torstai 16. lokakuuta 2014

Kroatia... Iha ku kotia ois tullu

Eroja huomaa näissäki maissa. Nyt kun vietettii päivä Splitissä lentokentältä päin, huomas erot ihmisissä. Ensinnäki täälä ei näy kerjäläisiä ja ns. onnen ongijoita oikeestaa ollekaa, kun taas italias piti olla varuillaa auttavista käsistä et mitähä ne on tällä kertaa vailla. Ruoka on periaattees aika samanhenkistä, mereneläviä suurimmaksi osaksi. Aasialaisturisteja on enemmä italias, mitä täälä harvemmin näköö. Meil oli vuorostaa aika lepposa päivä priamin kaa tänää. Käytii kävelees (mitespä muute liikutaa) isos ns. puisto/mettäs ,komeen kukkulan päällä. Mahtavat maisemat, mutta armoton hiki vaan virtas kokoaja.

Luettii kroatia-artikkelia lehestä ,mis oli arvostelu No Stress- ravintolasta. Käytii koemaistaa lounaalla ja hyvältä maistu. Ei turhaa oltu kirjotettu artikkelia.

Vietettii päivä siis Splitissä, ja iltalautalla kohti Korculaa. Samalla penkkirivillä istu vanhempi pariskunta, jotka keskusteli suomeksi. Sanoin Priamille, et nuo on suomesta mutten viel ilmiantanu itteeni. Siinä ne tyytyväisenä luki iltasanomia ja keskustelivat uutisaiheista. Nainen luki ja mies myhäili vieres.

Yhtenä aiheena niillä oli seksitesti, jossa nainen kyseli mieheltansa mita mielta mistaki on jne.. Nytten ainakaa halunnu paljastaa itteeni :DD.Oli niin kiinnostavia keskusteluita.
Ekan tunnin aikana alle 2m pääs,ketään välissä, myhäilin itekseni niitten jutuille ja kirjoittelin blogiani. Lopulta aika kävi tylsäksi Priamin nukkuessa ja akkujen loppuessa tekniikan vempeleistä, sekä iltasanomien luku pitkästä aikaa himotutti. Joten sanoin miehelle : Terve! ,kun nainen oli menoillaa. Oli muutenki tunne itellä, et mies ehkä oli huomannu mun myhäilevän niitte jutuille,olin saattanu paljastaa itteni. Nainen tuli kans paikkeille ja siitä se juttelu sit alkoki :DDD. Marjaleena ja Lasse Mikkelistä.

Voih kylla meita nauratti kun kerroin et oli niin hauska kuunnella teirä keskusteluita,etten raaskinu ennemmi paljastaa. Oikein mukava pariskunta. Heillä oli asunto samalla saarella ,Vela Luka -kylässä, 7km päässä meirän majapaikasta. Vaihdettiin numerot, ehkä viel kerettäis näkee tulevan viikon aikana.

Jotenki jännä tunne, vaikka Italia oli ihana ja sinne kovasti odotinki pääseväni. Kun Kroatiaan saavuttii, tuntu et kotia ois tullu :).

**

Vika vko meni vähä siinä, kun joka pvä oli joku lounastus tai illallinen joittenki isän kavereitten tmv kaa. Ei oikei kerenny kummempia reissuja suunnittelee,ku aina oli joku tulossa tai menossa. Ei vaiti, vaikka se ikähaarukka on sitä lähes 70v ikäluokkaa, silti siitä on kehkeytyny ns. semmonen oma Blato-piiri :D. Priamin synttärit oli tulossa vikana vkoloppuna. Yritin saada meitä Vis-saaren turistireissulle , mutta koko vkolopulle oli luvattu epävakasta säätä, joten sillä varauksella oltii mite säät salli.

Kyselin myös Priamilta mikä on sen lempikakku, mietteinä et jos leivon sille synttärikaukun. Vastauksena tuli Saksalainen mustamarjakakku- Ite mietin et mikä hitto se semmonen on!!! :OOO yritin olla paljastamatta aikeitani, ja kyselin uurestaa: mites tyylii porkkana tai juustobanaanikakut? Vastauksena tuli: tykkään enemmä porkkanoista porkkanoina ja banaaneista banaanina. Ei auttanu. !! varsinki näillä meikäläisen mahtavilla leipojan taidoilla. Päätin tehä suomalaista pannukakkua. nimittäi täälä letuista puhutaan pannukakkuina, josta ainaki tiesin et se tykkää. (oli viimesinä pvinä puhunu pelkästää pannareista, mitä haluu ravintolas syörä )

Synttärisunnuntai aamu tuli ja sato vettä koko aamun. Olin ereltävänä pvänä hakenu värkit kaupasta google-kääntäjää käyttäen mitä mikäkin sana tarkoittaa. Kokkailin Priamille pannukakkua, kermavaahtoineen ja mansikkahilloineen. Laitoin lautaselle  muutamat porkkanat ja banaanit omana itsenään ja vein aamupalan sänkyyn. Muuten kaikki oli hyvin, paitti olin sekoittanut suola ja sokeripussin näönsä puolesta, ja pannukakuissa oli 2dl enemmä suolaa ku tartti olla :DDD!"! syötii vaa kermavaahdot ja hillot päältä ja lupasin tehä uuden pannarin vielä lomalla ollessa.

Tosin sää ei kovin suosinu, joten lähettii isän viemänä kattelee maisemia Tripa Lukaan ja sieltä uimaan/rannalle kahtee pekkaa The Palm rannallle, joka viime vuonna löyrettii pyöräretkellä.
Käveltii sieltä about 5km Vela Lukaa illalliselle. Laiton Marjaleenalle viestiä, oisko ne kotosalla jos tultais nopsaa kattoo niitte asunto. Oliha ne ja sovittii treffit about 1h päästä ku päästii takas rannalta kylään.

Suomipariskunnalle mentäessä, juttu luisti sen verra ,että nopeesta vierailusta tuliki 3h vierailu :DD. Mukavia ihmisiä olivat. Hyvin suomihenkinen asunto ja sisustustyyli. Ei turhia tavaroita missää ;). Priamki huomas sen. Kerroin heille et oon raskaana. Siihen Marjaleena sano, et juu kyllä mä sen oon huomannu jo siel lautalla ollessa, eleistä ja ilmeistä, kuulemma vanhana sairaanhoitajana ties. Olivat oikein innoissaa uutisesta.

Kyllä me sinne illalliselle viel päästii klo22 aikaa illalla. Hyvästelyjen ja halejen saattelemana ,käytii tesmaamas niiden suosimaa ravintolaa. Ihan maukasta ruokaa oli. Synttäripäivä oli melkolailla ohi, ja niin oli pia koko lomaki. Itteeni jäi varmaa enemmä harmittamaa mönkää menneet synttärireissu suunnitelmat. En nimittäi ollu kehytelly muuta ,joten ei tullu miehelle pakettia millää lailla.

Ke aamuna meillä oli lento Splitistä. Maanatai meni vaan ollessa ja pakkaillessa. Tein viel lupaamani pannukakkua ,joka tälläkertaa onnistuki suolien ja sokerien kaa oikein suhtein. Hyvin maitto miehelle :P . Tiistaina lähettii kohti Splittiä klo13.30 lautalla. Priam halus käyrä heittääs levynsä vielä Lassen ja Marjaleenan postilaatikkoo enne lähtöä. Sanottii heipat ja näkemii isä Jerrylle ja matka jatku kohti Splittiä priamin serkujen työ.

Mun lempisukulainen, Priamin serkku Zoran tuli hakee meirät lautalta ja vei tapaamaan hänen perheen puistoon. Heillä on kaksi poikaa Priam ja Nikolas. En ollu heitä ennemmi tavannut, enkä myöskään Marina vaimoa. Pojat näytti ihan kun Priam ja Jerry pienenä olevissa kuvissa, luonteetkin meni samalla tavalla kuulemma.

Toinen serkku Darka tuli hakee meitä sieltä, missä oltiinkin yö ja aamulla tarkotus kentälle. Ilta meni kotona ollessa. Syötii ja juteltii. Näytin meirän hääkuvia netissä. Darkan yks pojista kaipas veljiänsä seurakseen ,koska yritti epätoivosesti mua oppimaa pelaamaa tietokone pelejä. Oli jalkapalloo ja ralliautoiluu. Varotin jo suoraa et oon niin huono ettei ees kannata yrittää. Ei uskonu, ja nii pelattii. Tai minä "pelasin". Voi Huoh! kuinka huono oikeestikki voin olla!! Hahha . kyllä pojalla ainaki oli hyvät hermot, kun kovasti vaa yritti kannustaa, vaikka olin niin tiltissä kokoaja.

Aamulla oli aikane herätys klo4 tienoilla. Pientä aamupalaa massuu, Darka teki meille eväsleivat matkaa. Kentällä oltii ajoissa. Meirän lento oli ekana. Meillä oli kolme vaihtoo tällä kertaa ,kaikki tosi pienellä vaihdolla. Matkana siis Split-Zagreb-Frankfurt-Singapore-Perth. Lennot sujui hyvin, Tosin paljoo ei tullu näillä lennoilla molempien nukuttua, kun oli ns. päivälennot ja Priamin silmät huusi ihan punasena kaikista ilmastoinneista. Voi raukkaa!! Singaporeen menevä lento oli myöhässä, ja vaihtoaikaa oli vaa tunti. Mulla oli kutina että tullaa myöhästymää. Tätä pitkää lentoo ei päästy istumaa ees vierekkäi, vaan Priam istu mun eressä. Kysyin viereisessä istuvalta pojalta vaihtoa, mutta oli maksanu ekstraa käytäväpaikasta, ei halunnu vaihtaa.

Mun toisella puolella oli aasialaispariskunta, jonka mies oli aikalailla kyllästyneen olonen pitkään lentoon. Se osas ainaki käyttää ilmasia ruoka/juomapalveluita hyväkseen ja kokoaja oli tilaamassa jotain. Siinä samalla minä ja viereinen poika tilattii kylkiäisiä itellemme. Poika autto mua setvimään jatkolennon kaa, koska lento oli selvästi myöhässä. Se osas kysyy oikeet kysymykset ,kun sen sisko oli kuulemma lentoemäntä, jolta oli oppinu.

Ei siinä ,koneen laskettua ne oli jo laittanu meille uuret lennot 2h päästä lähtevään koneesee. Saatiin myös aamupala kuponki kentällä olevaa kahvilaa. Mikäs siinä. Kerkesin shoppailla viel itelleni rahapussinki, jota olin jo menomatkalla kattellu. Lauralle soittoa, et tullaan myöhässä joka oli meitä tulossa kentälle vastaan.

Ihanaa oli palata kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti