torstai 16. lokakuuta 2014

Torino-Milano- BYEBYEE Italia !

TORINO

Priamin täti Louisa asuu Torinossa, joten sen takia matka sinne. Otettii suosiolla taksi alle asemalta kotiovelle. Empä ollu ennemmi takseissakaan nähny pientä tv-screeniä,mistä tuli bilemusaa taksikuskille. Kerta se on ensimmäinenki.

Perillä oltiin. Pahoiteltiin myöhään tulemista, klo 23 oltii vasta siel. Louisa ei ollu moksiskaa, kuulemma normaalia aikaa hälle olla hereillä. Menöö nukkuu 1aikoihin yöllä ja herää 5 aamulla !! :DD Kuulemma ei tartte enempää unta. No mikäs siinä, ei mulla vaa toimisi.
Priamin italia alko olee jo vahvempi kun alku lomasta, joten mäki pysyin jo keskusteluissa mukana. Mulla ei ollu kummempia suunnitelmia Torino ajalle. En ollu ees kattellu mistää, mihi sitä menis jne. Päätin et tästä lähtien mennää Priamin ehdoilla.

Aamulla päätettii käyrä kävelees lähialueilla, ja löytää puiston tynkää. Louisan pääpointtina oli kokata meille kaikki ruuat ym. joten meillä oli kotiin tuloaika lounaalle. Eipä siinä mitän, onneksi se oli hyvä kokki.

Kävelyreissulla löyrettii kahvila, jossa päätin juora ekan kahvin 4kkteen, koko raskaana olon aikana. Halusin maistaa ees yhen cappucinon italian kamaralla. Täältähän se on peräsin ,tai ainakin kuullu. Kyllä maistu, ja hintakaa ei päätä huimannu 1eurolla.

Lounaa jälkee otettii bussi alle lähemmäs keskustaa, ja päätettii kävellä siel. Löyrettii puisto monen mutkan takaa taas. Oltii luettu karttaa hieman vääri :DD. Onneksi jäätelö osaa aina auttaa.
Illalliselle oltii menossa pitsalle Louisan kavereitten kaa. He olivat 3 muuta leidiä, joista yksi pysty puhumaa ees vähä englantia. Oli huvittavaa kuulla kommentti sen suusta ; sä puhut nii nopeeta enkkua, etten pysy kärryillä. HAHHA. Italias koiratkin saa tulla ravintolaa. Heillä oli pikkukoira mukanaa, joka siel istu omalla penkillä muiden mukana. Hassua. Hyvin tosin ovat kouluttaneet, koska ei kerjänny ollekaa.

Perjantaina mentii kohti keskustaa taas. Huomasin jo matkalla sinne kuumailmapallon taivaalla. " Voih jospa joskus pääsis "- oli mielessä. Tällä kertaa suunnattii suoraa infoo. En halunnu enää vaa kävellä summamutikassa, mitä ollaa viimeset pvät tehty. Sielä oli alkamassa taidefestivaalit, joittenka lavoja oltii kokoomassa.

Infopisteesee mentäes, näin mainoksen kuumailmapallosta. Se oli köyren varassaoleva pallo,joka menöö 150m korkeuteen. Hintana 15e. Olin heti, et tonne!! ensinnäki jotai erilaista ja noi halpaki. Priam ei oo mikää paras hlö korkeissa paikoissa. Joten alko pieni tinttailu. Hän ei myönnä oikeeta tinttailun syytä, mutta samantien ku alko olee puhe korkeudesta, alko tinttaus :DD.

Mentii infosta nettikahvilaa sulattelemaa ajatusta. Lopulta pääryttii menemää pallolle.

Elikkä pallo oli kuin kuumailmapallo, ilman kaminaa ja pysy samassa kohdassa vaijerin varassa. Ympäri palloa meni tilava käytävä, että sai mennä joka suunnalta kattomaa. Sielä oli yhteensä about 10-15 hlöö. On se jännä kaveri tuo Priam. Niin kauan hän oli hiljasta poikaa ja peloissaa, kun päästiin palloo. Kun pallo asettu paikoilleen, ja oli ns. turvallinen lähtee liikkeelle, alko kamera laulanta. :DD Hienot oli kyllä maisemat ja hieman erilainen tapa kattella niita ku normaalisti. Aika korkeuksissa oli 15min.

Saavuttua alhaalle, Priam kiitti mua patistuksesta palloiluun. Oli kuulemma paras juttu koko pvänä. <3

La aamuna ,viimesenä loma aamuna, Louisa oli laittanu mun teekuppilautaselle kaulakorun lahjaksi. Ihana ele. :DD. Taitaa täti tykätä musta ,vaikkei samaa kieltä löyrykkää. Kovasti se oli sita mielta etta vauva tulee olee poika. Anto meille vaaleen sinisen kietasuliinanki vauvaa ajatelle.

Se on jännä, jo toistamiseen tapahtunu. Kaks vuotta sitte kroatiassa mietin et haluaisin pitkän riippu kaulakorun, ku semmosta ei oo. Priamin isän kaveri Milka anto mulle lahjaksi kaulakorun ja korvikset vikana iltana ekalla lomalla. Nytte oli ollu mielessä, että haluaisin ns. arkikäyttöön sopivan lyhyen ketjukorun. Ei kuule, semmonenhan se Louisan antama just oli. Eli pienistäkin ajatuksista otetaa kaikki ideat "isomman korvan" taakse.

Vikana pvänä käytii viel kaupungissa, kun ereltävänä pvänä huomattii et siel on alkamassa ilmaset taidefestivaalit. Oltii katottu jazz-bändin alottavan klo11. Muttei iha liia tarkkaa oltu katottu, nimittäi suunnattii samalle aukiolle jossa ereltävänä iltana oli ollu tapahtumaa. Eihä siel mitn ollu. Festarimenusta katottii uurelle, ja se oli toisella puolella kaupunkia. Päätettii jättää kuitenki festarit menemättä. Priam ehdotti ,et mennää kattoo Torinon kuuluisin kirkko sekä muutama puisto. Näin mentii.

Kirkko kuvattii ulkoopäi ja toiselle kirkolle oli noin parin kilsan verra matkaa. Sinne johti tie puiston läpi ja kirkko sijaitsi pienellä kukkulalla. Sieltä oli myös hienot maisemat. Mä ite oon aikamoinen maisemien kattoja tyyppi :D.
Kiertelyjen ja kaartelujen jälkee, alko olla aika mennä viel rauhottuu Louisalle ,lounastamaan ja pakkailemaan. Pian oliki taas kotimatkan vuoro.
Oli ihanaa tavata Priamin äitinpuolen sukulaisiakin, ja päästä käymään Italiassa. Saatiin myös lomailla iha omillaankin <3.

**

Varmaan kuuluu kaikkeen lomaan ,että välil menöö hermot matkakaveriin tai ainaki samaan seuraan. Taitaa olla osa syynä raskaushormonikki jokka jyllää, mutta täälä suunnalla ollaa koettua sitä muutamina pvinä.

Ollaa kyllä turhauduttu ,ku ei olla aina löydetty perille ja kävelty kaikki kaupungit halki, muutamien tuntien viivellää päästyä päämäärää. Jos ollaa kehitelty jotai muuta kävelemisen tilalle, molemmat on ollu onnessaa. Pyöriä ei saatu aikaseksi ottaa missää, mutta vastaavasti on tullu istuttua hevosen kyydissä, pyorätaksin kärryssä sekä "kuuma" ilmapallossa kattelemassa maisemia.

Viimene reissu Torinosta Milanoon meni muitta mutkitta. Junat oli ajoissa tällä kertaa, ja saatii hyvin ostettua jatkojunaan lippu Malpensan lentokentälle. Meillä oli varattuna hotelli läheltä kenttää. Saavuttii kentälle ,ja yritettii löytää bussia hotellille. Sivuilla oli maininta,et menöö bussi kentältä. Olin laittanu sinne mailiakin, mutta ei ollu kuulunu mitn. Aikamme yritettii, mut lopulta otettii taksi alle.

Hotellin ovessa oli 4 tähteä. Mutta..

Ekassa huoneessa ei ollu mitn vikaa sinänsä, mutta oli erililliset vuoteet. Normaalisti en valita, mutta tällä kertaa aattelin kokeilla "asiakkaan etuuksia" ja pyysin, et vaihdettais huone parisängylliseen. Eivät olleet moksiskaan, ja antoivat uuden avaimen.

Huoneesee mentyä, se haisi tupakalle ja oli siivomaton entisten asiakkaitte jäljltä. Ei muutaku respaa taas.

Kolmas kerta todensanoo ja huone näytti lupaavalta, parisankyneen ja ammeineen.

Suoraapäätä mentii alakertaa syömää ravintolaa. Alkaes tilaamaa, ei ollu muutaku murrososa annoksista jäljillä : Pitsaa ja pastaa. Oltiihhamme italiassa, mutta ennen kun tilauksemme saapui, kuului keittiöstä mikron ääni ja annokset tulivat pöytää. Yksi työntekijä sielä näytti muutenkin vaan olevan. Annokset kyllä maistuivat, mutta huvitti vaan  4tähden hotellin käytöksellä.

Meillä oli siis seuraavana aamuna klo 7.05 lento Splittii. Olin tehny jo check-in netissä, ja pyysin aamupalapusseja meille sekä tilasin kuljetuksen kentälle.

Ilta oli muuten hyvä ja rentouttava, kunnes aamulla 3.30am alko soimaa joku ihme herätyskellon tapane ääni vaatekaapin seinän takaa!!!! Yritettii sitä löytää, mistä ihmeestä se tuloo. EI tullu äänelle loppua eikä saatu mitn käsiimmekää. Soittoa respaan: Mikä hitto tää nyt oikee on??
No respamies kuulosti siltä, että tietää mistä on kyse, ja sano tulevansa antaa uuden huoneen. Oliha siinä viel 1,5h uniaikaa. TuSKA! No ei muuta ku uutee huoneesee ja jatkaa unia.

Aamulla check out ,ja sama mies ei ymmärtäny et oon tilannu aamupalakassin sekä lentokenttäkuljetuksen jo, niin että sen vaan pitas antaa ne meille. No mitähä muuta vielä :D. Kyllä nyt musta on tullu kauhee valittaja ! oisko ne nää hormonit? mutta ku ärsytti, ku jos kerra maksaa hotellista, haluaa sen olla myös sen vertanen.

Ei tainnu olla ihan meirän hotelli.

**

Eihä nää kommelllukset iha viel loppunu.

Kentällä, onneksi oli jo check-in tehtynä. Laukun pudotus hihnalle kyllä oli eressä. Siel ei oikee ollu minkäämoista infoo missä minkäki lennon chek-in on vaan kaikki ihmiset (ja niitähä riitti yllättävänkin paljon) oli lyöttäytyneenä samaan isoon kasaan ,josta jokainen vuorollaa meni tsekkauttaa laukkunsa. Aika kulu, ja vihdoin ku päästii kassalle, meillähän oli ylimääräsiä kiloja.
Tosin meillä ei ollu yhtäkää kunno käsimatkatavaralaukkua, mutta aikaa ei ollu paljoo setviä ja päätettii maksaa toisen laukun hinta 40e.

Lopulta siinä meni enemmä aikaa, kun piti jonottaa maksukassalle, kun ois setviny pari kiloo käsimatkatavaraa. (Louisa anto 1kg riisisäkin matkaa, josta samalla jo tiesin,tästei hyvää seuraa).. laukun pudotuksesta päästii klo6.40, josta juoksujuoksujalkaa kaikki kenttätarkistukset ja portille. Jos jotai hyvää tästä löytää, nii ainaki osaan(pystyn) vielä juoksemaa :DD...

Siel oli viel paljo ihmisiä portilla orottamas, eli hyvin kerettii. Klo 7 ku päästii koneesee. Klo 7.05 CIAO ITALIA !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti