maanantai 19. marraskuuta 2012

Seven Emu Station osa 1


Seven Emu´s Farm

Täällä sitä mennää päätä pahkaa kapeeta asfaltti tietä hiekat ympärillä kohti Borroloolassa olevaa farmia. Matkaa on jo takana 8h , viel semmoset 4h eressä :). Seurana rekkakuski Ken, ja takasängyn valtaajana Thai akkeli Noi. Ken tuli hakee mua hostellilta 3aikaa aamulla ja siit oli 40km matkaa rekalle,mistä lastattii kauppaan menevät tavarat ja thai-akka kans. :D.

Päällisin mielipide , väsytti ja olin kares thai-akalle koska se sai sängyn- Mulla oli kylymä..ja jouruin istumaan.. Eka pysähdys oli 4h päästä Katherinessa. Ostin teetä. ja matka jatku. Nyt sain peiton lisäkseni niii oli hiema parempi olla. sekä penkki asennettii hiema myötäilevämpää asentoon. Kuski tosin poltteloo vähä väliä , jote se ottaa hengeen. Mut muute kyl nyt vikan pysähtymisen jälkeen Daily Waterissa, josta on viel 380km määränpäähä, alko tuntuu et kyl tää matkaaminen iha näinki menöö.
Oon vähä väliä ottanu kuvia ja sanonu mun lempilauseen: i am tourist (jolla oon kokenu saavani paljon anteeksi koko aussivuoren aikana ) . Ja hyvä vaa,ku jos olin hiema tokkuras ja tuli hyvä kuvakohta (esim tiekyltit) Ken sano : kuva ! :D.

Mut joo viimesel pysäkil oli seinäs juliste mun tulevasta farmista. Hevosia ja kalastusta oli siin esiteltynä sekä ite Frank isäntäki jo näky siinä. Orotan innolla !

**
Matka torella oli pitkä ainaki mun mittakaavas ku saavuttii ekalle etapille farmista 4 aikaa iltapäivästä. Hyvästit rekkakuskille ja ei muuta ku hyppäys tuntemattomaan.

Borroloola kylässä asuu Frankin vaimo Daphne. Frank asuu ite todellises mettäs. Tainno tääl mettä on enemmänkin kitukasvusta puusikkoo, joista joka toinen on just palanu. Tänneki tultaes nähtii muutama avotuli matkalla.

Mut joo tosin tää farmi on kyl TORELLAKI ERILAISTA ELÄMÄÄ :DDD.. tääl ei oo ees kunno taloo, kaikki asuu shedis tai teltas ja ns. päärakennus on vaan katos jonka alla on kaikki keittiöstä olkkariin ja toimistoon :D. ja lattiana toimii hiekka. Puhelimet ei täällä toimi, paitsi lankapuhelin. Elikkä aikalailla tietämättömyydes ollaa. Sunnuntaina Frank esitteli mulle farmia ja näytti mun huoneen. . Ekana tuli mielee et onko tää joku rangaistus ?? :OO . Nimittäi ku se näytti huoneen ,sänky oli pelkkä hetekka , patja oli toises pääs vajaa joka oli puoliksi syöty ja nii paskane aluslakana et melkee alko itkettää. No oli mulle sit puhtaat petivaatteet. Tyyny löyty ku kysyin, eka se kyl tarjos pölkkyä :D. Nooohh.. mieles tuli sama mitä aikoinaa venäjäl olles. En tuu nukkuu koko kahtee vkoo. Nii ja patjas on semmone seljän mentävä kolo ku nukkuu. eli selkä tuli kipeeks samantie eka yön jälkee.

Illalla pimeen tulon jälkee tääl alkaa näkyy sammakoita joka puolella. Ne ei paljoo liiku mihkää, mut niitte selkä on myrkyllinen. Tulevat KapKaupungista tänne. Saa siis varoo ettei astu päälle,
Tääl on 4 koiranpentuu yhteensä ja kaks isoo koiraa. MUkavaa seuraa, paitti kute kaikki pennut. Niillo aamusin liikaa energiaa ja niillo liia terävät kynnet ja hampaat.

Aika tääl ei oikee kulu millää :DD.. taikku en osaa vaa olla, ja tääl on sen verra kuuma työskennellä, et enemmänkin työskennelläää varhain aamusta ja sit iltapäivästä.

Sunnuntaina ku tulin tänne, näin ereltävän woofa tytön joka oli ranskasta. Mä tulin, se lähti- ei keretty ku moikkaamaa vaa. Se ei kuulemma osannu kovinkaa hyvin enkkua. Ne oli teurastanu lehmän ja toi sitä samalla tänne. Illalliseksi oli siis lihaa. Sitä syöres alko kuuluuu ihme rapina yhestä purkista. Olin iha varma et rotta!! Nooh frank meni kattoo ja sit se nosti sielt kilpparin. Hah. Se pisti sen pussiin ja sano et : illallinen.- On kuulemma hyvää lihaa. Saas nähä tuunko maistamaa sit kilpikonnaaki tääl olles.
Ni tääl ei tosiaa oma puheli toimi. Jätin Priamin kotipuhelimee viestiä täältä soittaes, et jos se soittaa mulle huome illalla, ku se lopettaa työt. Sit sai paremma miele lähtee nukumaa.

**
Ma oli eka varsinainen päivä tääl. Erellisiltana en kovin hyvin nukkunu. Tuntu jotenki epäilyttävältä kaikki seitit katossa.. ja kokoaja joku iholla. sekä ovet ja ikkunat auki. ja koiranpennut turvana (paitti aamusta ne toimi herätyskellona,joka oli vetäny mun kaikki kassit mihin sattuu).Tästä lähin mikää ei oo lattialla.

Frank kysy aamul kui nukutti? sanoin et heikosti ku koko aja piti tarkistaa hämähäkit ym. Se totes siihe et se ottaa kolme-neljä päivää ku ihmiset alkaa rentoutuu täällä. Se on iha normaalia. :D. ja kuulemma alkuu ei muutamaa päivää tehä kovin paljoo töitä mut sit aletaa tekee ku alkaa uus ihminen tottuu tääl oloo.

Koko pvä oli hiljane ja rauhallinen. Luin kaikki maailman juorulehdet läpi, käytii uimas pariinki otteesee. Niitte uimapaikka on ajotielle tuleva puro. Siel sitä sit aina mennää virkistymää. Nooh päivä ku kulu (hitaasti) ja Frank vaan sano et rentoudu vaa ja lue lehtiä jajjajaj.. huomen voiraa alottaa työnteko. No aikansa sitä tein,mut alko olee nii tylsää et alkasin tiskaamaa ja jynssää tiskipöytää puhtaaksi sekä jynssäsin uunin kans. Niitte päätyttyä Frank kysy multa et haluunko viel tehä jotai vai joko riitti? sanoin et voin tehä. ja totesin sille et mun tapa rentoutua on tehä jotai :D.

Tääl on kanoja,kalkkunoita ja hanhia. Mentii ne ruokkii ja samalla kasteltii puutarha. Siel on maissia, tomaattia,kurkkuja ,kurpitsaa, kaalia,sipulia,BANAANEJA ... ja kaks isoo katosta on yrttejä. MOlemmat hommat pitää tehä pariin kertaan päivästä. Aamulla päästetää kanat ym linnut isommalle laitumelle, illalla pistetää takasi häkkii ettei villielukat syö niitä.

NOitte lisäks näillo mango,sitruuna,persikka,appelsiini ja cashew puut. Vooii oispa cashew aika nytte :(.

Mentii siivoo sit kanojen ruoka varastona toimiva shed. Ja tuli puhdasta :). Ekana päivänä työn teko Frankin kaa oli siin puoles jo mielekkäämpää mitä vanondan kaa aikoinaa. Koska työskenneltii yhes,mitä musta normaaliin työkuvaan kuuluuki. Eikä pirä toista tyylii orjana. Mut joo . se siit..
Illalla tänne tuli sit frankin tytär ja sen mies. Marissa & Damien. Sit niitte veljen lapset 10v. Francis,6v. Glay & 2v. Payton .KOska niitte äiti oli lähteny su Darwinii vanhimman pojan kaa sairaalaa polvesta . Ja sit yks 17v nuori tyttö Brett. Frank lähti toiselle farmille loppuviikoksi, jote ne tuli sit mun seuraksi tänne.

Brett sano suoraa : Ihanaaa !! sä puhut enkkua ! nimittäi ne oli sen ranskalais tytön kaa melkee kokoaja ollu tääl ja oli kuulemma ollu hankalaa kommunikointia. Täällo melkee kokoaja joku woofana. ja monet ollu huonoja puhujioita. Oon kuulemma hyvä niitte korvis :D.

Oli mukava saada seuraa hiljasuutee. Mut sit taas hiljasuuski on välillä ainaki hyvää.

Siin se päivä meni ,Priam soitti puol9 aikaa tätä aikaa. Mukava oli kuulla tuttu ääni. Ja annoin sille tehtäväksi viestittää helille faces et oon hengis,mut puhelin ei toimi. et se voi viestittää äitille :D. assistentti on aina hyvä olla. mut joo... täällä sitä sit eletää hiljasta elämää viel pari vkoo ja pari päivää :DD.. torstaina 15.11 ois tarkotus lähtee kohti Darwinia bussilla. Sit muutama pvä siel, toivonmukaa nyt pääsisin sinne Kakadu tourille ja sitte takasi kotia Freoon. <3

**
Ti Iltapäivästä noi halus näyttää mulle niitte aluetta. Kaikki hypättii samaa lava-autoo, kolme etukopis ja neljä takalavalla. oon huomannu et se on kaikkei mukavinta tääl ollessa seistä lava-auton kyyris tukka hulmuten. Jotenki on vaa nii vapauttava fiilis ;) ;) ... Paitti välil ku pitää väistellä puita ettei ne hakkaa sua päähä,koska näitte autotiet menöö sen verra huonois paikois ettei koskaa oo oikee varma mis mennää.

Maisemat oli upeet. Iha ku ois jossai hiekkavuorilla ollu. näitte maat on niin sanotusti kukkulalla ,ja sit alla menöö joki, missä krokotki uiskenteloo. Krokot on siis ainoostaa syvis paikois uimas, ei matalis esim . puros jos me uiraa.

Siel ku kierreltii ja kaarreltii ,mis niitte lehmät ja sonnitki asusteloo. Nii siel oli yksinäine lehemä nukkumis asennos, ja ku mentii lähemmäs, eikä se noteerannu mitenkää, ni huomattii et jaa sillei oo enää silmiäkää. YaAAaaKKKKKkkiiIIIII .  

***
Tää päivä oli loppuje lopuksi mukava. Aamul herättii kastelee puutarha ja ruokkii kanaset. Sit mentiinki Shedin kimppuu. Minä, Damien ja Brett. Tosiaan Brett valitti kokoaja jostaki. . jote toisi sanoe minä siivosin , Damien sano mitä saa heittää pois ja mitä ei. Ei mua haitannu, kuha itellä oli tekemistä.
Sen jälkee oliki uimahetki taas tiellä olevas puros, jonka jälkee alkaa siesta. About 11- 15 on aina vapaata aikaa ,jollo kukaa ei tee mitn. Tänää otin ekaa kertaa varsinaisen rentoutumisen kannalta ja aloin ottaa arskaa nurmikolla kera ipodin ja pähkinäpussin.

Pesin myös pyykkiä ekaa kertaa ku vihdoin ja viimein oli vettä riittävästi. Täälläpäi ei pyykkipoikia tunneta, pyykkinaru on kätevästi piikkilankaa jote vaatteet pysyy hyvin aisois.
Iltapäivästä mentii poikien kaa uimaa ja pelattii futista siel. Damien kysy tykkäänkö kalastaa?sanoin etten oo kummemmi harrastanu mut oon kyl innokas tulee mukaa.

Uinnin jälkee kerättii kimpsut ja kampsut kasaa ja mentii eka purolle hankkii pikkukalat joilla saadaa sit kunno saaliit isommasta joesta.Meil oli pari pentua mukana,ku ne lähti seuraa meitä.Matka oli taas vaputuvaa lava-autoilua. Välil liianki vapautuvaa ku pyrin pitämää pennut aisoissa nii, unohdin puut ja sain puusta naamaa. Onneks ei ollu pahimmasta päästä :) Damienil oli ainoostaa virveli mut muilla meillä oli pyöree muovinen höskä mis on  siima ja koukku. Sitä heittämällä vetee ja sit oottamaa nyppääkö kala vai.

Aluks ei oikee tapahtunu kellää mitn. Sit alko eka nykii Damienin vapa. Ja sielt tuli erikoisen näkönen keltakultanen isosuinen kala. Kuvaus ja hymy. Sit alko Frankien lapa nykii ja sielt tuli JÄTTI kala ! kuningatar kala nimeltää. Oli melkee pojan kokone kala. Kuvaus ja hymy. Muutamaa kertaa damienin kalat katkas sen siiman, oli kans kuningatar kaloja. Sillä meinas mennä järki :D. Mulla kans koska ei mun vapa vaa nytkyny yhtää.

Mun ja Clayin vapat oli samalla suunnalla ja se siirsi ensi omansa hyville vesille mistä alko kalaa tulee ja heti alko nykii. Minä perässä,siin toivos et mäki saisin ihka ekan kalasen. Noooohh... ei tapahtunu mitn.. kunnes alko nykiiii ja nykii, mutku en oikee tienny mite toimia ni menetin sen. :D.

Sen jälkee heitin uurestaa siiman jokee ja piakkoi alko taas nykiä. Damien ja marissa yritti neuvoo parhaa mukaa mite mun pitää toimia, etten heti ala vetää. Aloin jo innostuu ku langan pääs oli joku kii. Mutta silti vaa piti antaa kalan syörä ja jättää vetämästä. Kuulemma sitte vasta vetää ku se ekan kerra hyppää ilmaa sen kaa. VOi että sitä  huutoo, jollo tuun vihdoin ja viimein saamaan kalani, sen verra hyvin tunnen itteni et jos jotai saan mitä oon tavoitellu(esim. peleis vaik maalia) nii huuran ku syövätty. :DDD.. Ei siis tullu huutoa eikä kalaa viel tällä kertaa.

Mut oli hauska huomata ku ekoje kaloje kohalla mä olin ainut joka oli innoissaa ottamas kuvia saalista ja omistajasta. Mut sit alko kaikki muutki olla heti et hei missä kamera !! Jopa Damienki oli. Vanhin. Sen viimena saalis oli kärmes . Yäk. Otettii kuva ja sit heitettii takas jokee.

**
Torstai. 5 päivä alkamas, 2vkoo eres. Tunne : ikuisuude ollu tääl. Ei omaa puhelinta, ei nettiä. Ei aktiviteetteja.. Ainakaa siinä määri mitä ite normisti tarviin elämään.

No tänää lähettii sit "kaupunkii" ite Borroloolaan. Sinne on siis 90km täältä. Tie on hiekkanen ja pölynen. Kaikki suollouduttii ns. turisti autoo, ja siel on takaikkunat auki nii kaikki pöly tieltä tuli meirä takapenkkiläiste päälle.  Just olin käyny suihkus ja laittanu uuret aurinkorasvat ihoo. Sain sit rusketuksen helpolla. Kylään saapues, oli kyl nii paskane olo et oikee ällötti. Nii ja kaikki jokka tietää Töysän, (ei tuuria mukaanlukien) Borroloola on kooltaan about semmonen.

Nopeet suihkut ja frank heitti mut kylää tekemää muutamat turistitourit. Gallery ja museo. Postis kävin kans. Niis oli 5min kävelymatka autotietä pitki, ja ku kotia tulles sanoin käyneeni postissaki. Damien oli heti (joka on huomattavasti ylipainone) : No se oli pitkä kävelymatka! Meni siis urheilusta . ja kuulosti ns. onnelliselta nyt mun puolesta ku sain hiema urheilua(eile oli puhetta sen kaa et miks tykkään citystä enemmä, ku siel on enemmä aktiviteetteja). Tosin hiki siin kyl virtaski +37 lämpöö t ääl, et siin mieles meni täyrestä! Hiet vaa samaa hikisee mekkoo pyyhkimällä, ja matka jatku. Ite museo oli oikeestaa kii, yks pieni siipi vaa oli avoin.

Galleriaan mentäes, ehken oo kaikkei paras taitee arvostelija. Mut musta ne näytti kyl aikalailla lasten piirroksilta !! ja hiema ylihinnotetuilta. Kaikki tauluksi olevat lähti siitä 100 donasta ylos päi. Tuhansiaki jokku. Koriste-esineet lähti siit 20-30d ja siis semmoset millei kertakaikkiaan tee mitn. Sit siel oli puuhelmi koruja ja ne oli 60-75 donaa!! OMG!! mut joo kute sanoin . en oo ehkä paras taitee arvostelija.

**

Pe aamu. Vihdoin (melkee) yks viiko takana. Tainno ns. työvko takana. Aika on kulunu kyl aikamoise hitaasti.jossen sanoisi. Aamul tyypilliset aamutoimet :kanaset ja puutarha. Lähettiinki taas takas kylälle, ku Frankin piti mennä sinne kattoo hevosia. No alkupäivästä ei kyl tehty yhtää eikä mitn! En oo varmaa eläessäni joutunu istuskelemaa tylsyydes enemmä ku tällä vkolla, ja viel se et ku ne ei koe sitä tylsänä.Tai siltä se ainaki näyttää.
Näin Frankin vaimon ekaa kertaa kunnolla. Se keksi mulle sit muutamat keittiökaapit järjestäväksi. Mut sit kahen maissa lähin Frankin mukaa kattoo hevosia.

Niillo 37 heppaa. Oli laihakaulasia oikeestaa kaikki. Niillo oma laiduin mut sit parin tunnin ajaksi mennää päästää ne vapautee syömää toisille pelloille. Sen aikana tarkkaillaa auton kaa et mihi ne menöö, ja koitetaa pitää kaikki samas kasas. Siel pellolla ajaes on kaikkia maailma monttuja ja matka on sen mukastaki.

Meil itseasias tapahtu pikkumoine kolari yhen kannon kaa. Frank ajo ,mä selitin jotai ja se katto taakse,nii ei huomannu ees olevaa kantoo. Mä hypähdyin etuikkunaa pää kopsahtaen ja takasi. Sille ei käyny mitn. Lasi oli jo ennestää rikki nii pikkuruisia lasinsiruja lensi mun reisille. Mut päähä ei tullu mitn, paitti välillinen pääkipu. Vauhti ei ollu onneks kova, mut nyt tietää et kui se voi yllättää. Uskon et turvavyö ois auttanu, muttei näitte peltoautois mitn vöitä löyry. Nooh loppumatkan pirin kii etutangosta :D. .

Pari tuntia kierrelles hevosten kaa laitumeita, mä hyppäsin ekaa kertaa tääl ratin taakse ja ajoin toisen lava-auton takas oikeelle laituimelle. No ei siinä ,kylhä mä joka päivä ajan kotona Freos autoo, mut se on normiauto ja automaattivaihteet. Kute normaalisti tääl on kaikki autot melkee automaatteja. Tää oli sit manuaali ja kaks vaihdekeppiä, piiiiitkä ja semmone nysä. Tietty "vääräl puolel" mihi tottunu suomes vaihtaa vaihteita. Sai hetken taas totutella, missä kytkin :D. mut kyl se iha oookooosti meni. Pelto möykkyjä ajaes.

Frank on oikeestaa ainut jonka kaa on jutellu enemmänki tääl. Juteltii kuinka aborginaalit eroo ns. normaali-ihmisistä sekä muutenki elämästä. Kuinka niitten suku menöö ns. ihonvärin perusteella. Esim samaa ihorotua olevat ei saa mennä naimisii.
Siel laitumen juurella viltin päällä istues oikeen aborginalin kaa. Ei iha jokapäiväses elämäs tapahdu. mutta hyvin vaihtu ajatukset. Se sanoki ,et: suomesta asti tulit tänne torellisee Aussi Outbackkii istuu ja kattoo hevosia. Myönsin: Niimpä :D

Molemmis kylällä olo päivis ollu hyvä puoli: Saanu kunnon maitua !! Tierän tairan olla hiema kranttu mairon maun suhtee, mut sitä mitä rakastaa ,se pitää olla sit parasta :D. Farmilla on maito jauheena tai sit hyla maidon tyylisenä. Kyl sitä muroihin ja teehe pistää muttei pelkiltää suuhu.

Tänää pelasin hiema jalista poikien kaa, ja 5min ja polvee alko särkee. Onko mun juoksu-ura tosiaan ohi sekä kaikki juoksuun liittyvä urheilumuoto :(. . Persu ! !! Teippasin polven ekaa kertaa tänää tääl ollessa ,ku kotia tultii.

**
Vkoloppu päivät haravoitii koko piha. La käytii metsästää turistien auton jälkiä, jokka tuli meitä vastaan torstaina ku mentii kylälle. Ei löytyny, mut poliisit löyty :D. Ne oli itseasias samalla asialla. Turistit pitää kirjottautua eka enne ku menöö maaille pyörimää ja maksaa 500donaa. Jotkut turistit yrittää livistää maksusta eikä kirjaudu. Syy oli se miksi niitä oltii metsästääs. Su tultii takas tänne kylälle.
Eile naapurit grillas kilpikonnia. Sain siis maistiaisia. Liha maistu kanalta, suolasemmas vaihtoehdos. Ne oli naaraita, ja niilloli munat sisällä. Muna kkeltuaiset oli ns. eriksee ja neki kyl maistu aika normi keltuaisilta. Ite söin vaan ne normi jutut, en lähteny syömää peräsuolia tai maksaa, en muutenkaa maksoista välitä ja se hais samalle ku kaikki muukki maksat.

Mut aikalailla kaikki tuli kilpparista syötyä, ei ne paljoo jättäny jäljelle. Sotkusen näköstä touhua. Välil musta tuntuu et oon aika neiti tääl noitte joukos, vaik normielämäs en oo neiti hetkeekää. Neiteys tuloo esille esim siin et katon missä nukun, tai ainaki haluaisin vaikuttaa hiema siihe. Eile ku tultii tänne vaimon talolle, ja oltii ekaa kertaa tääl yötä. Frank aina tuo kaikki petitarvikkeet ja ne on sitä luokkaa ettei niis välttis uni tuu. Kysyin vaimolta uutta tyynyliinaa, se ymmärsi yskän ku näytin paskasta tyynyä :).

Oon päättäny et ekana ku meen Darwinii, meen apteekki kattoo löytyiskö täältä ns. täi-shamppoota. Tuntuu nimittäi et joku asuu mun pääs, enkää YHTÄÄ IHMETTELE vaik asuiski. Illalla enne nukkumaa menoo siivoon sängyn aina kaiken maailman mönkijöistä, suihkutan iholle hyttysmyrkyt ja
silti yöllä tuntuu et oon kaikkien mönkijöitte valtatie.

Yks hauska sana minkä oon tääl olles oppinu : Skin Dipping. Uiminen tääl paikallisilla tapahtuu joko kaikki vaatteet päällä hypätää suoraa autosta uimaa, sekä takas uimasta autoo samat vaatteet päällä. TAI torellista skin dippingiä noudattamaalla, alasti. Ite oon silti oma itteni ja käytän bikineitä. Onneks kaikki saa olla tääl omat ittensä, jos joku haluu mennä alasti,menöö, jossei nii teköö mite itestä tuntuu parhaimalle.

**

2 kommenttia:

  1. Hyi.. mä en kestäis olla siellä. huhhuh!

    VastaaPoista
  2. :D, kyllä siihe alko jotenki tottuu. MUt kyl oma koti tuntuu nytte 5 tähde hotellilta, vaikka täälki on omat eroavaisuudet.

    VastaaPoista