torstai 2. toukokuuta 2013

Aussia ja suomea

**

Mentii Marian kaa kuuntelee yhtä unimusiikiksi lukeutuvaa Stu Larsenia Ellington Jazzklubille. Klubi on hieman astetta hienompi, ainaki siin mieles et jos sinne pääsee "normaalibändi"esiintymään, saa olla ylpee itestään. Siellä on toimintaohjeet, millon esiintyjä on, ei saa puhua, vaan kaikki keskittyy kyseiseen artistiin. Kuten taas normi clubissa, kaikki teköö mitä tykkää ja melu on sen sorttista.

Enivei.. siellä on kahdenmoisia lippuja, pöytä istuma lippu 15d ja seisomabaari lippu 10d. Yhestä Priamin bändistä oleva rumpali on siellä klubilla töissä miksaajana. Näin Dainen vkoo enne keikkaa, ja päätin tiedustella, onko liput normihintaset vai jokku extrahintaset. Daine alko omasta tahostaan sanoo et no mä voin kattoo mitä saan aikaseksi,et voin laittaa teirät listalleki, nii pääsettä ilmaseksi. No kyllä se mulle kävi.

Olisha se pitäny arvata, kunno aussityylillä. Lupaa kaikkee nii ihanasti jjajaja ku ajankohta tuloo, mitn ei tapahdu. Täs tilantees mentii Marian kaa  kyseiselle klubille, keikka oli netissä loppuunmyyty, mut Daineien lipuilla oli tarkotus mennä sisää. Lippuluukulle tultua, kysyin onko Daine jättänyt nimeensä tmv lipuista. EIPÄ OLLUT MITN!! Näiden kahen lipputyylin jälkeen on vielä audiolippuja valittavana 5d ,joka menöö yläkertaa, mut se ei oo parvityylinen, vaan esiintyjän näköö isolta screeniltä. Olin kysymäs näitä lippuja, koska muute oli keikka myyty. Onneksi ovineiti oli löytänyt seisomaliput parille hlölle vielä,ja otettii ne.  Hiema ketutti, ei maksaminen, vaan tää normi Aussityyli!!

Ite keikkaha oli aiva mahtava <3. Rakastuin niihi kaikkii esiintyjiöihin-

Ekana oli naislaulaja, unimusaa ;)
Tokana tuli ite Stu ,jolla oli kaverina japanilainen Natsuki. Natsuki oli huuliharppumies, joka teki ääniä kaikella mahollisella tavalla. esim. Kilisyttäen vanhoja avaimia . Keikan aikana oli ihanan lämpöinen tunnelma, vaikka jouduttuu 2,5h seistä ja olla jaloillaan. Mutta ei haitannu. Mariaki jopa tykkäs <3

Mut palaan viel tuohon ketutukseen.. siihen miten suomalaisten ja aussilaisten käyttäytyminen eroaa!!
Jos lupaa jotain ,sen myös pitää. Jos tietää suoraa jo ettei nii tuu ees tapahtumaa, MIKSI pitää yrittää näyttää toisten silmis nii hyvältä ja ihanalta, mut sitku on ajankohta, eipä sitte ookkaa nii ihanaa !! ÄÄÄÄÄ. en varmaa ikinä pääse tääl tosta eroon.

**
Yksi ystävistäni täällä, Tarryn, on ammattitanssija ja sillä on nyt show meneillään. Meillä oli tarkotus mennä koko Manna perheen voimin kattomaan yhtenä tiistai-iltana showta. Olin töissä kyseisen pvän, ja yhtäakkiä alko vaa huono olo tulemaa, täristyttää, hidastumaa liikkeet ja oksettaa. Oksensinki muutamaa otteesee jo töissä. Tierä mistä huono olo oli peräsin, mutta annoin marial ohjeet et on hiema ripeempi tänää, koska mustei oo oikee kunno tekijää. Nooh.. kotia lähdön jälkee, ei se olo siitä mihkää parantunu, oksennus lensi ja mitn en pystyny oikee syömää. Maria kävi ostaa mulle fantaa, mitä pienenä aina joi oksennustaudissa. Siit tuliki mielee, koska ei mulla koskaa oo ollu kunno oksennustautii,ees ku olin lapsi. Olin aina kades ihmisille joilla oli kunno tauti ,ja ne sai juoda fantaa/jaffaaa. Voin sanoo etten oo enää.

Saana kaverilla oli taas lomaviikko Busseltonista ja oli tarkotus tulla tänne elelee meikäläisten kaa. Meillä oli tarkotus napata Saana kyytii tanssishown jälkee, mut hän joutui tulee junalla perthistä freoon,josta priam ja maria kävi hakees tytön kakkos kotiin :). Minä vaan olin jalat ylöspäi ja muute kippurassa sohvalla.

**
Oli tarkotus lähtee reissulle Priamin isän Jerryn, Priamin ja tyttöjen kaa. Ke aamuna retki alkoi. Matkan kohteena oli Cervantes ,joka on parin h pääs pohjoseen. Siinä matkanvarrella käytii kattoo muutama muukin näköala. Esim Moore-river. Jerry on hiema omalaatunen kuski,ja olin torella onnekas et mun huono olo oli jo selätetty, nimittäi kyyti oli sen mukasta että!!-- entisenä kalastajanamiehenä, sille on mielenkiintosta tsekata kalastajalaivat ja rannat. Välil juteltii myös lokeillekki.

Cervantes on itseasias keskittyny kalastamiseen, aikoinaa se oli sen pääpaikka jossa se oli töissä.

Toinen eroavaisuus suomi-aussilaisis.

Ehkä se on vaan suomalaisten vaatimattomuutta, mut tuntuu et välil aussit liiotteloo "fabouluksilla ja awesomilla".

En sit tiedä kumpi on parempi ,ylipuhuminen vai reaaliaattelu.
Esim. matkaillessa pienten paikkojen nähtävyydet ei aina välttis tarvisi nähtävyydiksi lukeutua. Valaisinkin tyttöjä et nooo...ne on aina sitä samaa,jos vähäki merta näkyy jostai kohasta, se on nähtävyys. Hieman tekemällä tehtyjä.

Tottakai siel ihaniaki paikkoja löytyy, kute Yanchup ranta oli ihanan näköne. Siel oli laguuni ,jossa pysty kävel. Harmi et meillä oli vaa nii nälkä siin ollessa, eikä pystyny aattelee muuta ku koska saa ruokaa.

Jos  multa kysytää mielipidettä,joho kuuluis vastata faboulusta ja awesomii, ja vastauksena ne saa " ihan kiva" , ilmeet on hiema pettyneitä. Aluksi tänne tultaes mietin ,onko kaikilla oikeestikki aina oikee ihanaa&mahtavaa kaikilla. Mut oon vaan oppinu näitte liioittelun :D. Priam kyllä jo tietää ettei lupaile mitei pysty pitämää sekä valistaa muita : se on se skandinaavinen tapa innostua, "ihan kiva" vastauksessa.

Ja pointti on :

Täällä suurennellaa asioita, mitä ne oikeesti on . !! :D

**

Täällä on tullu törmättyä, siihe mihin pienenä jäi. Muistan, jos oli sanakokeita koulus enkusta ja piti opetella sanat että lausumistyylit. . Päätin et opettelen vaan kirjotustyylin,et sillä pääsen helpommalla ja silti kokeissa eteenpäi. Luulin olevani clever.
Nooh tääl sitä nyt sit opetellaa sanomisia :DD.. Mun oppimislistalla on taas aakkoset ja ääntäminen, koska meen aina iha lukkoo jos joku alkaa tavuttaa mulle kirjaimia, joista mun pitäs poimii sana.

Sekä toinen mun opettelu...ootta varmaa huomannu et lauseen aluissa,sekä kirjotukses ja puhumises, käytän sanaa noooo, nonii... tmv. Nytte mun opetuslistalla on well :DD
On se hyvä saada Maria ope tänne joka teköö huomioita :).

Ollaa Marian kaa vaihdettu yhteiskieli enkkuun, että saan opetella lisää.

Aikoinaa ku elosel oli töis ja tuli ulkomaalane asioimaa. Olin ylpee itestäni ku osasin sanoo,et me tuoraan kahvit teille pöytään. Nyt tairan osata jopa pari muutaki repliikkiiä.

**

Me ja avaimet

Jos muistatte uv:n avainepisodin, täällä toinen. Vaihteena minä.

Mentii tyttöjen kaa Abigalille tekee susheja ,sekä sieltä päi kattoo Freon Reggae night. Mun autonavain on aina ollu hiema kenkku. Oven avates, täytyy mennä jännästi sivuun seisomaa, et saa oven auki. Sekä avain on ollu jo valmiiksi hiema vääntyny.

Well... autosta noustessa, höpötin tytöille jotai ja en antanu huomiota oven laittoon. Väänsin hieman lujempaa ja kappas, avain oli iha mutkalla. No ehä mä sillä saanu enää oviakaa lukkoo, saati sitte startata. Päätin olla kertomatta Priamille heti, koska sillä oli keikka ,enkä halunnu pilata sen iltaa.

Mentii tyttöjen kaa Freoon katsastaa Reggae ilta.. Mut aika kuivahkot bileet oli. Ensinnäki bileet alko vasta jalkapallopelin jälkee, vaik ois 7 pitäny alata. Mikä siis menöö erelle :DD.. Illa loputtua, jätin auton Abin pihaa,koska eipä sil oikee mihkää voinu liikkua. Se heitti meirät kotii.

Yöllä Priam tuli kotii : Missä mun auto on ?? kerroin tapahtuman,ja etten halunnu pilata sen iltaa. Aamusta sitte alko googlailu & soittelu.

Oli lauantai, joten murto-osa lukkosepistä vaa oli auki. Muutamie soittopaikkojen jälkee löyty 10min säteeltä yks lukko seppä. LÄhin sinne kopioimaa avainta. Eivät olleet tyysti varmoja tulooko toimimaa vai ei, koska ei niil ollu autoa siin, joho ois saanu koitettuu. Avaimen saannin jälkeen pärräilin Abille,mut ite en saanu sitä auki. Tosin vanha avain alko toimii siin vaihees oviin, ku sitä oltii kaikki hakattu yhtee eilis illa aikana.

Takas kotiin, Priam kyytii. Se sai ku saikin uuden avaimen toimii oveen, sekä sai myös starttiinki. No ei kuitenkaa eteepäi sillä viel päästy, soitto RAC:lle ,joka on paikallinen tiepalvelu. Tällä kertaa ne oli valooki nopeempi,ja tuli 10min sisällä. Rac mies vei auton ja avaimet samaiselle lukkosepälle. Saatii asiaa eteepäi.

Otti hermoo kyllä. Koska Saanakin oli täällä ja olis ollu mukava näyttää paikkoja muitaki ku Freon perus rantaa. . Nooh ehkä sit toisel kertaa.

Avain miehet oli saanu toimimaa muutamaa kikkaa käyttäen, uurella avaimella sisään, vanha avain on kokoajan suulla,josta startataa ja ajetaa. Toivoottavasti rovot ei vie nyt vaa autoo, jos ne näköö et avain onki suulla.

Ei annettu pilata loppuiltaa ja lähettii tyttöjen kaa Northbridgelle. Siel oleva The Moon -kahvilaravintola, tuli aikoinaa itelle mielee et ois hyvä näyttää Saanalle. Mentii sinne syömää, ja oli oikee maittavaa murkinaa, ja tyttöjen juttuja riitti. Kute voi toreta " girls talks ,and girls CAN talk ".

Käytii jälkkäreillä suklaakahvilassa San Churrossa. Se sijaitsee Northbridgen aukion vieressä. Aukiolla oli meneillään lyhyt elokuvien festivaalit. Sitä hetken seurattua, bongasin sieltä muutaman tutun naaman Priamin bändistä- En oisi uskonu ,et iteki jo tunnistaa tääl kasvoja "tvstä".

Leffojen jälkee, tuli ihme enrgian tunne - tanssi systeemi sinne. Siel oli lava screenin eres, Screeniin heijastu kaikki liikkeet mitä lavalla oleva hlö teki. Jos teit nopeeta kädellä vaik ympyrää, tuli ympyränä screenille. Sitä aikamma seurattaes, päätin et haluun mennä kokeilee. Oon muutenki tehny itelleni lupauksen, et jos jotain mietin teenkö vai en, päätän tehä . Eipähä jää sit harmittaa.

Mulla oli kyllä loppuje lopuksi hiema epäselvää säännöt. Nimittäi taustal soi hidas musa, ja luulin et pitää mennä musan tahtii, mut se oliki nii päi et musa tuli sun tahtiin. Oottelin siin aikani et joko alkais musa nopenee, ja liihottelin käsiäni sen hitaa musan tahtiin. Tuli mies ohjaamaa mua hiema mitä pitää tehä, ja nii lähti jytisee :D.

Saana koitti kans ,ja oli hauskaa :)

Jatkettii siitä matkaa Subiacoon Paddy Maquire`s Irish pubii,jossa GrooVella oli keikka. Saana näki nyt ekaa kertaa Priaminki soittavan, ja tykkäs. Iha hiki saatii taas pintaa tanssilattial. Oli ihanan lepposa iltama.  <3

**
Su mentii töitte jälkee istuu rannalle tyttöin kera, syötii manna eväitä ja pelailtii unoa ,rannalta löytämilläni pelikorteilla. Ihanan lepposta oloo taas oli. Abigail pyysi meitä katsastaa open mic- tapahtumaa sen kaa su illasta. Oli siel kuus eri esiiintyjää, unimusaa suurimmaksi osaksi. Törmättii siel pokeen Saanan kaa, se kysy mistä ollaa kotosi. Kerrotii et Suomesta, alko mies puhuu täyren omasta suomee. Esitteli ittensä Matiksi, joka on puoliks suomalainen/sveitsiläinen. Oltii kuulemma ekat suomalaiset joihi se on tääl törmänny :O !! ja oltii kuulemma Kunno Naisia !! -mitä se oli hetkee nähny :DD.

NO ei siinä, mukavaha oli vaihtaa kuulumisia. Matti oli onessaa ku sai puhuu suomee :)

**

Muutama Manna (kahvi) juttu. Millonkoha kyllästyttä näihi kahvitarinoihin :D.

Myra on meirän pomo,jollei kaikil oo tullu viel selväksi. Se on aika omalaatunen, ja osaa olla pelottavaki. Se on nyt alkanu tulee pyytää päivän kahvinsa multa, vaikka muitte vuoro ois ollaki koneella. Mua aina sen verra pelottaa, et heitän rukoukset yläkertaa, AUTA !!

Kahvien jälkeen Myra on tullu sanoo mulle, et mielettömä hyvää kahvia, sulla on oma flavour siel, en tiiä mikä se on ,mut toimii. Mä sit yhtenä pvänä paljastin sille salaisuuden. Rukoilen aina ,ku se tuloo pyytää kahvia. Tokaisin sille : my coffee have a heavenly flavour :D.. taivaallinen mauste. Naurettii molemmat yhtee äänee :). Myra totes siihe, no sulla se rukous näyttää ainaki toimivan . Oli hieno hetki tuntee yhtäläisyyttä Myran kaa, koska kute jo totesin ennemmi..se on hieman omalaatunen.


Kazumi on saanu nyt tyttövauvan, Momon. Tytöt tuli Mannaa näytille, ja kyllä siel tuli nii lämpönen pikku Manna-perheen tunnelma vastaan . Vooiiihhhh!!! <3 <3 Tätä mulle tuloo ikävä, ku kk jälkee jourun lähtee poikkee :(( .
Onneksi muistot on aina mukana ,ja matkat eressä..et ihan mielekkäin mielin lähden pois. Ikävä silti jää!

**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti