keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Häähumua..

Tätäkö tää on.

Empä oisi 2v sitte ees hurjimmassa toiveissakaa uskonu, et täällä samaan blogiin rustaillaan Häähömpötyksia, myönnän musta on kehkeytynyt häähömppä. Alkaa jo mietityttää, osaanko mistää muusta puhuukkaa :DD.. tää alko siitä, ku ekaa kertaa kyselin tulevilta kaasoiltani, onko liian vähä aikaa vai just sopivasti.

Vastaus tuli : Just sopivasti.

Kerran ku päättää ,et ehkä vois viettää häitä suomessa kolme kk päästä. Alkaa kyselyt tutuilta ja aikasemmi kokeneilta, miten toimitaan ,onko liian vähän aikaa , email laulanta kirkkoon ja juhlapaikkoihin. Sitähän riittää.


Oha näihi vkoihin muutakin tosin mahtunu.

Itse täytin vuosia, irtisanoin töistä, menin polvileikkaukseen, sain ensimmäisen jutun kasvamaan puutarhassani > peruna ja sitten tää hääjuttu.


**
5.10

Priam oli varannut mut aamupväksi combatin jälkee. Mentii mun yhtee lempiravintolaa The Fig- south Beachille aamupala/brunssille. Priam anto mulle kunnon summalla varustetun lahjakortin kauneushoitolaan, saan joku pvä oikee nauttia olan takaa. Käytii Freossa hakemas Emeli Sanden levy osana lahjaa.

Aika oli vaihtaa seura Georgiaan.
Oon aina halunnu käyttää synttärihattua, ja niin tein.
Mentii mulle uutee kahvilaan East Freoon, Laitettii molemmat hatut päähän : HAppy BD Me !! :D

Siitä se ensimmäinen häähömpäksi askel -sitte lähti.
Georgia oli ostanu mulle lahjaksi suunnittelu Hää-kansion.

Illalla mentii naisten voimin Mexicolaiseen ravintolaa syömää Freoon. Paikalla tulleille synttärihatut päähän taas :). Loppuilta oli norfolkin tanssiravintolassa, jossa pojat Kenny ja Jimmy oli, koska ei lukeutunut naisten iltaan. Kotia tultiin paria min vajaa 12 yöllä ja sanoin Priamille et senki pitää pistää hattu päähä viel ku voi. Niin teki.
Aamulla heräsin 5:58am tätä aikaa, ja tujusin et mullaha on viel synttäreitä 2min aikaa suomen aikaa. Juu Tierän, olen HÖLMÖ!

En tiiä , onko se se synttäripäivän taika vai mikä, mut ite ainaki tykkään aina synttäripäivästä :).

**
Käytii koittaas hääpukuja Gerogian ja Scarletin kaa. Paikkoja oli kolme eri morsiusliikettä. Itel ollu aina ns. velvollisuus haaveena tehä oma puku. Mutta halusin tuntee miltä tuntuu olla morsiuspuvussa ja saada hieman osviittaa, minkämoista :). Tunne saatiin haltuun, monia vaihtiksia löyty. Nyt tierän aika tarkalleen mimmosen puvun haluun, tai ainaki minkä tyylistä lähtee tekemään. Häät Perthissä taitaa olla aika arvokkaat.. puvun hinnat lähti liikkeelle siitä 3500dollarista, jokka ei ollu ees uusinta uutta, vaan mallikappaleina ja hieman rikkoutuneita. Huoh!

Tutun tutulta sain vinkkiä nettisivuista, mistä löytyy kaavoja. Knagaskauppojakin oon pitänyt silmällä. Eiköhän tää tästä alkaa hahmottuu. Häähömppäys valloilleen <3

**
Irtiotto kaupunki elämästä

Lähettii Priamin kaa muutamaks pvää kohti itää sisämaahan. Paikkana York, Avon Valley. Käytii vandan ja Johnin kautta ohikulkumatkalla, hoitamassa visaan tulevia lappuja ja matka hiljentymistä sai alkaa.
Paikkana länsi-aussien vanhin sisämaan kylä. Rakennukset oli vieläki siltä 1800 luvulta. Söpö pikkukylä, mutta kyl se yks kerta siel riittää :D. Mukava irtiotto enivei, jotai erilaista. Nähtii villikukkia, raunioita, laaksoja..

Ennen reissuun lähtöä, irtisanoin itteni Sweet gingeristä. Oli sen verra epäkorrektista ilmaisua työvuoroista .joista en tykkää. Oon onnellinen itteni, etten ota enää iha kaikkee paskaa niskaa, jota ennemi on nielly. Onneksi meillä on iso piha Priamin kaa ,joka tarvii puutarhuria :D.

Puutarhasta puheenolle, meillä on on punajuurta,persiljaa, basilikaa, maissia, tomaattia, mansikoita.. :D

**

Polvileikkaus oli 16.10

Priam anto mulle kyyrin aamulla sairaalaan. Sairaalassa piti olla 6.30 am. Siellä mä olin yhessä pappojen ja mummojen kaa polveni kaa. Ite olin kerranki listan ensimmäisenä, joten ei kovin tarvinnu orotella. Siinä kävi niin hoitajaa, lääkäriä sekä fysioterapeuttia vuoronperää.
Sielä mua kuljetettii sängyllä pitki käytäviä. Oli taas Greyn Anatomia- potilas olo.
Viimene muistikuva oli klo8 ku päästii leikkaussaliin.
Hoitaja kysy : mitä oisin tehny tänää, ellen oisi tullu leikkaukseen? Sanoin: suunnitellu häitä. Hoitaja: No sehä on mukavaa , ja pisti nukutus aineen tulee.

Seuraava muisti, heräsin klo 11 mun huoneesta samojen pappojen ja mammojen vierestä.
Itse leikkaus kesti 45min ja meni tähystämällä. Kaikki meni hyvin.

Fysioterapeutti tuli harjottelee kävelee mun kaa, ja toi kainalosauvat. Ekan kerra ku heräsin ja nousin sängyltä, olo oli hieman sekava. Mutta en suurempia tunnekuohuja tuntenu :D.
Nimittäi kaveri kerto jälkeenpäi et sitei koskaa tiiä millä mielellä potilas nousee unilääkkeen jälkee, joko tyyni tai raivokohtaus. Se oli aikoinaa saanu raivokohtauksen , vaikkei muuten mitenkää raivokas ihminen ookkaa :D:.

Priam tuli hakee 12.30 jälkee. Seuraavat 24h oli ne kriittisimmät, millo piti olla ihmisten (mun tapaukses puhelimen ) ympäröimänä, ei ajaa /juoda alkoholii/..eikä muutakaa vaarallista :D.

Hyvin oon saanu lähiverkon tänne. Kaikki oli nii auttavaisia kokoaja ,että suurin opettelu on itelläni siinä et osaan antaa auttaa.

**
Seuraavat kaks viikkoo ilman suurta kävelyä, oli lääkärin määräys sekä 6-8vkoo ilman urheilua. Sinänsä meni just täyrelliseti toi 2vkoo. Alkasin näpertämää kutsukortteja pienin kätösin. Sekä emaili laulanta jatkui erelleen, sekä visapaperien pyörittely.

Istuminen meni iha hujaukses, muutama kaveri kävi morjestaa ja ukuleidit tuli piristää mua aina ke iltasin :).

**

Visa hakemus on lähetetty postiin 1.11.2013 .Siihen kerty nii lappua suomesta hankittuna että täältä käsin. Muistikaivelua viimesen 10v takaa, missä matkustellu ja asunu. Molempien elämän kerta meirän suhteesta , kahden ulkopuolisen todistusta meirän suhteesta. Minun kallisarvoinen lääkärinkäynti, extra viisumimaksu ,koska tulen suomeen hakuprosessin aikana, passikuvaa, lomakuvaa, lentolippu tulosteita.. mitä lie liirumlaarum. Ja kaiken kaikkiaan visahinta oli noussut ereltävästä vuoresta vaan 1500dollaria !! Iha niinku muutenki oisi ollu jo tarpeeks arvokas.
Eikä se että ollaan menossa naimisiin, tai ollaan jo naimisissa ku tuun takasi, auta visa-asiaan mitenkää. Silti mennään samalla tasolla mitä menis normaalisti yhdessäasuva pariskunta. No ei voi mitään.. emmehän me sen takia naimisiin mennäkää :D.

Kihlauksesta on nyt pari kk aikaa. Sillon mietti et siinä vuoren sisällä vois hyvinki mennä naimisii. Aluksi oli aate, et Kroatiassa tuloo olee päähäät. Siel on kiva pieni kirkko, ja ns. ei kenenkää maalla. Mutta todellisuus ihmisien pääsemiseen, tuntu et suomi ei välttis oisikaa huono ajatus. Toine ajatus. mun pitää joka tapaukses tilata uus passi suomes oltaes, säästetääs kerranki rahaa jossain ,joten mennää suomes oltaes naimisii.

Talvihäät ei oo koskaa ollu mun ykkössijalla. Mutta tällähetkellä on tulossa häät suomessa sekä Australiassa (tervetuloo ;) ) sekä pienipuotoinen juhla Kroatiassa.. Elikkä ainaki tulee olee todella erilaiset kaikkineen. Nytku miettii, talvihäät ei oo huonompi vaihtis yhtää :). Innolla odottaen.

**

Mitäpäs muuta.. nyt sain siis tänkin postauksen teille laitettuu kun  tierätte mitä tuleman pitää (ja ylläri riikalle onnistu ) ;) .

Mutta täällä odotellen tulevaa, valmistellen omaa pukua, häitä ja mielitilaa tulevaan Suomiaikaan ! Tiedossa taas oma pieni road trip  :) .

En malta odottaa  !!!!

Priam juhlatuulella vikat 2minMaakuntamatkailua 


tää oli yks nähtävyys matkalla . :)
sairaala style


HäävalmistelujaPerthin maalaismaisemia
Puutarhaaa :DDD
uus asukki puutarhaan


kevät


tyttöjen irtiotto city-arjesta


South Beach
(koti ranta)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti