maanantai 20. toukokuuta 2013

Toistamiseen : SydneyReissusuunnitelmat :

* Balkan ravintolaan syömään (Kroatialainen)
* Blue Mountain retki
* Hillsong kirkko


Laskeuduin Sydneyn kentälle klo14.05. Maria ja Priam oli tullut jo pari h aiemmin, jokka kiltisti oli orottanu mua sielä. Sielä ne istu mun portilla vastas ku astuin ulos koneesta. Loma siis voi alkaa !

Kaikilla oli lennot menny suht hyvin, priam oli joutunu heittää saksensa pois myös, maria oli säästyny kaikelta, ei oltu ees punnittu missää vaiheessa laukkua. Kaikilla oli hiema lyhyt uninen yö takana aikasten lentojen takia.

Meillä oli majapaikka Waterloo nimisellä asuinalueella Priamin veljen Jerryn asunnolla. Brendon ( Jerryn kaveri) tuli meitä hakee kentältä ja vei kämpälle, koska Jerry ite oli viel työmatkalla Canberrassa. Avainten vaihto ja parit hyvät vinkit mistä löytyy sopivaa murkinaa sekä toivotus : olkaa ku kotonanne !

Brendon lähti, ja kaikki kolme katottii ympärillemme lauseena " olkaa ku kotonanne" ! PAikka oli sen verra hieno, siisti ku mikä.. mietittii vaa et uskaltaako tääl ees hengittää, saati sit olla ku kotonamme.

Enivei.. Käytii Marian kaa hankkiis meille hiema evästä lähikaupasta, ja Brendonin osoittamasta kanamyymälästä hankittii kokonaine kana. Myöhänen lounas kolmee pekkaa partsilla Sydneyn pilvenpiirtäjät takamaisemana ja aurinko paistoi. Mikäs sen parempaa.

Hetken hengähdyksen jälkeen lähettii ulkoilemaa, ja ettii jälkkärikahvilaa. Ei löytyny kahvilaa, vaikka kahvilakadulle meirät oltii opastettukki. Mut Hillsong löyty :) Siel alko olee kokous alkamaisillaa, ja ei muuta ku astuttii sisää. Tääl kaikki kirkot on enemmänki halleja, tyyliltään seinäjoki Areenaa , jos ootta käyny. Kokous oli mukaansa tempaava, paljo lauluja ja saarna. Kokouksen jälkeen siel oli ruokatelttoja, ja yks oli Skandinaavinen. Mentii Marian kaa katsastaa mitä on antimella, löyty perunamuusia ja lihapullia. Njam. Kerrottii et tullaa suomesta. Meitä palveli ruotsalainen tyttö, joka sano et tuntee muutaman suomalaisen, koitan yrittää ettiä ne.

Kyllä se oli löytäny, ja ensin tuli Rebekka. Sit Alex, Pekka.. ja lopulta niitä oli 6-7 suominuorta meirä ympyröimänä. Hyvihän se suomi alko siinä luistamaa. Oli nii hassu tunne ku yhtäkkiä vaa tuli kokoaja lisää suomalaisia.

Pekka heitti kehiin et tulkaa kattoo suomi-venäjä pelii sen kamun kämpille. Asunto osottautu olee iha mierä naapurissa, kiinnostus heräsi. Tosin ei ollu tullu nukuttuu kunnolla viimesiin vuorokausiin, silmää alko hiema uni painamaa.
Päätettii kuitenki herätä ja mennä kattoo peliä. Lähettii nukkumaa muutamat tunnit yöunia altapois.

Klo 4-6 oli kotistudio pystys- Priamin eka kokemus jääkiekko peleistä, ja niistä hulluista suomalaisista !! Pojat tarjos kisa murkinaa ja oli ihanaa banaani/hedelmä leipää joka on sen jälkee ollu kielen päällä kokoaja. Ollaa jo toistamisee koitettu löytää samaa kaupasta Marian kaa, mut huonolla menestyksel.

Suomi voitti tämän erän, voitiin palata takas kotii jatkaa unia onnellisena. Oli hieno extembore tilaisuus :) .

**
Lauantai päivän kohokohtana oli Taronga Zoo. Se on rakennettu Sydneyn ytimestä vastakkaiselle rannalle, kukkulan päälle. Kotoa lähties hypättii eka bussiin, bussilta lauttaan, lautalta kongo hissin kyytii ja menoksi. Oli hienot maisemat , ja lopulta kongo hissi liiteli eläintarhan yläpuolel. Näky ekat jullet jo sielt käsi, elefantit.

Eläintarhas oli miksattu austaralialaisia sekä afrikkalaisia eläimiä. Näky norsuja,kiraffeja,gorilloja, leijonia yms sekä sit oli emut,koalat,kengut,wombatit- Simpansseilla näytti olevan oma show päällään. ne siel hyppi mis sattuu, ja ajo toisiansa takaa ym. Iha ku ois esittäny.

KOalat oli julle karvaniskoja, ja kiraffit osas kyllä olla pitkiä. Oon tienny et ne on pitkiä, mut et NOI PITKIÄ !!

Käytii kattoo lintushow siel ollessa. Oli aika erikoinen. Lajeja en enää muista mitä kaikkeja nähtii, mut pikkulinnuista, kyyhkyhiin, pöllöihin ja haukkoihin tai niiltä ne itestä näytti. En oo ennemmi aatellu linnuista oikee mitn sympaattista, mut tuo esitys oli ihana. Ne lenteli kierrellen ja kaarellen ,yli ja ali yleisön. Osa teki temppujaki :D. Linnut sulatti mun syrämen.

Koko pvä siinä sai helposti kulumaa. Hienot oli tarhan maisemat, kerta sydneyn kaupunki oli taustalla.

**
Illan suussa mentii Balkan ravintolaa syömää koko konkkaronkka, Jerry, Brendon, Maria, Priam ja minä.  Paikka oli ollu meirän listalla, koska Praimkaa ei ollu siel ennemmi käyny, mut kaikki krotialaiset kehu sitä aikoinaa. Ja ei iha turhaa kehunu ,hyvin ruuat maistu, juttu luisti, mahat täytty. Eikä rahaa kovi menny. Nimittäi ravintolan omistaja on Jerryn kaveri ja toi hieman ylimääräsenä alkuruuat pöytää ilma rahastusta . Eipä haittane :)

Pvä oli ollu pitkä, aika oli kaatua sänkyyn

**
Sunnuntai pyhitettii Blue Mountaisille. Sielläkää ei oltu käyty ennemmi Priamin kaa, jote oli ihana päästä katsastaa kuuluisa kiviyhdistelmä kolme sisarta. Jerry toimi meirän tursitioppaana, ja kuljettii sinne mihin se meitä vei. Ekana oli Wentworth Falls kohteena. Maisemat oli jylhät, ja totta siniset !! ei siis iha hatusta vedetty nimi vuorilla. Eihä toki vuoret ollu sinisiä mut sinine usva niitä ympäröi ,lähellä ja kaukaa olevis. Käytii kävelees muutama reitti, muttei iha alettu vuorta alas asti menemää, vaikka sinneki ois voinu mennä. Aika oli hiema kortilla.

Nähtii siel vesiputouski, ei iha hurjin virta ollu tällä kertaa, ehkä sadekautena tulviaa enemmä. Oon muutamis paikois nähny jo vesiputouksia aussia kiertäes, tasmania pitää viel kärkipaikan : )

Seuraavana oli Eco point, josta näkyki jo sisar kivet. Kuvia kuvien perään. Aika nopsaa ne katottii, koska kaikil alko jo lounasaika kolkuttaa mieles. Lounaa jälkee jaksaa taas kiertää. Mentii kylälle syömää. Mielessä oli mennä kommuuni ihmisten kahvilaan, jossa kaikki tehään alusta asti ite. Ruuat, astiat.. kaikki. Mut sinne oli (äitienpäivänä) 2h jonotuslistalla. Ei viittiny jättää nälkää huutamaa siksi aikaa, ja vaihdettii suosiolla paikkaa.

Oon huomioinu et tääl olevat kahvilat on enemmä söpöjä elokuvamaisia, mitä suomes. Tääki mihin lopulta päädyttii lounaalle, oisin voinu kuvitella jostai leffasta.

Ruuan jälkee mentii takas sisar kiville. Tällä kertaa mentii kävelee iha kivien juurelle. Mutta hienommat maisemat oli ylempää. Mitä korkeemmalla on ,sitä paremmat maisemat :) Kuvia kuitenki taas kyllästymiseen asti.

Kotimatka alko ,ruuhkassa. Oli ihana päästä maastoon kaupungin lomasta ees hetkeksi. Hienolta näytti. :)

**
Ma oliki jo vika pvä, ja juttuja ois riittäny vaik kuinka tekemiseksi. Päätettii kuitenki mennä keskustaan Botanic Gardenii kävelee. Näky ruusupuutarhaa, yrttitarha, goverment talo, vesialueita, sademetsää.. Siel aikamme kierrelle ja kaarelle, juna ja bussi taas kutsu ja mentii tsekkaa Bondi beach. Ilma oli hiema viilee, ei mikää paras rantasää ollu. Haettii viereisestä luomukahvilasta eväät mukaa ja mentii istuskelee bondin hiekalle. Feel the beach. " Hyvä ruoka, parempi mieli" . Maistoin tääl olevaa banaanileipää, metsästäen jääkiekko yön aikana saamaa makua suussa. Oli hyvää, mutta ei se leipää ollu nähnykkää, Enemmänki oli suomalaisittain banaani kuivakakku. Tierän siis ens kerralla. :D

Aika lähtee kotia päi. Käytii viel nopeet shoppaukset matkalla olevas jumbo ostoskeskukses. Juna/bussi/taksi matkat ja oltii takas Jerryllä. Kamat kasaa, hyvästit miehille ja kohti lentokenttää.

Kotimatka suju muitta mutkitta. Loma oli leppoisa, rentouttava joka tuntu lomalta. Kaikki kohteet kerettii tekee mitä suunniteltiinki, sekä eläintarha extrana. Säät suosi meitä kunnolla. Kotona Perthis oli ollu kunno myrskyt viime vko. Senki takia oli ihanaa ku aurinko vihdoin paisto.

**


2 kommenttia: