maanantai 18. marraskuuta 2013

palasia kohdilleen

Kankaan hakumatkalla


Työkaverini Samantha kerto hyvän silkki kaupan kukkuloilla, missä laatu ja hintasuhde kohtaavat. Se kauppa oli sen verra erikoinen, et sinne oli varattava aika enne menoo. Laitoin to iltana emailia myyjälle, oisko millo mahista tulla? Millää mahdollista huomen jo? 
Aamulla oli tullu vastaus, et on aika kiireinen koko pvän, yrittää mahduttaa mut pvään jos tuloo peruutuksia. Matkaan meiltä kaupan  kukkuloille oli about 40min. Vastailin hälle et voin tulla minä aikana vaan, kuha kerkeen ajaa täältä sinne. Se pyysi mun seuraavan sähköpostia tiuhaan, et ilmottaa jos käy. NO niimpä seurailin. 

Selina ja Nigel oli tääl, ja selitin Selinalle, mun pväsuunnitelmista. Samalla ku sanoin et oottelen nyt vaan vastausta siltä, josse on saanu peruutuksia. Ja kappas! samalla tuli vietsiä, et pääsekkö 12-13, jollo sillo vapaata. Kello oli 11.20. Pääsinhän mä ja hyppäsin auton rattiin ja googlemäpistä kartta päähän painettuna :) .

Pääsinhä perille, maaseudulle. Oli kukkulaa toisen perää, ja nättiä. Ja niin IHANA nainen vastassa että! Sielt se toi mulle näytteet esille, ja muutamia erisorttisia silkkejä oli tarjolla. Silmään ja näppeihin sattu satiinisilkki, kermanvalkonen. Nainen jutteli mukavia, oli kuulemma käyny maaliskuus Suomessa. Oli ollu risteilyllä, johon kuului skandinavit ja tallina sekä venäjä. Oli viettänyt muutaman pvän jokases maas, ja Helsinki ja Porvoo oli ollu mielekkäimmät. Porvoosta oli tullu olo, et sinne haluu tulla toistekki.

Saatii me kaupatki lopulta höpöttelyjen lomassa tehtyä. Mulla oli kuva mallista ja mun koetekeles mukana, koska en osannu sanoo et paljo mä tarviin kangasta. Naisen arvio oli suoriltaan, et about 8m. Sillä oli myynnissä 10m paketti halvemmalla hinnalla, ainahan on paree olla liikaa ku liian vähän. Joten kaupat tuli. Nii lähti vähä lankaa ja nuppineulaa matkaa kans. 

Naine neuvo mut naapurikylään lounaalle, josta saa sen verra hyvää ruokaa, ettei haluu lähtee pois. No niimpä päätin koittaa. Muutenki jo maha alko kurnimaa siihe mallii. 

Menin mulle ohjattuun ravintolaan lounaalle. Kyllä silkin myyjä oli oikeessa. Hyvältä vaikutti. Paikka oli keskellä kukkuloitten rotkoo, ja ulos oli aseteltu yksittäisä asiakaspöytiä puitten juuree nii sanotusti luontoon.

Tarjoilija kysy ,kuultuaan mun tilauksen: Ootko suomalainen? Mä: Joo.. hieman hämissään. Se : Oon asunu aikoinaa 9v ruotsis, ja sillä tunnistan aksentista :). Heheh. Jotenki koominen olo, ku molemmat naiset jotka tapasin samana pvänä ,oli puhe suomesta.
Koko pvä oli jotenki onnistunu, pieni hengähdys kukkuloitten katveessa teki hyvää ;).

Nyt oon ankarasti yrittänyt ommella, vieläkin tosin harjotuskappaleita, joista on jo 3 menos. Meillei taira olla enää lakanoitakaa, ku oon leikelly ne. :D

Sekä toinen hermon menettäjä. Ei mistää löydy hyvää pitsiä :( .. Tai muuta koristekangasta pukuun. Huomen oon menos viel itelle viimesee kangaskauppa vaihtikseen, sitten annan olla.

Elämäni ekan kerra käytin maksullista pesulahuoneen palvelua. En luota meirän pesukoneesee sen vertaa, et pesisin silkkini siinä. Menin pesulaan pyöräyttää silkkinä sekä kuivausrummun kautta kotiin. Tuli iha elokuva olo :D.

On jännä huomata eri ihmisten reaktiot, kun ne kysyy mitä oot tehny? Vastaan: ommellu. ne Mitä? Mä: hääpukua.. Ne : MITÄÄÄHHHHHH!!! ?? vähäkö siistii, osaatko sä tehä oman? Respect!

Jotenki huvittavaa :D. Osaanha mä, tai ainaki pitäs osata. Katotaa mite taidot on ruostunu 10v aikana. 

**

Detox.


Taitaa kaikille morsmaikuille iskee paniikki päästä hääkuntoon :) .Minulle se on tullut kans. Vieläku ei saa ees liikkua. Oon nytte alottanu vähemmä vakavamman detox kuurin ,jonka löysin lehdestä pesulassa ollessa. Ite detox sanan merkitystä en tiiä mistä se siinä tuloo, koska kaikki ruuat näyttää iha normilta. Ei oo siis mitenkää pelkästään vegaani, saa syödä maitotuotteita että lihaa jne.

Se on enemmänkin julkkisnaisten ruokavalioo, jos kuviin on uskomista :D.. Aamu alotetaan Victoria Bechamin tavoin kuumalla veellä ja sitruunalla. Jospa sitä muuttuis vaik siksi samalla :D. Haha.
Priam joutuu välil syömää samoja "kevyitä" ruokia mitä mä, ku kokkailen molemmille. Tänää oli lounaana Tzatzikia ja porkkana+selleri tikkuja. Tein ite Tzatikinki, ekaa kertaa eläessäni. Onnistu. Mutta kuha tärkeintä et mahdun juhlamekkoon hyvin, ei muute hätää oo.

Nii ja oon huomannu, et mun reisilihakset on karonnu. Varsinki tuosta huonosta jalasta :(. NOOOUUUU!! siinä se jalka nykyään on suorana vaan, ilman lihaksen kumpua :(. (olenko pinnallinen :D )

Melkee kaikki palaset alkaa loksahtaa kohdilleen. Hääauto löytynyt, saadaan hyvällä hinnalla ja aikataululla (vko enne ja jälkee saa pitää)  ;). Sekä kuski lupautu kanssa. Löydettiin tulkkikin matkaan, monien kyselyjen perään.

Ollaa alattu opettelee häätanssia. Emme valssi. Emme tangoa. Kuhan heilumme :D. . siltä se ainaki täl hetkel tuntuu. Jopa hieman koomiselta :D. Katotaa youtubesta videoita ja yritetää kehitellä omaa tyyliä samalla. Eile tuli harjoteltua ,ja naurettua kunnolla. Priam tuumas : No ainaki näytetää hymyileviltä ja onnellisilta ite häätilaisuusdes, jos samal lailla tanssitaan ja nauretaa !

**

Laillista hommaa.

Lakiasioissa meinaa kokoaja tulla takapakkia. Paperia toisen perään pitää hankkia ja lähettää suomeen. Avioliiton esteiden tutkinta täältä että Suomesta. Jopa minun piti hankkia paperi täältä käsin, joka todistaa etten ole ollut naimisissa Länsi-Australiassa. Niihin tarvitaan erikseen vielä lakitoimistolta leima. Rahastusta, sanoisin. Mutta syy siihen ,miksi minunkin näin piti toimia. Olen ollut Australiassa pääsääntöiseti kirjoilla viime heinäkuu lopulta.

Sähköposti on laulanut, suuntaa jos toiseen.

Visapapereista on kuulunut sen verran, että se on otettu vastaan 5.11. Mulla on nyt Bringing A visa, joka tarkoittaa väliaika visaa, kunnes saadaan lopullinen päätös( max 13kk kestää). Tosin koska vanhaa visaani on viel kk jäljel tämän saamisesta, minulla pysyy vanha visani ,jonka jälkeen vaihtuu suoraan uuteen "väliaika" visaan, Tämä visa antaa minun luvan olla Australiassa, kunnes päätös tehdään. Mutta eipä tässä vielä kaikki. Koska olen tulossa suomeen , minun piti hankkia toinen Bringing visa B , jolla saan matkustaa ja tulla takasi Aussilaan. Tottakai tääki makso viel lisät 140d. Sama visa pätee aina , kun lähen pois Ausseista , ja tuun takas, enne ku lopullinen päätös visasta on tullu. Rahastusta taas kerran. Sanon.

No, nyt siinä visa puoles kaikki hyvin. Eli minulla on Bringing B myönnettynä kanssa, eli saan tulla Suomeen teirän työ ja tulla takasi tänne. Sen jälkeen alkaaki ANKARA työn teko ja rahan keruu!! Hahah.

**

Tuntemukset.


Musta taitaa oikeesti tulla Australialainen, tai ainakin täällä suurimmaksi osaksi elävä. Mietteinä Suomessa pyrkiä saamaan kaikki "ylimääränen" tavara pois ja myytyä. Sekä ottaa jotain kotijuttuja tännekipäi, koska haluun nyt oikeesti alata rakentamaan kotia tänneki. Alottaa sen jollai tutuilla tavaroilla. Ehkä joudun taas tekee kalenterin ( Priam toivo saavansa olla mukana tässä uudessa:) ) ,
semmosia juttuja mikkä puuttuu meiltä täältä, mut mulla ne odottaa laatikoissa kotona, otan mukaan.

Mieli on jo aikalailla Suomessa. Laskeskelen päiviä millo saan tulla. Tällä hetkellä suomi- kampa omistaa 14 piikkiä- tasan kaks viikkoa. Näyttää siltä et pienimuotoinen road trip tuloo tehty taas suomessa. Tosin auton sijalla on onnibussi ja vr-veturin halvat liput ;) . Työttömänä ku oon ollu kesäkuun alusta asti, koitan säästää kaikes. Vajaa 2kk mitä tuun olee siel, on jo suunniteltu täytee matkoilla(näitä halppis vaihtiksii käyttäen).

Tuntuu et aika jää vähiin, mut eiköhän sitä hetken ees kerkee hengähtää. Eihä näistä suunnitelmista näköjää koskaa tiiä, mut tällä hetkel tuntuu et suomi taitaa tän reissun jälkee olla seuraavaksi 2015 kesällä :( . Senkin takia olo on haikea. Mutta täälä saa aina tulla käymään, ilomielin ja avosyrämin otan vierailijat AINA vastaan ;)

Aikoinaan ku tänne lähin, oli ns. pakotie elämään. Ei tarvinnu heti päättää mihin seuraavaks lähden, mitä tekee jne. Sai olla huoletta. Nytku alkaan tääl rakentaa elämää erillälailla, kunnolla koti mielessä ololla. Tunne on eri. Mutta uudestaan kysymys, mitäs sitte. Elikkä toisin sanoe, samas jamas ollaan ku pari vuotta sitte tänne lähties :D.


**

Jumalalla on hyvä huumorin taju.


Aikoinaa enne Priamia, enne Aussia, enne ajatuksia. Mielessäni oli Euroopasta ,että vielä jos joku pvä Kroatias ja Italias pääsis käymää, ei välttis enää muihi kaipaasiel. Priam ei oo muis melkee käynykää, ja v. 2004 lähtie joka kerta kerra vuores. Ens vuonna meillä on suunnitteilla Italia että Kroatia.

En oo ikinä soittanu mitn soitinta, mutta aina RAKASTANU musiikkia! Mullei oo koskaa ollu ihannetta eikä villejä päiväuneja muusikoihin( okei, bäkkärit tais olla aikoinaa ;) .. Mutta sit Priam ei muuta teekkää elääkseen ku musiiikkia.

Mulla oli aina tietty mieskuva mielessä. Kalju, urheilullinen, ei ulkomaalainen( koska en osaa puhuu sille mitn). Paree olla menemättä oman maun mukaa, mikää noista ei pirä siis paikkaansa :D.
Listalta löytyi myös hyvä halaaja, voin kertoo kaiken mitä mieli juolahtaa, on valmis hyppäämää omalta mukavuusalueelta pois. Nää taas kaikki toimii. :)

Yksi "typerä" toive lisää yltiöpäiselle romantikolle. Halusin aina saada kuulla isot tunteet julkistettuna ekan kerra arjen keskellä, milloin vähiten sitä osaa odottaa. Näin kävi meillä. Sanaharkka. 1/2h puhumattomuutta. Priam piirustaa reiteeni I <3 U merkin.

Aikoinaa Joelin kaa mietittii mita haluu tulevasta kumppanista. Haluaako etta ite saa nauraa sen vitseille vai onko tarkeepmaa etta kumppani nauraa sun vitseille? Joel sano et haluu nauraa sen jutuille. Ma tuumasin, haluun et se nauraa mun jutuille. On kayny toteen. :) (Tai sit mullo vaa nii hyvia vitseja et kaikki niille nauraa ;)

Kannattaa siis olla varma mita toivoo, sita saa mita tilaa :) .

Juttelin eile Elisabethin kaa, joka on priamin jazz bändiläisen nainen. Kerroin blogistani. Mitä varten ja miksi kirjoitan, sekä milloin oon alottanu. Se tuumas sit : Eli se on niinku päiväkirja ja kaikki tietää teirän suhteen ensiaskeleistaki :). Tuumailin : Joo. Mulla on aika avoin tapa kirjoittaa. Tää on aikalailla mun päiväkirja. <3

**

Aurinko paistaa risukasaankin. 


Musta on alannu kuoriutumaan Aussilainen. En enää kestä super kuumuutta. Täällä alannu ilmat heittelee jo +37c  muutamana pvänä. Olen pysytelly sisällä kotona, ku en haluu olla kuumuures pihalla. Outoko olen?

Toki ihania +32c pviäkin löytyy ja oon ollu innoissaan uimassa ja rannalla.

Hääpukuuni tullen. Loppujen lopuksi teen sen kokonaa itse. Meillä oli puhe Samanthan kaa, et tehää yhes, mutta hän on sen verran kiirellinen et se anto mulle koneet ja värkit, minä käytän päätäni. Viime vkol, meillä oli tarkotus ,et meen sen työ leikkaamaan oikeen kankaan, koska sillä on enemmä tilaa ku meillä. No olin koko aamupäivän väsänny uutta kolttua, ja olin NII kypsä jo kaikkeen ompeluun liittyen.

Menin Mannaan Samia vastaan, ja kaikki sano et näytän aika kypsyneeltä. Myönsin. Näytin tekeleeni muutamalle ihmiselle, ja ne oli tohkeissaan. Kuulemma jo nyt näytti upeelta. Päätettiin Samin kaa siirtää toiselle vkolle. Stacey ehdotti uimaan menemistä, ja kyllä kuulosti paljo paremmalta vaihtikselta, kun jatkaa kaavojen kaa räknäämistä.

Löydettii pojat, Mason ja Jarred rannalta kans. Mason kyseli kuinka tiesin et Priam on se oikee mies avioon. Kerroin kuulleeni sen verra erilaisia elämän kertomuksia reissujeni aikana niin suhteista kun muutenki, ja tajusin et mullahan on hyvä tilanne. Mason tuumas; se on just sitä mitä oon ite tehny viimesten kk aikana. Masonilla on tyttöystävä Nicole, jonka kaa ne on ollu 3v yhes. Nicole on Alaskasta kotosin, ja on ollu siel viimeset 4kk. Mason menöö jouluksi viettää aikaa Alaskaan ja aikoo kosia häntä. Ihanaa!! Tuntuu et ollaan oltu ns. esimerkkinä hälle, et avioliitto on hyvä sitoumus ;).

**


2 kommenttia:

  1. Olipa ihana lueskella sun touhuja, tuli ihan ikävä sinne :) "Hyvä halaamaan", mulla on sama kriteeri ;) <3

    VastaaPoista
  2. Se on tarkee kriteeri!! ;) Ihanaa saada tanne komentteja, ja tietaa etten iha itekseni vaa hopottele.

    VastaaPoista