sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Maratoni.

Koko viikko oli vaa mieles : sunnuntaina tuleva Maraton. Ja siihe tulevat kivut ja vaivat.. tainno enimmäksee polvet kovilla.

Ke iltana menin Georgian kaa mun ns. vikalle kunno liikuntatunnille Body Attackii. Se ei välttis ollu iha paras ajatus. Kävi kyl jo mieleski enne menoo,et vois jättää välii. Nimittäi se jos joku on kova polville. Tyhmä pää, ja menin. INHOON liikuntaa jossen pysty tekee täysillä, ja siel piti kokoaja mennä helpommalla vaihtoehdolla :(. En tykänny,ku oisin halunnu hypätä kunnolla ja korkeelta, mut ku ei pysty ei pysty.

Tosin yks syy oli mennä sinne Warehousee, ku olin varannu jalkahoidon torstaiaamulle,jonka löysin Warehousen seinältä. Mut en millää muistanu osotetta. Jote oli mentävä kattoo mihi seuraavana aamuna mennää. :D.

Siitä se aamu tuliki, Menin siis laittaa varpaat kuntoo tulevaa koitosta varte. Naine vinkkas yhestä Left bank ravintolasta et ne tarvii aina työntekijöitä. Nimittäi lokakuun jälkee pitäs löytää uus paikka. Pariin otteesee oon siel käyny asiakkaana. Eka oli uude vuore yö.

To iltana ajelin late night shoppingii Garden City-keskuksee. Siel on yks healty life -kauppa josta löysin aikoinaa 1 dollarilla olevia "luomu purkkia" ei siis sisällä mitn asbartiiveja tai mitä nää ny on. :D. jokka maksaa normisti 3donaa. Priam ku on tunnetusti luomumies henkeen ja vereen, ja jostaki mistälie oli kuullu et normi purkka aiheuttaa syöpää. Jote ne on sen mielestä pannas, ainaki siiinä määri mitä mä syön purkkaa.

Nooohh.. kauppaan mennes, olin siin toivos et siel viel ois kyseisiä alepurkkia. Ja niihhä siel oli. Viime kerralla en kehannu ostaa ku 3pakettii vaa. Mut nyt aattelin repästä ja kysyy paljoko saan ostaa noita :D. myyjän vastaus nii paljo ku haluut ,ja kerto syyn aleen. Painamo oli laittanu väärän vuosiluvun- :D. no kysyin paljoko on laatikos, ja ostin sit kokolaatikon. :D. 24 pakettia, 24donaa. No ompaha hetkeksi purkkaa ja jos syöpäki viel vältetää :DD.
Sekä ostin kaikemaailma roppuja mun polvien paranemisee varte. Saas nähä alkaako auttaa.
**

Perjantai-iltana töitte jälkee pirettii deitti-ilta Perthis. Mun piti hakee mun juoksija numero Exposta sekä muut sälät. Kasiin asti se oli auki. Ja just ja just ehittii :D. Kierrelle expot läpi, käteen tarttu juoksupullon vyölaukku ja juoksusukat. Viimeses kojus oli teippausta, ja menin sinne. Kaverit myi RockTape- joka on urheiluteippiä joka auttaa pitää kipeet paikat kuosis.

Istuin tuolii ja kaveri alko teippaa mun polvia. Katotaa jos niistä ois sit apua tulevaa koitoksee. Ei varmaa ainakaa haittaa.
Expo näytti samanmoiselta mitä aikoinaa suomen urheilutapahtumis. Et kyl siin iha juoksutunnelmaa pääsi :).

Varasin pöyrän Northbridgeltä Italialaisesta ravintolasta. Viel viimeset tankkauspastat syömää :)- .
Paikka oli oikein oiva, mukava. Priamilleki uus mesta. Oli siis mun vuoro järkätä treffit ja hiema itteeniki aatelle (pastaa) sekä ruuan jälkee ajettii öiseen Kings Parkii ja tsekkaa mun tulevat sunnuntai juoksut siellä :D. hahah. Mutta kaunis se kyl oli ja näin ekaa kertaa kunnol kaupungin yövaloissa. Hieno näky.Lauantaina töitte jälkee, Priamin yks bändikavereista juhli tupaantuliaisia naisensa kaa. Jote niilloli bileet. Kharma bändi soittiki siel . Andrea oli mukana ja oli mukava höpistä senki kaa ,ku ei olla meirä aamupumppeja tehty piiiiiitkää aikaa. Ei meirä molempie lomie jälkee.

Itelhä oli seuraavana aamuna maraton eessä, ettei sinänsä suuri bileolo ollu. Ajatukset oli täysin muualla. :D .

Mun kaveri Daniel oli kans tulos juoksee sen ekaa maraa, ja sovittii et meen sille yöks ja mennää aamulla  yhes juoksupaikalle jne. Andrea heitti mut 8.30pm tienoil kohti Danielin taloo. Oli aika rauhottua. :).

Danielin kaa hiema höpistii, ja se teippas mun alaselän viel :D. . sit oliki aika mennä jo unipuulle. Yllättävä hyvin nukuin vieraas paikas ja viel moises jännitykses :D. Mut eiköhä siiheki ala tottuu sitte ,kerta kerra jälkee.

**
Aamu.

Klo 4 herätys. Aloin valmistaa mun aamupalaa, koska Daniel on tunnettu vähäisestä syömisestä, jote kiikutin omat eväät myslineen ,jugurttineen paikalle. Minä ku oon taas tunnettu suuresta syömisestä :P-
Siin se aamu meni valmistellessa ja viiren aikoihi jo lähettiinki ajelee kohti Perthiä. Alku jännitykset alko tulee, ,, jajajaj.. APUAAAAAAAAAAA !!! :DD .

H-hetki alko olee lähellä. Rutistukset Danielin kaa muutamaa otteesee ja onnen voima toivotukset. 6.10 am alko lönkyttelyt.Enne koitosta

Voittaja Numero
Matka alko.
Päätin et sitte ku pysähdyn kunnolla, on kolmas maratoni juostuna.

Kaikkie huonojen uutiste takia (polvet,nuha ym kivut enne koitosta) lähdin menee omaa vauhtia, ja yllättävä hyvin matka eteni sillä. Ekan tunnin kuluttua katoin aikaa. 11km. Muute ei tullu katottuu kelloo, joten ehkä seuraavaan mennessä opettelen kellon käytön :D. Siin tuli mietittyy et ei enää ku kaks kertaa Jyväsjärvi + loppukiri .

Tuumasin itekseni, jos tällä vauhdilla jatkaa, hyvin menöö. Ja tuntu et iha hyvin pystyis juoksee kui pitkää vaa. Ekan kympin jälkeen kävin myös vessaski. Mut muute sai olla rauhas. Juomapisteitä oli enemmä suomee verrattuna, about 2km välein eka 15km jälkee. Muutamas oli lisäksi energy geeli, mut ei muuta. Kute taas suomes tottunu banaanii, suolakurkkuu ja rusinoihi. :D.

Itelläni oli juoksuvyö ja pullo mukana kokoaja, johon olin muutaman geelinki varastoinu,jokka daniel anto enne kotoo lähtöä. Sekä Goji-marjoja. :D. Ei sitä välttis oisi kyl tarvinnu,kerta juomapisteitä oli nii tiuhaa tahtii. Mut tulipaha oltua.

16km kohalla alko pistää polves, joka kesti about 20km saakka. . Mut sit loppu. Siin näin Danielin ekaa kertaa venyttelees pohjettansa puuta vaste. Huikkasin : Keep going keep going  :D. :D.  (anna mennä,anna mennä).

Matkaha alko Perthin yheltä pääkadulta Hay streetiltä.Siit se lähti kohti Swan Riveriä mis on iteki tullu aikoinaa juostua, mut se meniki sit toisee suuntaa,nii oli uusia maisemia mulleki. eka puolikas oli tosi tasasta. Ois pystyny hyvi mennä kovempaaki,mut karttaa kattoes, nousu Kings Parkkii näytti tuhottomalta. Ja enkä uskaltanu ottaa riskiä polvien kunnon takia. Pääasia mieles oli et pääsin juoksee ja pääsen maaliinki.

Nooh ,parkkii noustessa Daniel kiritti samoille askelille, kysyin siltä oliko tää pahin mäki täl reitil.Se sano et joo. Sanoin : no oon kyl juossu pahempiaki. :D

Tosin ottiha se reisistä ku eka puolikas oli ollu nii tasasta, mut esim peurunkapatikan vika 5km yhtä nousua, ja vieres lukoo kyltti : SAA JUOSTA , vetää erellee pohjia.

Mut oli kyl mukava lenkki kaiken kaikkiaa, tosin siin 25km jälkee alko vetää reisis, mikä kestiki melkee lopun matkaa. mut se kuuluu asiaan. Kute mieski joka lähettti maratonilaiset matkaan, kuulutti : ja muistakaaha kaikki. tää on 42km yhtä kipua :DD.

Siin juostes miettii kaike maailma asiat läpi, eipähä siin oo muutaku aikaa ittensä kaa,ulkosen ja sisäsen. Ja mietin siin kui haluun vaan juosta maaliin, etten tuota pettymystä kellekää : teille, työkamuille tääl, tutuille ,tuntemattomille, suomalaisena australiassa.. :DD.. Huomaatteko, kuinka tosiaan se ajatus juoksoo omaa maratoniaan ;).

Laura ja Priam tuli kattoo mua Kings Parkkii. Just enne niitä nähtyä mietin et ei ne tullukaa. Ja sit samantie siel ne heilutteli :D . Oli mukava nähä tuttuja ilosia naamoja. Läpsyt vaihdettii ja Priam nappas muutaman photon. Olin kuulemma menny nii nopeeta ohi ettei iha kaikki ollu onnistunu.Ne oli keskenää siin tuumaillu et aikoo ens vuonna iteki osallistuu. Tosin lyhyemmälle. Mut on seki jo hyvä alotus, mitä Lauraanki tuloo.Se asuu samoilla huudeilla,ja aikalailla samoja työvuoroja tehää Mannas, et voitas pyöräillä yhes. Jota oonkin ehottanu toistamisee. Mut se ei suostu pyöräilee SouthStreetin ylämäkee.

Nooh.. katotaa, jääkö vaa sanomiseksi. Tosin Viikolla priam oli ottanu kuvan mainosjulisteesta Bibra lake run 6km. Aikomus osallistuu.

Tosta kisakatsomosta. Suomes mun vakkarikannattajat oli aina Eeva ja Emilia <3. Kuulinki päässäni sile juostessani : HYVÄ HENAAAA HYVÄ HENAAAAA !! ja tahti koveni (ainaki mielessä ;).

PAri kilsaa enne maalia tuloo aina tutut tsemppaukset mielee itellä :
* 4km enne tuli et Abigailille ja takasi. Ei paha.
* 1,5km enne maalia:  Rasista kotia-kotia. Ei oo paha.
* alle kilsa. Loppukirin alkamista. Tosin se tuntuu et se menöö aina liia nopeeta ,koska aina ku loppukirin tajuan alottaa, maaliviiva näkyy jo.

 Ja sinne ku tulin ja ylitin rajan, enkä tosin ollu kelloo seurannu oikeestaa ollekaa. Huomasin ison kellon olevan 4:01:15 . HIema ketutti.
Nimittäi jos olisin tajunnu sen noinki likillä olevan.. oisin saattanu hiema enemmä kiriä.Nooh ei muuta ku ilosena silti maalii, tiesinpähä ainaki voittavani itteni sekä Danielin,kerta puolikkaa jälkee se jäi jälkee enkä nähny enää sen kummemmi.
Daniel on siis yks mun jäniksistä ollu tääl. Sil oli eka mara eres. Mulla kolmas.

Priam oli heti siel maalis vastas,ottamas kuvia, sekä sano olevansa ylpee musta ;).
Siitä sitte lähinki kohti maraton kojuja ja kerää kaiken maailma herelmät ja juomat ja MUFFINIT. kerranki oli lupa syörä hyvää :).
Maran jälkee heitettii Daniel autollensa, mä sain kamani takasi ja pikapuoli lähettii kotipuolee. Yks mies tuli siin parkkipaikal vastaa ja nähtyää mun kaulas roikkuvan maraton mitalin, totes et voiku se on ISO. ens vuonna meen kyl iteki maratonille iha vaa ton ison mitalin takia. Se oli juossu 12km.

**
Kodon ja suihkun kautta , mentii juhlistaa maraa lähimpää pubiin syömää pihvit ja juotii kuohuvat .
Suklaat orotti kotona.**


Klo4 menin Tarrynin kaa Bikramii, joka sinne mentäes sano respa neidille: Heini juoksi MARATONIN tänää, ja nyt se ojjjo täälä. !! :D Mut tosin kute viikolla oli jo puhetta, se teki hyvää kipeille koiville. Siel ei viel päässy mummona-tunne valloillee, mut tiesin jo varautua mitä seuraava pvä tuo tullessaa.
**

Illan kruunas suklaa fondue hedelmillä sekä Everwood kera Priam.

Ma vihdoin ja viimein sain tietoo juoksu aikani. Joka lopulta oli 4:00:31. Ei tuska kui lähellä oli alle 4h mikä ollu aina tavoitteena.- Noohhh.. ens kerralla sitte. Olipaha se kuitenki 7min paree mitä viime kerralla, sekä se et sain inspiraation takasi, eikä pelkkää " boring boring" mieles pyöriny.
Danielin voitin kunnolla. Hah. Noooh.. sillä oli krampannu reisi jota oli joutunu jäämää venyttelee sinne. Sen aika oli 4:33

2 kommenttia:

  1. On se niin huippua ---vaikka just ennen juoksua on aina vähän sellainen, että miksi taas piti tähän lähtee, niin kyllähän se on superhienoa sit kuitenkin - kipuineen kaikkineen! :)
    Lahdessa oli tänään sellainen naisten juoksutapahtuma ja työnantaja maksoi tän keikan. Kymppi ja tunti.
    Niin ja upea suoritus - jälleen kerran! :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä Seena !! sieltähä jo alkaa hyvin aikaaki kirittyä ;)- ja kiitos ihanasta viestistä <3. se on vaan se tunne. . :D

    VastaaPoista