perjantai 3. helmikuuta 2012

nz (jatkoa seuraa)

Uusi-Seelanti
1.-13.2. 2012

Lähtiessäni kentälle ,eipä ollu viel mitn suunnitelmia tieros ei ees ensimmäistä majapaikkaa :D. En oo siis koskaa ennemmi lähteny täl haavaa liikenteesee.mut mikäs siin, kerta se on ensimmäinenki. Miken kaa suunniteltu et se yrittää hommata mulle majapaikkaa, ja sen soittoa sit oottelin, kerta se ei ollu viel saanu ketää kiinni. Asemalle saapuessani, tapasin Tanskalaisen Christinen joka kans oli tulos Aucklandii ,ja siirtymäs eteepäi sieltä. samas tilantees melkee ku minäki.ei ekan yön paikkaa mut Rotoruas sillo kaveri orottamas. ja yhtä huono enkus ku minäki :D. Lähtöselvitykset ym meni muittamutkitta ja päästii porttia kohti. Nettiki toimi kentäl ja sit Mike soitti. JEEEEE!!! se oli saanu kiinni Boyd -kaverinsa ,joka asuu Aucklandis ja joka on töissä Kristillises Majatalos. Eli sieltä sain majapaikan . Boyd tuli myös hakee mua kentältä. Et näinne hommat aina järjestyy :).

Lennon aikana Christina nukku koko lennon oikeestaa,minä katoin britneyn shown. :D ja kuuntelin uutta Gin Wigmoren levyy. siin toivos et kerkee jotai oppii enne ku meen kattoo sitä :D. Lento oli hiema myöhäs ja vasta 00.30 olin ulos kentältä. Boydin kaa soiteltii et missä ja minkänäkösenä kuljetaa. Tavattuaan ,mukava ukkeli. Mentii suoraa majapaikkaan ,n.20min kentältä, sekä 20min (normiautol cityyn) . paikka Favona.   Boyd näytti mulle mun sängyn ja hiema paikkoja mis suihkut jne. aamulla jatkuu suunnitelmat. . :)

yö meni hyvin. On se jännä kui aikaeroki heittelöö . . mun kotiin Perthii -5h ero, Sydneyhi -2h ,teihi siel -11h !! oon jo melkee lopettelemas päivääni ku te vasta avaatta silmät. Jännää. Torstai aamu tosin meni siin aamupalal ja samal suunnitelles ja Boyd anto hyviä neuvoja mistä mitäki löytyy ja piirsi käsin kartan ja laitto sinne mun toiveet ja menot. saatii me suunnitelma valmiiks. To pvänä oli siis tarkotus mennä ite Auckland cityyn toimimaan ja hankkimaan bussiliput ym mitä nyt sit haluunkaa tehä. Lähin paikallisbussilla ja matka kesti sen reilun tunnin. Meirä asuinalue on tummien ihmisten asutttama. ihan turvallista seutua kuitenkin. Bussista astues ulos olin keskellä pilvenpiirtäjiä. :) piti löytää bussiterminaali ,infopiste turisteille ,, mut kaikkei ekana ruokaa. Mukavan näkösiä shoppisliikkeitäki ohitin,mut pysyin päämääräs ja eka työ sit hupi :D.

Infopistees esiteltii bussilippuja. Kaks vaihtoehtoo mitä mulle kaupattii , tunteina ostetut linkkakortti, tai matkoina. molemmat oli aikalailla samaa hintaluokkaa.. käänneltii ja väänneltii tovi mitä mun kantsis tehä ja mikä on mulle paras et nään mahd. paljo ja kaikki mitä oon aikonukki. naine laskeskeli et 30-35h ois mun lippu parhaimillaa.. Matkat täytyy buukata netis aina ja varausnrol päästää matkaan. Normi backpackersin lippupakettiaki se kauppas, mut tultii siihe tuloksee et se ei oo paras vaihtis mulle, koska siin ei voi hop on/off- tyylil mennä . se ois tosin ollu hyvä et varmasti ois päässy näkee ja tutustuu paremmi ku leaderi ois siel selostanu aina mitä missäki tapahtuu jne.. muutt..

aikaa vieri, enkä osannu sanoo juuta enkä jaata. Lähin pihalle infosta. ja menin istuu siihe etee ja miettii ja laskee jajjaja.-- laskee matkankustannus euroina (vielkää en oo siit päässy eroo) ja laskiessani et semmoset 170e tuloo maksaa ,jolla pitäs päästä kaikki matkat johon haluun mennäki. ja sit marssin sisälle samalle kassaneidille hymy suussa. 35h ostin ittelleni. tavoitteena mennä ihan pohjoissaaren kärkeen ja sit takas ja alaspuoliväliin - sekä sivusiipi :DD..

pvän työt tehtynä, sain mennä shoppailee. mut kute sydneyski,musta on tullu jopa välil liianki järkevä :DD.. enkä ostanu taaskaa mitn. kiertelin nähtävyyksiä kävellen ja alkaa tuntuu et mun lemppari "jeesus" -sandaalit alkaa olee loppuun kulutetut. melkee tuntuu et kävelis paljain jaloin. :/.. siin kierrelles paikkoja huomasin LesMills kuntokeskuksen, ja voi että tuli ikävä compattia. jalkoja alko siihe laihi polttelee et rohkasin mieleni ja otin bussin ,ja viel osasin jopa hypätä oikeesee suuntaa olevaa. New markii asti siel köröttelin,vaihdoin mun kotiin menevään bussiin. ja kyllä toimi. :P. kotia tultaes siel oli Tunga kansalaisten pippalot alkamassa. ne pyys mua sinne . sain nähdä erilaista kulttuuria ,maistaa erilaista ruokaa. Olin boydin ja sen vaimon seuras. Kerroin lippuostoistani ja ne oli sitä mieltä et tein hyvät kaupat. Joseffey tarjoutu mut heittää aamubussille, klo8 oli tarkotus lähtee ekalle matkalleni.

Tämmöset suunnitelmat ois nyt ees : (katotaa mite muuttuu)
* pe-su Paihia, Cape Reinga
* su-ma Auckland
* ma-ke Taupo
* ke Rotorua
* to Tauranga (Gin WIgmore)
* pe -la (su) Corondolin niemimaa
*su-ma yönä ehkä jo kentälle.. ma klo6 kotiin sydney kautta

Pe aamu

Tein eväät ja aamupalat ja ku en saanu helloja päälle ( iso koulukeittiö) ku halusin keittää aamu munat. Nii koitin mikroo :DD.. en tiiä onko se suotavaa,mut kyl se 1,5min kypsensi munan niin et syötyä sen pysty. (miksen oo ennemmi keksiny moista:D ) . Joseffey tuli enen 7 hakee mua ja köröteltii keskustaa ja bussiterminaalia kohti. Joseffey oli kiitolline mulle et suostuin sen tarjoomaan kyytii. No miksipä en ! sanoin vaa et paremminki mun pitää olla kiitollinen . Hassu.

Matka alko. klo8 kohti Paihia. Viereis penkillä jerusalemista oleva mies jolla kans samanmoiset suunnitelmat pohjois osassa mitä mullaki. tairetaa lyörä yhteisvoimat kehiin ja reissata yhes. kivaa. kuunneltii jo toistemme musat läpi ja se sano pyöräilymahdollisuuden et se aikoo pyöräillä saaren kärkeen. Olin heti mukana. Jos sää vaan sallii, huomisesta tuloo pyöräily/kuntoilu pvä. mut sitä oon kyl kaivannu ! !

nyt jatkuu pv'äunien otto hienois bussimaisemis.. palataan taas!

perjantaina klo12.10 oltii Paihiassa.

Oli kyl hienoja maisemia, mutkaisia teitä ja meren rantoja. Hostelli oli siisti ja mun huonees oli kolme korealaista tyttöä. Saatii pyörät lainaan respasta ja lähettii Ascharin kaa pyöräilee ympäri saarta.ja yritettii löytää sopiva keino lauantain toteuttamiseen. Lopulta tulos oli se et kukaa ei vuokraa pyörää yön yli, eikä kuulemma bussiin voi ottaa pyörää. .- jajaja.. auton vuokrausta aatelti kans. mut sit olsin ns. turhaa ostanu jo noi flexi tunnit. oisha se varmasti huikeempaa ollu mennä omal autol ku bussilla, mut päätöksen teko on nii vaikeeta mulle :D. jote jätettii asia hautumaan ja lähettii lautalla pyörät mukana Russell saarelle. Kovia ylämäkiä oli. Voin sanoa.

Aschar ehotti sit et oltais menty kävelle ja liftaamalla pohjosee. mut en oikee lämmenny ajatukselle. Lopulta tein päätöksen, meen bussilla. Klo alko olla jo 22 illalla. Noohh.. Mun pitää liput varata netistä. ja menin ostaa viereisestä hostellista nettiliittymän.tulin kotiin ja eihä se nyt toiminu ku siel kyseises paikas. jote minä torspona menin takasi läppärini kaa ja se sama baaripoika sano et tääl se pitäs toimii jossullo kone mukana. Noohh ..joha alko toimimaa. . mut sit en osannu laittaa oikeeta avainsanaa hakuun. koska olin menos paihialta cape reingaan. mut se ei löytäny capee vaihtoehdoista ollekaa. . ja siel meni sit 15min turhaan .Taitaa tää hiusväri alata tehä kepposiaan :DD. Yks poikaki tuli kysyy multa ku olin siel nurkas koneel et saako sulta toivoo biisejä. raukka ku luuli mua dj:ksi :DD..

Turhautuneena palasin huoneesee, ja koreatytöt siel aina joka kerta mulle toivotti onnea uuremma kerra ku lähin koittaa onneeni. Yks niistä sano et sun pitää laittaa paihia to paihia. et se oli itekki tapellu saman asian kaa tunteja. No ei muuta ku uutta nettikorttia hakee. Hiema hävetystä ilmas, kolmannen kaerra pitää lähtee sinne samaan paikkaan kyselee. Mun onneks meirän oma respa, joka oli ollu jo 3h kii ,sinne meni ihmisiä ja kysyin oisko mahista et ne myis mulle nettikortin. ne myi.pääsin häpeästä. ja sit mentii koittaa yhteisvoimin koreatytön kaa. ja ai että : VIHDOIN.

La oli lähtö 7:20 kohti pohjois kärkee. Eka kohde oli Kairon sademettä mis käytii kirjaimellisesti halaamassa puita. Kyllä Karri luit oikein :D. Se oli koko pysähdyksen pointtina. Siit jatkettii matkaa 90mile beachille. oli kuules melkosen  suora rantaviiva :D. tosiaan ei se iha 90 mailii oo pitkä. 16 vaan. mut sitäki suorempi . siel sit köröteltii bussilla, välillä mereen ajettii jaja.. bussikuski jakso hullutella. :P kohteena oli hiekkavuoret ja niihi mentii lautailee. Oli kyl hieno kokemus. Sinne kiivettäessä.. taisin tietää et mimmosta vois olla aavikol vaeltaa sekä välil tuntu et maratonki jää ololtaa kakkoseksi. :D. siel oli jumalato hiekkamyrsky ja tuuli tuiversi. mut sitku tultii alas nii olo oli huippu :). joka paikka vaan hiekkaa täynnä. korvia myöte.

Cape reinga sijaitsi kyl mahtavis maisemis. Monenmonta kukkulaa ja selvästi erotti mis meret kohtaavat. Hiekat mentiii ravistelee mereen ja käytii uimas. kerranki oli hieno sää tääl. Pvä päätty fish`n`Chipseihin ,jotka ite söin ilma chipseja.  Kotia tultaes olin saanu uuret kämppikset ,kolme tyttöö saksasta. Niitte kaa puhuttuun aika paljonki. mukavia tyttöjä.  Ja oltii ilosia ku kerranki sai sanoo nimensä niinku oikeestikki se lausutaa. esim minä olin heini enkä hAini :D. Musta on tainnu kehittyä kans jo jonkin sortin aussisielu tääl ku yks tytöistä, Rosa, sano et on tulos Perthii helmikuus ja yksin,ja on myöhää lentokentäl ettei pysty hostellii varata. Niin sanoin jo et eiköhä me voira sut hakee sielt meille yöks. Eiköhä se Priamilleki iha ok oo :DDD.. pvä oli muute hyvä, mut mun kurkkuu alko tulla flunssan alku tuntu :// NOOUUUUU . menin hakee strepsilsei josse auttais ees jotai . . ja yö meni yskies ja niistäes. Uskon et syy on toi lämpö vaihtelu. perthis ku tottu siihe +40c nii tääl on se +20c vaa. koska aina ennemmi jos oon ollu reissus ja sit palannu suomee.. nii oon tullu kipeeks. nooh ... tänää su apteekkista hain parempia roppuja ja katotaa virkoooko tää akka niillä. aamul katon tilanteen et mihin sitä pystyy jatkaa matkaansa.

ja yks iso ongelma on et mun creditti on loppu puhelimesta . ja täält ei saa telstraa mikä mullo. enkä tajuu miksei se suostu lisää mua netiskää. . eli yhtä torspona tääl jatkan ku aina ennenki :DD... Jeroooo, tarvisisin sua NIIIII nytte tääl. :D. Mut onneks on Jeron kaltaisia Koreamiehiä ja ostin täksi vkoksi Uuden-seelannin sim-kortin.  Nro : 0221746102 . Aussinroon palaan ens vkol ku oon taas kotona. ja saan credittiä. 

2 kommenttia:

  1. kuulostaa hyvältä, haluaisin olla kärpäsenä katossa :)

    VastaaPoista
  2. No mää ihmettelinki et mikä tuol korvan takana oikee pörräää... :DDD

    VastaaPoista