keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Canberra (Passin hakua)


Nyt oli aika lähtee uusimaan passi. Passissa on kyllä vielä aikaa ens vuoden huhtikuuhun, mutta se on hieman kärsinyt matkatessa, ja ID sivu alkaa irtoilla liitoksistaan.

Aussilassa on vaan yksi Suomen Suurlähetystö, joka on aina ollut Sydneyssä, mutta viime joulukuussa se iloisesti muutti Canberraan. Ei muuta ku sinne vaan sitte. Siellä pitää olla ite paikan päällä, koska joudutaan ottaa sormen jäljetkin. Meillä oli vkoloppu matka Sydneyhin Marian ja Priamin kaa.

Minä lähin matkaan Canberran kautta to-pe välisenä keskiyöllä.Rukoukset matkaan(yhtenä oli siunaa mun rahat) ja Priam pudotti mut lentokentän hop on/off alueelle. Olin tehny kaikille check in:it valmiiksi netis, et siel ei pitäny olla ku 45min ennemmi mut onneksi menin 1h ennemmi. Koska :

Pakatessa jo mietittii et onko meillä vaan käsimatka 7kg vai onko meil matkalaukku 23kg lisäksi. Siinä uskos menin kentäl et meillo molemmat. En ollu onneksi kovinkaa paljoo pakannu matkaan, mut sen verra et mulla oli selkäreppu ekstrana.

Tiskille mentäes, ne siel katteli mun tietoja ja sano et mullei oo buukattuna ylimäärästä laukkua, eli kaikki pitää mahtua yhtee laukkuun ja 7kg. Muuten laukku maksaa 40dollaria per lento - Eli itelläni tuli perth-melbourne , melbourne-canberra, canberra-sydney.. ja ma takas tulo sydney-perth- jo pelkäl menomatkal ois tullu 3 x 40d lisää= 120d + tulomatkan 40d. :OOOOOO!!!!!!

No siinä yritettii kaikin tavoin räknätä saako sitä mitenkää kierrettyä et tyylii joutuisin vaa kerra maksaa tällä menomatkalla. Näytti ettei onnistu. Ne laittoivat ilmotusta muille lentokentille et ottaa huomioon mun laukkuasian ku meen check in, yrittäen parastaan- Aika kulu ja hermot. No lopulta sit annoin korttini ja maksoin yhen 40d. Ei kai siin muuta auttanu. Sit fiksuna tyttönä(haluan säästää rahani) kysyin lokerikko vaihtoehdosta, paljo se maksaa per pvä, jos jätän sinne laukun ja kotia tulles otan sen sieltä mukaa. Sanoivat et 10d / pvä. eli  50d. Päädyin siihe.
No sit alko uus jupakka ,kuinka saadaan peruttua mun maksama raha jo takasi mulle, koska maksoin kortilla. Aikaa kulu ja kulu. Vihdoin viimein pääsin 11.30 lokerikolle, jollo pitäs alata jo mennä kohti lähtöporttia, ja olin vielki takuamas ekal tiskillä.

Lokerikot oli pihalla, ja menin sinne. En varmaa osannu käyttää kunnolla, (mikä nyt ei oo nii ihme) , koska maksoin lokerikon 8d ,mutten saanu luukkua auki. Pyysin ohikulkija työukonki auttaa, muttei ollu kovin auttavaisen oloinen, kunnes tirautin kyyneleen :DD. Noo ei kumpikaa saanu ovee auki, taisin olla liia hidas liikkeinen, jote ovet oli jo lukkeutunu uudestaa. Ei siis mitään edistystä !! kaikenlisäksi just sillo tuli kamala vesikuuro joka kesti sen verra ,kunnes pääsin sisälle.

Ei muuta ku takas Check in- kassalle itkukurkussa. En osaa käyttää sitä lokerikkoo. Maksoin jo sen , mutten saa ovee auki, Pia myöhästyn lennoltakin ! Ne tais kans nähä kyyneleen silmäkulmas, ja sano et voit mennä laukkuinees koneesee. Olin iha et : oikeestikko?? Kiitoskiitoskiitos !! ja ei muuta ku juoksujalkaa selvitykseen ja koneelle. Huoh ! tekstiä marialle ja priamille : Tieroksi : MEILLÄ EI KUULU YLIMÄÄRÄSTÄ LAUKKUA ! :DD

....Pääsin siis lentoon turvallisesti, tosin alko olee keskiyö ja unen vuoro. Mutten saanu mieltäni rauhottumaa tapahtuneesta episodista, jote rauhotin itteni kattomalla leffan koneessa, ja kuuntelemal musaa. Melbounes mulla oli parin h vaihto. Vaihdoin raskaammat vaattet päälle ja kevensin hieman laukkua, johon sain sullottua reppunikin. Eipä siinä ku muutama villapaita& huppari niskaan ,farkut jalkaan. Laukku meni täydestä.

Canberraa saavuin 8.30 aamusta. Sieltä oli aika mennä kohti Suur lähetystöä. Kentäl oisin laittanu kamat sailytykseen parin h ajaksi. Typerä kenttä. ei lokerikon lokerikkoo!! Ei auttanu ku raahata kaikki mukanani.

Taksilla hurauttelin lähetystölle. Eka tietenki väärälle ovelle jätettynä ns. vanhalle rakennukselle. Sielt sit soittaen pääsin oikeelle ovelle. Tea oli mua vastassa, jonka kaa tuli laittettua emailia aikasemmi.

Annoin passini, se katto sitä ja sano. Sulla on kaks vaihtoehtoo ,tehää täysin uus passi joka on 5v voimas ja maksaa 150d  TAI tehää uus passi toho ens vuore huhtikuuhu asti, eikä maksa mitn !! En ollu tommosesta ennemmi kuullukaa. Suomes ku on viel halvempaa hankkia passiki, mitä tääl ois ollu. Jote otin jälkimmäisen ehdotuksen vastaan. Saasty taas rahani ;).

Se viel ehdotti ,et voin laittaa passin tekijöille anomuksen rikkoutuneesta passista, koska siinä on viel aikaa jäljellä ja etusivu melkee irti. Valmistusvirhe. Kehotti hakee, ja koittaa saanko perittyä lentolippuni takasi.

Ite toimenpide ei kauaa kestäny, mut sen huomasin siinä kuinka ihanaa oli saada suomalaista palvelua!! Ei sitä oo ennemmi aatellukaa. Jotenki tuntu et ollaa samalla aaltopituudella virkailijan kaa, kuinka helposti asiat viel hoitu.

Asiat hoidossa, Huvin aika edessä. Mulla oli 1,5h aikaa vapaata kiertää Canberrassa. No eipä kovinkaa paljoo. Katoin kartasta missä kuuluisa Parlamentti talo on. Onneks se oli aika lähellä. Ohitettii se taksilki mentäes. Ereltäväs postaukses hehkutin kui mullo hyvä suuntavaisto. Tääl ei ollu sit yhtää !! :DD. Taisin olla viel hiema unessa ku yritin löytää reittiä talolle. Lopulta kävelin jo ojan pientareita pitkin vetäen matkalaukkuani. Taisin olla näky!

Vihdoin alko valoa näkyä ja taloo. Tiesin et se oli valtava rakennus, mutten osannu hahmottaa et kui iso. Kunnes ekan kulman näin talosta ,sisäinen turistini heräs henkiin ja olin kuvaamas intopiukeena ajastimen kaa itteeni ja talon yhtä nurkkaa. !! ei tainnu oikee siinkää veil järki leikata kunnol :D.

TAjusin vihdoin ja viimein vaan jatkaa eteepäi ja etsii se oikee oviaukko, sisäänkäynti. Kyllähän se lopulta sielt löyty. Kuvailut. Tietty.

Mua huvitti yks juttu. Ku siel oli semmosia puolitolppia etualalla, mihin oli hyvä asettaa kamera itselaukasulle. No laitoin ja eka ei oikee tuntunu et saa sopivan kulman, et paremmi sais jos ois hiema koholla. Nooh hetken siin kameraa somistellen, se pysy ku pysyki koholla ja oikees kuva-asetelmas. Ei muuta ku ajastin päälle ja juoksujalkaa asentoon. Kuvan jälkeen katoin kameran alle, mikä sen nii hyvin piti koholla. Linnun kakka oli sopivalla paikalla !! :D

Talon sisälle pääsi ilmaseksi. Sinne tosin oli tavaratarkastus lentokenttä tyyliin. Siel kuvailut ja sain ostetuu postikortitki äitille ja jopa oma postiki löyty parlamentti talosta! Täällä ei pikkukiskat oikee myy postimerkkejä ja posti tai new agency on melki ainuut jokka myy. Siihen on törmänny useemminki ku ei  mistää saa merkkejä, vaikka kui turistiliikkeitä ja kortteja joka puolella.

Turisti liikkeessä oli malesialainen mies töissä, joka kysy mistä oon kotosin. Suomesta. Se : mitä kuuluu? Sillä oli kuulemma suomalainen bilekaveri Juha, joka osas sen bilettäminen. Hiema puhuttii suomee, tai enemmänki mä sanoin jotain ja se tietäväisenä päätteli mitä se tarkoittaa. Mutta meni hiema ojaan. En korjannu. :D.

Ei muuta ku kuvailujen jälkee hyppäys taksiin ja takas lentokentälle . Tällä kertaa kynsisakseni piipitti lähtöselvitykses. Tierän, ettei niitä sinne huolita. Mutku tosin olin pakannu laukkuni ruumaan meneväksi kotoo lähties. No ei muutaku hyvästit Fiskarseille. . ja LENTOON!

eka kulma näky parlamentista.


parempi kuva musta ja koko talon edustasta

2 kommenttia: