maanantai 19. marraskuuta 2012

ennen farmia .. Darwin


Darwin

Aamupuuron jälkee Priam heitti mut kentälle. Lähtö oli 8.25 perthin aikaa. Edellisen illan olin kiireinen, lopetin työt Guildfordis 22.30 jonka jälkee kotia pakkaamaa :D. Mut onneks oon tehokas sillo ku pitää olla. jote helppo oli pakata. Aatella vaa kesäkamppeita mukaa.

Lyhyen yöunien jälkeen tuli nukuttua koko lentomatka. Snacksitki jäi syömättä ,koska uni maitto sen verran. Lento kesti kolmisen tuntia. Saavuttua Darwinii oli kyl nii lehmän hengäys vastassa että .. !! mutta osasin odottaa. Ja mun lopullises matkakohtees vasta kuuma tuloo olemaanki.

Hostellin löydettyä, kamat huoneesee ja ulos ettii ruokapaikkaa. Kahen jälkeen aloin kävelee kaupungilla ja porukka viettää näköjää siestaa tääl, koska mikää paikka ei ollu auki. 2.30 - 5.30 on kiinni ruokapaikat. Kaupunkia kävelles pitkin ja poikin, rannat katsastaen tajusin et paikka on loppujen lopuksi aika pieni. Backbakkers hostelleja löytyy joka puolelta , yks kävelykatu,muutama ostoskeskus. Darwin Waterfront altaat ja rannan ympärillä olevat talot muistutti hieman Jkln Lutakkoo.

Täällä on paljon tekemistä turisteille,jotka omistaa paljo rahaa .Darwinin ympärillä on jos jonkinlaista Luonnonpuistoa , krokotiili jokea, vesiputouksia.. Ite varasin jo yhen reissun perjantaille: Litchfield National Park, jossa keskitytään vesiputouksiin ja niis uimiseen, sekä mennää joelle syöttää villi krokoja. Katotaa kumpi syö kumman.

Toine turisti kohde ois Kakadu Luonnonpuisto. Kylmä sinne haluun mennä..mut yksin matkaajana tääki tuloo paljo kalliimmaksi .Yhen päivän turistireissu on 250dollaria.  Oha sinne tosin 3h ajomatka yhteensuuntaa.. mut jos ois matkakaveri jakamas oman auton, ois paljo järkevämpää reissatakki. Mut kertaku tääl ollaa, kait se on silti koettava.

Iteksee matkaamienn on hiljasta touhua.

Oon 6 hengen tyttöhuoneessa, mun lisäksi on kaks muuta tyttöö tällähetkellä. Illalla menin lilluttelemaa hostellilla olevaa uima-altaasee. Päivä oli pulkassa.

Sunnuntaina ois aika siirtyä farmille, en vaa saanu yhteyttä mun tulevaan rekkakuskin, et msitä ja millo lähtö. Eiköhä seki sit selvii aikanaa. Hope so.

**
 Aamupäivästä menin "lutakkoo " muistuttavalle rannalle, pari tuntia kerkesin siel olee, kunnes tuli sadekuuro.Päätin lähtee kattoo lähiympäristöö. Oon bussissa matkalla kattomaan Nightcliff rantaa sekä siellä olevaa laituria. Puliukko istuu takana ja jutteloo omiaan. Saa siitä mitn selvää ,kute yleensäkkää :D.

Löysin laiturin aika helpollaki, tai kysyin kyl bussikuskilta mis pitää hypätä pois :). Tääl ei saa uida meres täl hetkellä ku on meduusoja joka puolella ja viel myrkyllisiä. Jote uima-altaat on kovas käytös ja kysynnäs. Hiki virtas laiturille mennes, josta sit kuvailujen jälkeen katoin kartasta et siin lähipiiris on yleinen uima-allas. Menin sinne, mut sit just nyt oli koululaisten takia kii yleiselle väelle. Jote hikipeikkona piti jatkaa matkaa. Lähin takasi päi bussipysäkille ja piakkoi sielt tuliki bussi joho hyppäsin. Pieni turisti kuvailu matka takana.. Sit takas hostellille ja altaille lillumaa.

Klo viiden aikaa oltii menos Annien (mun hostelli huonekaveri) ja sen suomalaisen kaverin Lauriinan kaa kohti Mindil beachiä jossa on auringon lasku markkinat joka to ja su. Tosin kesäkausi ns on ohi tääl ja ne oli sit vikat tänä vuonna. Käveltii sinne ku matkaa oli muutama kilometri. Oli hauskaa puhuu enkkua suomalaisen kaa :). Sill' oli hiema samanmoinen rallienglanti aksentti kans mitä mullaki. Jote ei tarvinnu ittenikää ujostella :D. tainno .. mun kieli on kuulemma Finglish. (nigel kehitelly nimen).

Oli hauskaa ku meirän peräs kulki samaa ikäluokkaa oleva yksinäinen  tyttö. Just enne markkinoille tuloa ,se liitty  meirän seuraa tuosta vaan. Katherine oli tytön nimi ja ranskasta kotosin. Niimmä sitte tyttöjoukoolla alettihi kiärtämää markkinoota.

Markkinat on kuulu erikansalaisuuksien ruuista sekä tavaroista. Oli thaita,brasiliaa,kiinaa,malesiaa,japania,kreikkaa, aussia... Kaikennäköstä tilpehööriä. Kierrettii kujat ja karut läpi,mut liia vaikeeta oli päättää mitä maata halutaa syörä jote  mentii eka kattoo auringon lasku ite rannalle. Paljo oli kyl porukkaa kerääntyny kattoo. Ja varsinki varmaa nytteki ku se oli viimenen markkina tällä kaudella (enne sadekauden alkamista).

Laskun jälkeen vieläkää ei osattu päättää mitä syörää jote mentii kuuntelee siel soittavaa livemusaa jossa oli diduridoo ukko sekä rumpali. On se hienoo musaa. En oo ite viel koittanu koskaa. Tairan kyl olla aika kehno koska puhallinsoittimet (tai soittimet ylipäänsä) ei oo iha mun alaa. Musatyylistä mul tuloo siit hiema mielee Dubbsteppi. Tai ainaki samanmoisia tanssimuuvseja pystyy tekee.

Lopulta pääryttii Kiina(koha) kojulle,  mä otin riisiä,härkää ja chicpeata . (tainnu mannasta jäärä päälle ). Mentii siit sit kattoo ilotulitukset ja sit mä lähinki siit itekseni kotiapäi ku piti aikasi seuraavana aamuna nousta. Hyppäsin bussiin mikä meni keskustaan. Bussikuski jäi suu auki nauraa ku tulin tiskille ostaa lippua 50dollarilla. Ei ollu riittävästi pieniä kolikoita ja se oli ainut. Kuski : Just oot tulos markkinoilta ja sullo viel rahaaki särkemättä. No en voinu asialle mitn, ja kuski päästi mut menee.
Mullon kyl aina hyviä näää bussi ym julkiset kyyti menot :D. . muistuu vaa melbourne mielee .jop.

**

Turistipäivä. Litchfield national park

Lähtö oli aamu 7 pintaan hostellilta. Meitä oli 20 hengen porukka. Ekana kohteena oli krokotiili joki mis mentii kattoo maailma villeimpiä ja vaarallisempia krokoja. Nimittäi ne elää yksisksee ,koska ne syö toisiansa. JOte sääntö oli,jos joku tippuu jokee se myös pysyy sielä.

Muutamat krokot nähtii. About 6. Pisin oli neljä metriä pitkä. Pisin mitä turisistiopas oli nähny siinä joessa,oli kuus metrinen. Se jo kaukaa ties sanoo oliko naaras vai uros. Ja pelkkiä naaraita vaa näky täl kertaa.

KOhteena oleva luonnonpuisto oli kuuluisa erilaisista vesiputouksista. Niitä ennemmi mentii kuitenki kattoo termiitti kekoja, jokka on tääl tunnettuja. Isoja ja korkeita. Matkatoverit oli eneimmäksee keski-ikäsiä pariskuntia, sit oli yks singaporesta oleva nuoripoika,yks nuoripariskunta, pari alle 40v ukko kaverusta, sit vähä semmoen puliukon näkönen oman tiensä kulkija takkutukka, joka istu viel mun eres..ja mua hiema ällötti. Taikku silloli kaikemaailma risuja pääs ja iha likane koko ukko. Sitku mentii uimaanki, nii se hyppäs kaikella täyrellä kampituksella vetee. Eikä vaihtanu mitn enne bussii menoa.

No joo...

Yksin matkaajana ku tääl toimin täl hetkellä, mun lähimmäiseksi kavereiksi tuli ukko kaverukset, jokka oli perthistä lähtösin. Toine niistä asu Darwinis puolet vuoresta töitte takia, toine omisti teurastamon perthis. :D Sekä singaporelainen nuoripoika tuli tutuksi siinä et toimittii molemmat toisillee valokuvaajana :D.

Käytii kolme eri lähdettä kattoo mistä kahessa uitii,toisessa syötii lounaski. Wangi falls oli eka uimakohde. Paikka oli hieno, eikä tällä aikaa krokoja siel ollu, mut sadekausi ku alkaa krokot valtaa lähteen. Joten kieltämättä siel uidessa oli olo et koska se kroko tuloo uimaa vierelle.

Ite tykkäsin enemmän jälkimmäisestä uimakohteesta, Rock ehkä just tonki takia,koska sinne krokot ei tullu ollekaa. :D.. ja se oli enenmmän ku kylpylä. olo ainaki tuntu siltä. Florence Falls käytii vaa tsiikaamas, mut ei uimas.

Vikasta "kylpylä" paikasta kotiapäi lähettyä alko kunno myrskyn elkeet näkyy. Meilloli viel aikeena mennä rannalle kattoo auringonlasku ja juomaa kuohuvat + syömään rapuja. Sää näytti kyl siltä ettei paljoo auringon laskuu nähä ku koko aurinkookaakaa ei oo illahalmeilla. Mut ihme ja kumma ku alettii lähestyy kohti Darwinia. Arskaki tuli näkyviii. Ja kyllä : Saatiin täyrelline auringonlasku ja kyl antimetki maistu :P.

Juttelin yhen pariskunnan kaa,joittenka poika oli ollu koulumatkalla suomes viime heinäkuus. Kuulemma oli kovasti tykänny. Sitse isä näytti pojan kuvia facesta,mut en ollu iha varma mistä mikäki kuva oli,eikä ollu isäkää. Nimittäi ne oli käyny muuallaki Euroopas esim.saksassa, ja se näytti eka kuvaa mis on kivikasa ja lippu ja jollai kukkulalla. Uskon et lapissa. Koska se näytti hiema yheltä seenan ja heikin Kolin matkakuvalta(?).Totesin siihe et taitaa olla lapista,vai ?mies siihe: emminä tierä, Suomesta se on. ja hiema äänensävyllä et kyllähä sunny pitäis tietää :DD..
Seuraava kuva oli eduskuntatalon näkösestä talosta oleva kuva ja sanoin suoraa et eduskuntatalo. Tarkemmin kattoen, siel liehu saksan lippu. Mut päätin olla hiljaa, enkä pilata meirän suomi hetkeä :DD.

Päivän kohokohta itel oli kylpylä ja auringonlasku.  Muuten matkana oli suhteellisen ..tylsä :D. suurin syy vaikutti se et opas tykkäs puhua liikaa. Se siis puhu kokoaja,ja ns. tylsällä ei innostavalla äänensävyllä. Kyl ekat pari h sitä jakso kuunnnella ja keskittyy mut sen jälkee otin jo nokosia autossa sekä luin tyttölehtee (juorulehtee).

 **

Hostellille päästyä yritin löytää huomis aamulle Kakadu Luonnon Puistoon reissua,mut olin liia myöhää liikkeillä. Se jää sit seuraavaa kertaa. La päivä oli siis vapaa suunnitelmista.

Mun huoneessa oli kaks saksalaistyttöä joista toinen, Maria ehotti mun vapaapvälle et lähtisin seinäkiipeilee sen kaa. En oo koskaa ennemmi koittanu mut aina ollu halukas koittaa. Jote miksipä ei.
La aamu tuli ja menin eka hakee aamupalaa kaupasta, ku alko olee maitoo ikävä sekä olin kyllästyny ainaiseen pelkkään porkkanaa ja  banaanii. Olin ostamas maitorahkaa, sain raejuustoa :D. Cottage Cheese on tuottee nimi, mikä voi näköjää olla molempie sekamuoto. Tosin ei kyl suomalaista voita kumpikaa.

Päivittelin farmipäivä kirjaa, ja menin altaille loppuajaksi. Oltii sovittu kahentoista jälkee treffit Marian kaa, et mennää sitte kiipeilee. Sinne päästyä paikka näytti ulkopuolelta kaatopaikalta. Mut sisällä oli kiipeilyseinää toinen toisessaa kii. Pistettii valjaat ja tossut päälle ja eiku seinälle. Opasakka näytti aluks kui pitää mennä ja toimia. Mulle tosin eka kerta, marialle toka. Mut kyllä: Toimi! Tykkäsin! Uurestaan ! :)

30d makso kenkien kaa, ja sai olla nii kaua ku tykkäs. Me oltii reilu pari h ku alko käret huutamaa jo väsymistä. Hiki valu täyttä päätä jalkoja alko tärisyttää. Mutta hienoa oli.Nyt tierän mistä kiipeilykavereiden käsivarsi lihakset on tehty ;).

Maria oli jo kolmatta vuotta reissaamas,ja pois kotimaasta saksasta. Ja siin ku juteltii miksikä ollaa ausseis, ja ite sanoin suureksi syyksi enkun oppimisen. Nii sit ku puhuttii siin ja sanoin johki väliin "I reckon" , maria tuumas samantie : tuo on nii merkki siitä et osaa jo puhua :D. Kuulemma on avainsana ku käyttää reckonia :D.
Sen syy ausseihi tulos oli ,välietappina uutee-seelantii..ja koska kaikki kehuu aussia nii ihmeellisenä ja mahtavana, se oli halunnu kattoo, onko se nyt kui ihmeellinen.

Sieltä kotii palattua, teki taas mieli pulahtaa altaille ja nii teinki. Meirän huoneen toine saksalais tyttö Eni oli lähdös ausseista pois kokonaa,jote päätettii mennä vietttää huoneporukal tyttöje iltaa ja tanssimaa.

Enne tansseja menin puistoo istuskelee,ja aiheena oli soittaa muutama suomi-ihminen läpi sekä kirjoittaa blogia. Sain Reijon, Sepin ja Eevan langan päähän. Kaikil oli hiema hämmästyny ääni ja muutamaa otteesee jokane kysy et kuka siel on ?? :DD. ja sen jälkee Priam jo soitteliki, jote jäi blogikirjotus tälle automatkallle,missei muuta ookkaa ku aikaa. Auringon laskun jälkee menin takasi hostellille, ja kattoo mis vaihees muut tytöt on.

Ilta alko.

Muutama muukin Annien  kaveri liitty joukoon ja oltii eka meirä hostellilla ,ja sit mentii viereisee baarii tanssimaa. Oli hauskaa heiluttaa peppua ja nostaa tanssijalkaa :). On se ihmeellistä kui sitä vaa tapaa ihmisiä tuosta noi, vaikka enemmä musta tuntuu etten ees oo mikää super aktiivinen. Enemmänki oon seinäruusu. Mut joo näköjää ne aktiiviset tulooo mun työ sitte . Oli hauska ku yks poika tuli sanoo tanssilattialla et hei sä olit altailla tänää :D. Mut siis on tunnistettu,en täysin meekää seinäruususta.

Ilta oli hauska. Yö oli lyhyt.

**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti