maanantai 19. marraskuuta 2012

jälkeen farmin.. DArWInBack to Darwin.

Tiistai pvä oli aikamoinen. Kaipasin päikkäreitä, joita yritinki ottaa, muttei uni kuitenkaa tullu. No lähin sit kattoo PeterPan matkatoimiston, ku kuulin erellisenä darwin aikana et siel on ilmane netti. Se oliki seuraava ovi hostellista, menin sinne ja oma nettipiuha oli vapaa. Tunti jos toinenki kulu siin. Kaikki kahen viikon face/email kuulumiset.

Sain uuren vuokralaisenki suomiasuntoon. Siin on nyt vikat pari kk ollu putkiremontti yllä, jote joulukuusta lähtie saa vuokrata. Tammikuusta lähtien saan uuren pariskunnan ,ainaki email tuntemisen jälkeen ,mukavalta tytöltä vaikuttaa. Yks huoli vähemmä.

Tiistai meni vähä sumussa. Oli väsymystä päällä ja ns. "jetlag " matkustamisesta. Kävin pubis syömäs pitsan, oli maukas. Meninki takasi PeterPanii kyselee Kakaduu menevää touria. Mieles oli Ubirr kivimöhkäleet jokka haluun nähä ja kiivetä sinne. Koska tykkään maisemien kattelusta- korkeelta. No kahen päivän reissu ois ollu mulla mieles, koska kakaduun ajaa 3-4h yhtee suuntaa, ja et ke oon vaan rauhas tääl. Torstaista lähtie voisin mennä taas takas luontoo.

Siel oli kahen pvän reissu tarjolla ,muttei menny Ubirriin . Kaikki kahen pvän Ubirrit oli menny. Kolmen päivän reissu oli tarjolla : kaks pvää kakadus ja yks Litchfieldis. Litchishän mä jo olin sillo ekalla viikolla, jonka pääpointtina oli uimapaikat. Mietin et kait voin mennä sinne uurestaan uimaan. Reissut oli samanhintaset. Toises sai vaan lisäpäivän kaupanpäälle.

Loppu ilta meni vaa ollessa ja pakates. Olin kyl aika holtiton pakkaaja. Jostain syystä mietin etten tarvi arskoja siel :OOO .. ja sit arskojen paikkeilla otin ison hupparin yöajaksi. !! Nooh ei se järki aina pelaa, mullakaa.

Sekä ostin täi shamppoon, kaiken varalta farmeilun jäljiltä.

**
Ke aamuna oli lähtö 6.20 bussilla.

Laitoin herätyksen 5.30 et kerkeen syömää aamupalat enne lähtöö. Menin suoraa keittiöosastolle ja en ottanu puhelinta (kelloa) mukaan ku se oli latingis. Mietin et osaan kyl arvioida ajan, etten mä siel yli puolta tuntii kyl viivy.

No siel aloin tekee aamupalaa, kanamuna lätyt tulille, joissa levyjen kaa oli hiema ongelmaa. Tuntu ettei mikää oikee lämmenny kunnolla. Muute aikalailla valmiina syömää,jollo tyttö tuli repunsa kaa keittiöön. Se kysy oonko menos kans Kakadu tourille. Sanoin : Joo. Se : eikös se lähe 6.20 ja näytti omaa puhelimen kelloonsa joka oli 6.16. Sanoin et joo.

Ite vaa mietin et mite hitossa oon pystyny olee tääl nii kauan, vai et onko mun kello menny vääri. No NELJÄ MINUUTTIA aikaa : Heitin munat roskiin, loput ruuat kans. Juoksin huoneesee hakee kamat..katoin mun puhelinta. Se oli 5:50. Mietin et josse on vääräs..joten juoksin pihalle kamoineni.. ja siel oli yks tyttö rannekelloneen vastas. Kysyin paljo kello on . Se 5 vaille 6. Sitte tajusin. Ekan tytön kello oli väärässä muttei mun.

Molemmat tultii ulos lopulta oikeesee aikaa, ja uus kaveri oli tavattu. Tanskalainen Janne. Sanoin sille et oot kyl kaunein Janne jonka oon nähny. ( se näytti hiema Maijulta <3)

No matka alko. Nuori poika oli johtajana Jordy.  Heti alko tuntuu et tuun viihtyy reissussa. Vaikka väsymykset painoki, ku ei ollu ns. kerenny tasoittuu trukkimatkan jälkee. Ekana kohteena meillä oli Mary River enne Kakaduun saapumista. Siel oli 90min venematka jonka aikana mentii kattoo luonnon lintuja ja krokoja. Oli vihreetä, rauhallista ja kaunista.

Krokoja nähtii muutamia. Piti mennä hiljaa niitte työ veneellä, ettei ne lähe pois. Lähelle kyl päästiinki, kunnes ne huomas, alko vaipumaa samantie takas veen alle. Kahenlaisia siel oli saltwater (meres eläjät) jokka syö ihmisiä ja jokka näyttää normi krokoilta joita tottunu näkee. Toine laji on freshwater (joes eläjät) jokka syö kaloja. Niillo pitkä mutta suippo suu. Osas ne molemmat olla kyl hyvin maastoutuneita väriltään. Ei iha heti erottanu.

Venematkan jälkee meillä oli voileipä lounashetki eres. Siit se matka lähtiki kohti Kakaduu. Paikkana oli Ubirr. Sinne mentäes nähtii aborginalien kivitaidetta matkavarrella. Jotkut oli viel hyvin havaittavissa, mutta aika haalistuneita oli osa jo. Lopulta ite Ubirr alko lähestyy. Ei se kovi korkeella ollu kiivettävänä. Luulin rankemmaksi. Näkymät oli kyl hienot. Harmi vaan ettei niitä pystyny kunnolla valokuviin vangittemaa. Tai jotenki tuntu et kuvis se ei näytä niinkää ihmeelliseltä mitä luonnos oli. Sielt oli näkymät Armand maahan, joka on täysi aborginalien maata. Jossa viel asuu päällisimyöre alkuasukas tyylillä olevia heimoja. Oli vihreetä.

Matkan aikana tuli tutustuttua muutamii tyttöihi jo siin, eurooppalais turisteihin; saksaa, ranskaa, tanskaa.. brittejä. Oon alannu erottaa britti aksentin, sekä saksalais aksentin. Enemmi en osannu sanoo yhtää mitn aksenteista,musta kaikki vaa kuulosti enkulta :D. Jotai siis korvaki on oppinu.
Pimeetä ku alko tulee, pysähdyspaikasta ostin taskulampun,joka on tääl hiema ku elinehto. En ollu tajunnu taas pakates yhtää mitään :D.

Majapaikkana oli leirintä alue Cooindassa . Siel oli liikaa  hyttysiä tähän aikaa vuoresta, jote meillä oli telttamajotus. Ne teltat oli kyl paremman kuntosia mihi oon normisti tottunu. Nimittäi ne oli ku pieniä taloja joissa oli kunno sängyt peteinä. 2h teltta. Jaoin telttani saksalaisen 41v olevan Petran kanssa.
Illallinen oli vuorossa, jota alettii valmistella yhteis toimin. Menin takasi teltalle hakee laturia kameraan ja puhelimeen. Arvasin et eksyn matkalla. Menin viereiseen telttaa meirän teltasta. Menin sisälle ja luulin sen olevan meirän, koska. Siel oli mun perin paikalla Fitness First reppu joka mulla oli mukana kans. Katoin petejä, joissa oli makuupussit levitettynä valmiiksi periksi, jotka petra toi meille telttaa enne mun tuloo. Mietin : söpöä.

Laukulle mentäes, alkasin kollaa etutaskua löytääkseni laturijohdot. Ei löytyny. Outo käsikoru vaan. 10 sekkaa kesti ja muistin nähneeni yhellä tytöllä fitness firstin repun ennemmi. Nopeeta reppu kii, ovi auki ja kii. Ja vilkasu : ei kai vaa kukaa nähny.

Toisella kertaa pääsin omaa telttaa.

Illallisen aikana siel näky yksinäinen myrkky sammakko sisällä. Sydneystä oleva Craig alko hullunlailla potkimaa sitä ulos ja hyppi sen päällä jne. Sano et se on vaarallinen. Enemmä siin tuli mietittyä ;pelkäänkö Craiggiä enemmä ku ite sammakkoo.

 **

Illalla nukkumaa menoo alettii juttelee Petran kaa kyseisestä sammakko episodista. Kerroin sille mun tuttavuudet sammakkoihin, mitä farmilla ollessa tuli koettua (vessat ja sammakot). Naurettii iha vääränä silmät märkänä, hyvä ettei kuset housuis.
Voihhh että !! näitä hetkiä tuloo reissates kaipaamaan. Et saa oikeesti NAURAA ihan mahan pohjalta.  Ei nimittäi iha joka päivä löyry semmosta kaveria.

Mä olin sen ensimmäinen, se mun toinen nauru kohtalo kaveri koko Aussi aikana ollessa. Itelläni Selina (priamin albumi asiakas ) on oma naurukaveri.

**

Aamulla jatku matka kohti Gunlom Falls - vesiputouksia ja uimista. Paikka sijaitsi kukkulan päällä johon tuli kiivettyä. Hyvää urheilua. Paikka itessää oli unelma. IHANA <3 siel oli neljä viis eri "allasmaista" uimakohtaa jos pysty olee. Kuvailut ja lekottelut. Sielu lepäs.

Aikamme siel kukkulan päällä polskies, mentii alas viel polskii kans. Siel oli lounastauko samalla. Kanahampparit. Aussit tykkää kaiken maailma leipä ruuista, joista ite en nii välitä. Varsinkaa jokapäivä syötäväksi. Esim farmil olles ku tehtii pihvit, ne kieto ne normisti paahtoleivän väliin, hodarimaisesti. Leivät ku on viel semmosta pullamössö leipää.. Ei kiitos.

Siit oli matkaa 3-4h ajettavaa Litchfieldiin, jossa yövyttii toinen yö. Paikkana oli leirintäalue, tähtitaivaan alla.

Täällä on petipussit ,joissa on ns. pressu jonka sisällä on patja ja tyyny. Niillä oli tarkotus nukkuu. Viime retkeilijät oli pistäny ne suoraa kii, ja suurin osa pedeistä oli homees . Yakk !! Aluks otettii kaikki huonokuntoset pois ja pistettii tuulettuu. Jordy yritti saada porukkaa lähtee Darwinista tuomaa uusia säkkejä ,muttei kukaa ollu vapaana. Teltta oli vaihtoehtona ,mis sai nukkua. Ite olin orottanu tähtitaivaan alla nukkumista, vaikken ollu ees varma et tuunko sitä kokee tääl ollessa. jote omana nukkumispaikkana ehdoton vaihtis oli vaa tähtitaivaan alla.

Saatii kutakuinkin tuuletettuu kaikki patjat, jote nukuttii pelkillä patjoilla ja makuupusseilla. Mä, Janne ja Petra nukuttii ainoina patjoineen ulkona. Muut meni telttoihi. Ei haitannu. Siin illalla hiema höpistii tyttöje juttuja ja illalla ku sulki silmät, viimene näky oli tähdet. <3

Hyvi nukutti .Kuuma tosin tuli sielki ollessa, jote loppu yöstä nukuin alasti. Huvitti itteeni ku mietin hupparin ottamista öitä varte. !! Aamulla toiset tytöt oli jo noussu, ja tunsin itteni yksinäiseksi patjani kaa.

Aamusta oli tarkotus lähtee pikapika kohti vesiputouksia, et ollaa ekat turistit jokases paikas. Niin oltiinki. Florence Falls oli ekana kohteena. Se oli mulle ns. uus kokemus uimisena, koska erellis turistikierroksella se oli enemmänkin eläkeläis ryhmä(lukuunottamatta muutamaa), ja ite ohjaaja sano et se on hiema hankala kulkunen paikka mennä uimaan. Pah ! suoraa vaa portaat alas ja sit siel oli ihanan näköne uimapaikka. Viel ei aurinkoo näkyny, ja muutama sade piskoki saatiin. Mut oha siel muutenki jo märkänä, jote.

Seuraavana oli Buley Rockhole, joka on ns. spa- mainen (viime reissus oltii kans kyseisel lähteel). Osa meistä käveli sinne Florencelta Buleylle. Matka oli hiema sademettämäinen. Piti varoo hämähäkkejä. Ite en nähny onneks mitn, muutama oli löytäny kunno kämmenen kokoset hämämäin. Tällä kertaa vietettii kunnolla aikaa, eikä vaa pikasesti menty lähteeltä lähteelle. Aurinkoki alko lämmittää mukavasti.
Ihanata lilluttelua.

Viimene lähde oli Wangi Falls, jossa olin kans käyny ennestää. Oli ihanaa päästä kunno syvään vetee uimaa, koska farmil olles ,siel oli vaa tyylii vyötäröö saakka vettä syvimmillää joka oli enenmmänki lilluttelua ku uimista. Vein turistipojat Timon ja Brandon(näytti iha everwoodin Ephramilta) toisen putoksen onkalo spahan. Ne oli hämillää kui hieno se oli. Ihmetteli mite löysin sinne. Sanoin tietäväni sen viime kerrasta.

Uimisen jälkee, oli bbq lounasta. Lounaa jälkee vapaata aikaa joko uida ja kiertää kävelyreitti lähteitte ympärillä. Meit oli about 7 kiertäjää. Hiki valu ku pienellä sialla, mut oli ihana päästä kävelee luontoo, koska aikalailla tullu vaa istuttua. Siel oli yks ihana spotti mistä näky avara maailma. Tykkäsin. Luonto on ihmeellinen <3

Maistoin siel lähde vettäki ja otettii priamille todistuskuvat ,et mäki juon suoraa lähteestä. Kerroin tytöille, et se oli Tassies kokoaja pullo käres lähteitte tykönä.
Kävelyltä palattua,parhain järjestys ois ollu : kävely, uinti, syönti.

**

Matka jatku siitä tsikuleeraamaa termiittikeot. Tääl siis on joka puolella muurhaiskekoja. Ei tosin iha samoja mitä suomes. Nimittäi korkeimmat on 4-5 metrii ,koostuneena kivistä (?) tai ainaki jostai kovasta materiaalista. Ai nii ja maistettii muurahaisiaki. Vihree peräsiä, jokka maistu hiema sitruunalta.

Retki päivä oli kotimatkaa vaille valmis. Craig oli ostanu ditderiduu soittimen. Kaikki sai koittaa soittamista. Jordy kerto mite pitää suuta liikuttaa, joka on ns. pärräämistä huulilla. Sen jälkee kaikki koitti. Ääntä ei kovin lähteny. Mun vuki oli, ja yllätyksenä, sielt tuli yllättävä oikeen kuulone ääni. Kaikki jopa käänty kattoo et kuka oli vuorossa. Olin häpi.

Seuraava pysähdys paikka oli pieni söpö pubi kahvila. Jäätelöt ja kahvit . Jollo Jordan toi sieltä käärmeen. HUI !! no se oli kahvila omistajan lemmikki kärmes. Kaikki oli innokkaita kuvattavaksi, jopa minäki. Vaikka hiema kierrelle kaarelle siel kattelinki sitä aluks sivusta.

Jordy laitto sen mun kaulaa.. AAAAAAAAPPPUUUUUAAAAAA !!! Petra otti kuvia ja mun ilme oli kyl nii kärsivän pelokkaa näköne, että !! pakko oli alata aattelee aurinkoisia asioita ja hymyillä vaa. Nopeesti hymy kuva ja sit poisssss !! :DDDD.

**
Loppu illaksi meillä oli pöytä varattuna MonSoon pubista missä alkuviikosta kävin pitsanki syömäs.
Oli meit suurin osa syömässä. Tosin osa tuli vaan syömään koska oli seuraavana aamuna lähös taas jatkamaan turistitouria Uluruun.
Siel syötii ,juteltii, tanssittii , hymyiltii koko ilta. Vaihdettii baaria, ku monSooniin tuli tulipakko varotus ;DD. Meitä oli illallisen jälkee Janne, Petra, Craig, Racheal, Erika , Paula, Leina ja minä jäljellä.

Toises pubis oli live bändi soittaas, sekä nähtii joulupukki :DD:. siel oli mies pitkäs valkoses parras ja tukas pukeutuneena tummanpunasee t-paitaa. Craig meni kysymää saako ottaa joulupukista kuvan. !! se ei ollu moksiskaa, tais muutamaat muutki aatella siitä nii, koska enne kuvaa, pukki kaivo tonttulakkinsa taskusta !! HAha. Menin minäki pukin kaa kuvaan :D

**
La lopulta vietin shoppailu päivää, 30min bussimatkan päässä oli isompi ostoskeskus. Nimittäi Darwinin keskus on aika köppänen. Enne sinne menoo kävin tierustelees Twilight leffan aikatauluja, ku Petran kaa puhuttii et vois la iltana mennä leffaa. Molemmilla oli Twilight mielessä.

Shoppailut meni sinänsä ihan ookoosti. En kovin paljoo löytäny, tainno en oikee ees ettinykkää. En tiiä mikä rengas villitys mulle on iskeny, mut halusin löytää pikkulilliin sormuksen itelleni ku en ikinä oo osannu pitää sormuksii, mut jotenki näin siihe hyvin sopivan sormuksen paikan. Löyty muutamien kultaliikkeitte jälkee, basic hopee. Tosin pitää Perthis käyrä se pienentää omaan kokoon.

Toine rengas oli, nenärengas ! Oon aina ollu sitä mieltä etten IKINÄ laita nenääni rengasta. Freos asues, kaikil on nenärengas joilla läväri siin on. On alannu silmä tottuu. Löysin sit renkaan siihenki. Nytto nokka rengastettu :DDD.

Mulla oli tehtävänä tuora meirä naapuriukolle halpaa rommia, jota kuulemma saa vaan Darwinin seuralta. Okei nimi oli Canefire ja aloin menee ns. alkot ja pullokaupat läpi. Yksikään ei omistanu kyseistä rommia, suurin osa ei ollu ikinä kuullukaa !! JOpa soitin yhtee erikoisliikkeesee, ei . Jäi pojat nyt ilma rommia.

Shoppi pväs parhainta oli kahvitauko ja mustikkamuffini.


La iltana oli Petran kaa Twilight tuokio. Vika episodi leffasta. Oli tyypillinen twilight, Tykkäsin. Mut ei se silti mun lemppari leffa oo. Aika teinimäinen kuitenki. Yks vampyyreistä näytti NIIIIN Tyra Banksilta et molemmat katottii toisiimme ku se tuli : Tyra !!
No lopputeksteis tuli selville, ettei ollukaa. OUTOA.

Loppu ilta meni nukkues. Petra muutenki lähti 4aikaa aamusta jo Cairnsin suunnalle. Enkä ite ollu oikee ihmistuulella enää. AIka oli mennä nukkuu.

**
Sunnuntaina heräsin jo itekseni kuuren jälkee. Menin siitä altaille syömää aamupalaa ja päivittää blogia. Janne tuli kans sinne, päiviteltii kuulumiset sekä mentii vähäks aikaa pulikoimaa altaille. Itel ei sinänsä ollu suunnitelmia, kuha nettii ja jos jotai kortteja ym viel löytäis.
Janne lähti ite 12 aikaa tourille.

Check outin itteni jo enne 10 ja lähin kattoo onko kaupat auki. Törmäsin Rachaeliin matkan varrella. Se oli menos Art Galleriaan ,ja pyys seuraksi. Mikä siinä ,ei mulla nettiä ihmeempiä suunnitelmia ollu.
Se on Texasista ,ja tuli kans samalla lennolla Perthiin sen kamun häihin.

Meil oli viel hyvin aikaa. Klo oli 9:30 ja lento lähti 16:15. Käveltii sinne. Respa mies oli sanonu et 20min kestää. Torellisuudes 45min vaik nopeet jalat meil oliki. Mut about 4km matkaa. No mikäs siin sunnuntaikävelyllä . Käytii tsekkaa Mindil Beach (sama jossa oli aikoinaa markkinat), joka oli matkan varrella.

Oli jännä kuinka huomasin et Rachael oli aika samantyylinen ihminen mitä minäki. Ensivaikutelma turisti touril tuli , et hiema tylsä..enkä oikee ees jutellu sen kaa mitn. Ekan kerra huomasin sen enemmän ku pe iltana mentii tanssii, ja oltii melkee ainoot tanssijat (+petra).

No ni sitä vaa oppii tuntee uusia ihmisiä. Ja ite galleriaki oli mielenkiintone(otettii salaa kuvia vaikkei oisi saanukkaa).
Tykkäsin koko päivästä. Seurasta. Kohteista. Lepposasta Sunnuntaista. Jääkahvista.

Aika oli sanoo hyvästit Pohjois Territoriolle, ja nokka kohti Länttä. Kotia. Freoa. Omaa sänkyä. !!

Maistui. <3

**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti