ihmiset jotka tuloo sun elämään. Tilanteen ja suhteet niitte kanssa, onko ne pysyvää vai hetken eloa. Kaikesta tullaa oppimaa. Kun aattelee missä tilassa elää tällä hetkellä ,mitä saavuttanut, onko eläny unelmiaansa kohti..  Siihen saan olla tyytyväinen.

Vaikka elämä Australiassa on periaattees iha normaalia, se oli mun unelma aikoinaa. Ei se siltä sinänsä tunnu ,normi puurtaminen ja elo.. mut sit taas toisaalta ku kattoo taakse päi ,et tätähä mä halusin, ja nyt oon sen saavuttanut. Kaikki extrat siihe päälle vielä :)

Nyt ku suomessa on ollu suoraa sanottuna Paskat Kelit, varsinki ku odotti sitä lunta ja "oikeeta talvee".. mielikuvat siitä oikeesta talvesta on säilyny ,ku pienenä niitä sai viel kokee. Yhtenä iltana katteltii Violan (siskon tytön ) kaa pihalla tähtiä, ja nähtii muutamia tähdenlentoja. Kerroin Violalle, et mun lempipuuha hänen ikäsenään oli maata lumihanges ja kattoo tähtiä. Nyt piti vaa seistä kuralätäkös ja unelmoida lumesta. :D Viola tosin kertoili mulle ,missä on otava ja missä pohajn tähti. Minä vaan seisoin huuli pyöreenä: Kyllä , olen vanha ,enkä teirä enää mistää mitn :D

Tuli mielee.. et ei tää välttis voita aussien joulusäätä +40 . . No joo.. mut aina ei voi onnistaa.

Jännä olo tuli tänää, ku käveli Seinäjoen katuja, et ois ollu ns. kotona. Ei oo ees aikoihi kävelly tääl ja iha "takakujia" käveltii äitin kaa ku käytii ostoksilla. Mutta jotenki tuli ekaa kertaa tän loman aikana tunne et ois ollu kotonaa :D.. Tottakai ollu ihanaa aikaa tääl, mut silti ollu "reissun päällä" olo.
Nyt oon tädin tykänä yötä sjoes ja huomen takasi Treesee. Saanan hoiviin ainaki alkuun. Vko melki aikaa olla sielpäi suomee enne taas seuraavaa liikkumista. Joten nautin, kun ei oo ees mitn suuria suunntelmia koko ajalle. Kuha oon.Nauru.

itsenäisyyttä :D
Sillo ku oli viel lunta 


Extremeeee ;) 


Tuleva hääkirkko 


Jenniii
Maijusein <3

Minni tyttö

glögiä
testiä

Jarnooo

Toisenlainen morsmaikku ;) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti