torstai 18. huhtikuuta 2013

Hei teille :) minä täällä.

Tulin kirjottaa blogiani tällä kertaa x-wray kahvilaan ,jossa Karisma Brothers soittaa jazzia. Koko vkoloppu on itelläni menny ohi Priamin keikkojen vuoksi,jote päätin tulla tänne ja tehä sille yllärin. Samalla saan omaa aikaani kans.

Otin hyvästä neuvosta vaadin tähän kirjotteluun ,ja pistin juttuja ylös muistiin ,et saa tänne sit lisäillä samate, eikä vaan aivot lyö tyhjää. Vaikka tällä hetkellä se siltä taas tuntuuki, hah. :D

Nooh... katotaas mitä mun muistio sanoo :)

No ensinnäki se ,et ollaa tulos suomee 16.-29.7 . Tuun siis lomalle omaan elämääni :). Hui !! hiema jännittää. Vuos sitte mentii Kroatiaan lomalle, johon Priamin perhe normisti menöö aina joka heinäkuuksi. Sillo jo mietittii et ens vuonna vois puolittaa, ja näin toteutetaankin. Ollaan Kroatiassa kaks vkoo enne suomee, ja sitte sinne teirän hoiviin <3 <3

Mua pelottaa.

Itelläni on aina ollu suurin kynnys puhuu enkkuu suomalaisten kesken/kuulle. Varsinki ku nyt ku jo tääl sit elelly 1,5v siihe mennes, ennen suomen kamaralle tulemista, luulis et oisin jo täyrellinen. Mut turha luulo.  Ei se vielkää oo semmosta miksikä sen haluaisin olevan. Ehkä pitäs mennä johki kielikurssille, nii oppis sanajärjestykset ym oikei, eikä heittelisi kaikkee aina Finghliksenä.

Tosta suomen sanajärjestystä käyttämällä tuntuu et välil tuloo hiema "kovasti sanottua"  tai " käskettyä", vaikken  sitä tarkotakkaa. Enkuksi ne on hieman hienovarasempia. Mutta kuittaan lauseeni (esp. töissä ) aina hymyllä, ni kaikki lopulta ymmärtävät tarkotukseni.

Mut ei kait siin muuta voi ku kohdata pelko ja tulla teirän kaa puhuu mun finghlistä heinäkuussa-

**

Toinen asia mikä tuos suomeen tulossa mietityttää. Aina ku lähen matkalle, on ihana lähtee, mut matkan päätyttyä on aina ihana palata kotiin. Täs sitte onki tenkkapoo ,ku tuun suomee lomalle, ja palaan tänne. Mikäs sillo on koti. :0 ..se tunne jäärään nähtäväksi lomailun jälkee. Aikalailla laitan painoo tällä senkin takia, et osaisin tehä seuraavat siirrot täällä ollessa.

**
PIKKUJUTTUJA sielt täältä :


Oli hauska kuullu Amberin suusta (viime kirjotukses ku siel oltii vierailulla). "Kyllä mä hitaasti pystyn ruotsia puhumaan, mut het ku ne alkaa nopeeta puhuu. Tipun kärryiltä."Se on aikoinaan asunu Ruotsissa vuoden verran. Se ei ite sitä varmaan huomaa, et mulla saattaa olla välil vaikeuksia seurata sitä, koska se on varmaa nopeimpia ja ainaki KOVIMPIA puhujioita tääl, joihin oon tutustunu !!

Huvitti.

**
Töistä muutama juttu.

Oon aikalailla meirän kahvintekijä.

Kahvit meni tällä kertaa pyörätuolimiehelle ja oisko ollu sen tytär tai avustaja.. Nooh enivei. En ollu ennemmi niit tavannu. Kahvien jälkeen mies rullaili tuolillansa mun työ. "En kovin usein sano kohteliaisuuksia, mutta nyt on pakko tulla sanoo et oli kyl todella hyvää kahvia. Kiitin ja hymyilin. Georgia oli siinä mun lähellä, ja kuuli tilanteen. Hän sanoi miehelle : Kiitos ! me torella arvostetaan teirän palautetta. Miehen lähdettyä G valaisi mulle ;aikoinaan hänen ekoina työvuoroina Mannassa. Samainen mies oli tullu haukkumaan Georgian tehneen kahvin kauheimmaksi mitä ikinä on saanut. Ja totes sen tämänpäiväiseen komenttiin,et se on oikeesti jo jotain jos tuolta mieheltä kuulee kehuja.

Hymyilin.

Oon tainnu oppia työni.

**
Toine työjuttu johon mun, välillä sarkastinen, huumorinikin liittyy.

Meillä on töissä Susanna,joka on mukava ja herttainen tyttö. Mutta pyytelee kokoajan Sorry sorry sorry..ihan syystä. Kysyy aina jos oon kahvi/smoothie pisteelläöja se tuo lisätilauksia : are u really happy to do that? ..tekis mieli sanoo et hei daaaa ,se on mun työtä. !! Ja itseasia tykkään enite mun työssä just juomien tekemisestä. Saan näprätä , nään kätteni jäljen. Olenko sittenki taiteilija :DDD..

Noohh.. enivei.. Muutamia suomisanoja oon Susannalle opettanu, kuten kerran "pylly vasten pyllyä ,pumpum! " (tuskin enää muistaa) . Sanoin sille vinkin, jos se menöö suomee joku kerta :  ANteeksi anteeksi anteeksi. Ymmärsi jutun juonen :).

**
Töissä Jo on kaikkein suurin aussisanojen (darling,sweeth. ym)  käyttäjä. Tein sille smoothien, ja sanoin toisel kassal oleval Lauralle,et kuunteleppa montako sweethearttia tuloo nytte. Lauraa hymyilytti kassalla.

Näitä Darling ,Sweetheart , Gorgeus sanoja kuuloo joka paikasta ja kaikkien suusta. Ne viel ymmärtää. Mut sitku tuloo heitto: Olet legenda! nii eikö siihe jo pitäs jotai saavuttaaki. :O

**
Oon saanu työtytöt innostuu urheilusta, varsinki BodyCombatista. On se ihanaa urheilla yhessä, vaik ns. yksin siel husooki. Georgialle sanoin ,ku se oli kuoleman partaalla : et kuollaampa ainaki sitä tehden mitä rakastaa. Se oli samaa mieltä.-

**

Täällö aika paljonki kaikenmaailman kissanristiäisiä ,jos vaa menis. Ite en oo kovin suuri bileilijä. Enemmänkin tykkään viettää aikaa pienimuotosis ryhmis, osa syy siihen on että "pystyn kontrolloimaan tilannetta " olin sit suomessa tai täällä. En ole se suurin suupaltti, isossa porukassa olen enemmän seinäruusu kun keskipiste. Toinen syy, en ole pintapuhuja, tykkään hieman syvällisemmistä juttutuokioista, ja niihin en pääse isossa porukassa. Ehkä pieni ujos on osasyynä, kuinka saan ääneni kuulumaan, melko huonosti aina :D.

Mutta onneksi olen löytänyt kaltaisiania ihmisiä myös täältä, jopa alkuperä aussilaisista!!! kaikki ei siis ole Small Talkareita. Käy mulle.

Viimeset "ristiäiset" oli Lauran bileet ,jossa oltiin koko perheen (maria,priam,minä) voimin . Siel oli muutama Mannalainen kans, joittenka kaa aikalailla muodostettii manna nurkkaus sitruunapuun alle. Laura on yks suurimpia hippityylimannalainen, ja oli hippityyliset olivat bileetki. Siel oli varjomaalausta canvas-tauluun maaleilla. Muutamat innostu kasvomaalauksiinkin. Kuten sanoin, hippimäiset :D.

Ite antauduin kunnon varjoasennolle, käret päänpäällä kolmiossa, reiret koukussa liikkumattomana, kun Erika maalas mut. Voin sanoo ,et oli sen päivän urheilut tehtynä .Sen verra tuntu reisis.

Mieleen on tullu, onko enkuksi vastaavaa sanaa kissanristiäiselle entäpä sanontaan: ei olla jäniksen selässä.

Norsu posliinikaupassa löytyy.. käytin sitä sanaa Priamille, ku se tuli yöllä kotia keikaltansa, eikä osannu kyl YHTÄÄ olla hiljaa. Finghliksenä sanoin sille et : You are like a elephant in glass store. Tajus jutun ytimen ja korjas :an  elephant in a china shop. :)

Kyllä siis ymmärretyksi tuun ,siit ei huolta oo :)

**
Oltii Marian ja Priamin kaa kattoos Priamin koululaisten konserttia. Oli julleesia esiintyjiöitä. Ikähaarukka oli 7-11v. Priamil oli yks oppilas siel ,joka oli viime tipalla vetäytynyt jännityksen takia pois. Voi toista!
Esityksistä huokui innokkuus. Muutamat oli sen verran lyhyitä, ettei kerenny ees kameraa avaamaan :DD..Esim. ihan Priamin näkönen pikkupoika isoineen silmineen ,vaaleen tukkana, mimmone se on ollu pienenä. Mariaki leikki mieikuvitusleikkejä ja kuvitteli oman lapsensa sinne soittamaan :)..

Viimesenä soittajana oli tämän koulun "Ephram Brown (Everwood) " pianisti, ja kyllä oli taitavan kuulone jo tossa iässä. NOpeet sormet.

**

To iltana oli Abigailin synttäri/kotiin paluu bileet. Ne oli Perthissä Helvetica Clubilla, jossa kukaa ei ollu aiemmi käyny. Meitä oli Mannasta minä,Priam , Maria, Kazumi, Erika ja Ric.
Mentii pari tuntii aiemmin cityyn, ku haluttiin testata uus Vietnamese ravintola. Sinne ei saanu tehtyä pöytävarausta, joka on aika outoa. Noh .. Oliha se hieno, mutta ku meitä oli kuulemma liia iso porukka, nii ei saatu pöytää,koska niillä oli vaan yks 6hlön pöytä koko ravintolassa,johon just oli tullu seurue. Jouruttii siis listalle, jossa lopulta oltii melkee pari h!! Ei tuska !! Nooh .. lopulta ku sinne päästii, ruoka oli kyl hyvää, se oli tapas tyylillä. Onneks ei ollu kirjuva nälkä, koska ei tapas-annoksista musta ikinä saa mahaa kunnolla täytee.

Kaikki valitsi yhen annoksen, mun suosikiksi nousi ricin valitsemat Ribsit . Njam!

Ruuan jälkee mentii kiireen vilkkaa kohti Helveticaa. ei oltu sanottu tulevamme, jote tehtii ylläri. Siel ne viel istuskeli, ja oli otettu meirän tulosta :). Ihana oli nähä Abia 5kk jälkeen. Hän on Uudesta -Seeliksestä kotosi, ja meni sinne samana pvänä ku mä tulin takasi Darwinin reissulta. .. jote aikaa on kulunu!

**
Mulla on kuulemma nimipäivä 16.4 Ortodoksisen kalenterin mukaan :D.. Tietopankkina : Äiti.

**
La vietettii Piian ja Marian kaa kierrelle ja kaarrelle perthin eri asuinalueita.

Ekana etappina oli Mt. Lawley, johon Piia ja Chris on vko sitte muuttanu. No oliha siinä jo aikaki. Ne on koko tän mun elämisen ajan asunu Chidlowssa. :D.

Siit mentii kattoo Peppermint Grove -asuinalue, jossa asuu rikkaimmat ihmiset Perthissä. Oli semmosia lukaaleja ,että! Huomas kyllä ettei niitte tarvi vierä ees omia roskiaan ulos. Sen verra hienoja paikkoja oli. Tien vieressä oli mahtavia puita, Marian kaa kiivettiinki yhteen kuvaa varten , Tietty! .

Nälkä alko kuitenki yllättää ja huomaamatta oltiinki aika lähellä Freoo, jote ajettii Freoon syömää. Ekana vaihtiksena oli Moore &Moore, johon on pitäny tytöt vierä. Niillä oli lounas aika ohi kolmelta, ja vaihdettiin kadun päässä olevaan Breaksiin. En ollu aiemmi siel syöny mitn, mut oli kyl maittavaa-

Ruokailun jälkee ajettii takas Pepperille, lisää kuvailee ja kävelee. Näin sielt kukkulalta East Freossa olevan SandBankin , jonka päällä voi kävellä. Enne marian tuloo, Priam vei mut sinne ekaa kertaa, ja samantie mietin et tää on näytettävä Marialle. Sanoin tytöille ,et käyrää kattoos tuo. Se on ihana. Ja sit kartan avulla suunnistettii. Kylse sieltä muutaman mutkan jälkeen löyty. Siel oli aika hyvä kävellä nytte, pitkälle asti meni hiekkavana. Tytöt tykkäs.

 En tiiä mistä johtuen ,mut mulla oli maha iha sekasi koko pvän. Illalla ois ollu tarkotus mennä viel kattoo GrooVen keikkaa, mut en pystyny. Sohvalla ,jalat ylhäällä, oli paras asento. Ja lopulta sitä sit puklasinki. Helpotti., Yöllä sattu alaselkään sen verra et oli vaikeeta saada unenpäästä kii :(.

Töis oli hiema höntti olo. Töihi mentii tunnin ajoissa, ku Serena oli kipee, ja mentii alimiehityksellä. Onneks ei ollu kovi kiire päivä.

**Karisma Brothers
Maria ja Pertti
Breakki Breaksissa


3 kommenttia:

  1. tää on hyvää työpäivän kulutusaikaa :D

    VastaaPoista
  2. Mä luulen, että kukaan ei edes ymmärrä ajatella, että mitä enkkuu sä puhut,kun Suomen kamaralle tipahat - ihmisillä oo niin ikävä ollu sua, että sun näkemisen iloshokilta ei Englishit, Finglishit tai Heiniglishit paljoa paina! Et yhen jännityksen voit vetää listalta yli! :D Ja eikö se austaralian slangi oo aika veikeetä meille enkkuenkku-kouluenkun läpi käyneille, että mistä me tiedetään mikä on australiaa ja mikä sun omaa kieltä! ;)

    VastaaPoista
  3. Hahahhaha ! Kiitti Seena <3 I regond i`ll be fine then :D . ja heli hyvä et maistuu teksti nii työpäivänäki.

    VastaaPoista