perjantai 10. lokakuuta 2014

Eurooppaa Lomalle

Heinäkuu alko olee ovella, joten Aika oli Euroopan lomalle. Jokavuotiseksi perinteeksi muodostunut loma. Aikoinaa Elosen lomien aikana, kolusin mulle tärkeimmät Euroopan maat, ja tuumailin että jos joskus pääsee käymää vielä Kroatiassa ja Italiassa, ei välttis tarvi eurooppaa enää mennäkää. Olkaa varmoja mitä toivotta, sillä pienetki unelmat näköjää otetaa huomioo. Kroatiassa oon ollu Priamin mukana nyt kaks kertaa, tällä kertaa kolmas tulossa. Suunnitelmis on käydä Italiassa ,johon olen ekaa kertaa matkalla. En valittanu ;D


Kroatia aika on aina hieman lay back fiiliksissä. Ensinnäki isän talo sijaitsee Korcula-saarella , johon on Splitista 3h lautta matka. Meillä ei oo omaa autoo käytössä ja talo sijaitsee keskellä saarta, kukkuloitten ympäröimänä. Ei siis päästä uimaankaa ,kunnes isä antaa kyyrin tmv. No ei siinä, oha se hyvä joskus vaa pysähtyä ja olla vaa, varsinki ku se toimii Priamille. Ite taas oon hieman tylsistyny korcula-maisemii. . tai siihe aikaa sielä, ku kaikki on nii riippuvaisia isän menoista sekä ollaa aikalailla jumituttu saarelle.

Ihanaa on tavata kaikki ihmiset ja vaihtaa vuoden aikana tapahtuneet uutiset, mutta muuten se on jo vähä ku nähty. Säät oli lämpimät, mutta näihin kolmee vuotee verrattuna ,olivat kylmimmät. Muutamana pvänä ihan sato vettäkin. Yhtenä sade aamuna otettii bussi alle, ja  mentii Korculaa. Tää oli molempien mielee, jotain uutta normi pvärytmii ja löyrettii aiva ihana kahvilaPuutarha ,ei-turistien ympäröimältä alueelta.

Vietettii aikaa sukuloimalla heiran tykönää. Priamin serkku komentoi mut nähdessään : Mutta et sä ainakaa yhtää rumalta näytä. Kuulemma suurin osa raskaanaolevista näyttää rumalta sen mielestä. :DD.
Aika oli siirtyä 10 pvän reissulle Italiaan. Orotukset itelläni oli kovat, etenkin pitsaan :DD

ROOMA

Matka alkoi klo 5am herätessä Blatosta, Korcula saarelta. Ekana oli ferrymatka saarelta mantereelle Splittiin 3h verran. Priamin serkku Darka oli meitä vastassa poikansa kaa, että päästää niille kotia lepäämää. Eka meillä oli aiheena kierrellä Splitissä pvä, koska meirä lento lähti vasta klo6 illalla. Mutta onneksi ei, nimittäi rento kotipäivä kaupungil pyörimise sijasta oli parempi vaihtis. Itse lentomatka italiaa ei kesta kun tunnin verra, mutta kaikki muu matka siihe päälle ottaen, kestää koko päivän.

Enivei, oli aika hypätä koneesee. Ja jeee!! alko tuntuu oikeelta lomalta ;D. Kroatiassa normaalisti ollaa blatossa, joka torellaki on pieni!! kyllä vaihtelu aina virkistää.

Voi oispa aina näi lyhyitä lentoja. Kerkesin lukee lentolehden alusta loppuu ja sit oltiinki jo perillä. 1h 5min. Vähän eriä mihin ollaa viime aikoina totuttua pisimmällä välillä 13h.

Priamin pikkuserkku Paolo asuu Roomassa ja hän oli laittanu täyrelliset ohjeet, kuinka selviytyä kentältä keskustaan ,sieltä syömää ja sieltä asunnolle. Oli ympyröityä karttaa ja selitystä miten ja kuinka. Meillä oli 3h aikaa selviytyä ennen ku mies itse oli kotona.

Nooh.. Kyllähä me selvittii, vähä pitemmä kaavan kautta vaan. Otettii bussi kentältä, jota jo piti odottaa 40min enne lähtöä. Ensimmäinen huomio ulkoilmasta oli: ei oo nii raikas ku oisin aatellu. Ollaa siis tultu suurkaupunkii.

Siinä bussis istues sen huomas jo Kuinka ISO Rooma on. Kokoaja vaa matka jatku, mutta mulle jo näytti siltä miltä pitiki, roomalta. Okkei. . 1h jälkeenpäi alettii ettii ruokapaikkaa tai miettii mihin menis. Paolo oli laittanu karttaa merkinnän "Afrikkalaisesta " etiopilaisesta ravintolasta. Lähettii lopulta sinne,saatuaa vaivan kautta ostettua bussiliput eka. Ei meinattu löytää oikee mitn. Oliko se väsymyksen piikkii vai raskauden :DD..

Torellisuudes matka oli mitätön, miten se kartalla näytti olevan. ja päästii syömää- Sillo tuli tunne et tuun viihtyy täälä. Ravintola oli aika täynnä asiakkaita ,ja oli vaa ihanaa seurata muitten ihmisten puheen sorinaa. Tuntu ku ois seurannu jotai elokuvaa. Ruoka oli hyvää, erityylistä. Ns. letulle laitettu eritäytteet vierivieree, eikä ruokailuvälineitä ollu missää. Ei muutaku syömää käsillä. Molemmat tykättii erilaisesta kokemuks.

Sen jälkee se väsymys alkoki. Tie jolta bussi lähti, ei ollu vaikee löytää. Mutta auta armias kun oli vaikeeta löytää oikee pysäkki. Ekana käveltii suoraa ohi koko pysäkin, ees tietämättää että siinä mitn pysäkkiä oli.

Tietä kuljettii ees takasi ja taas takasi, turhautuen jo et missä hitossa se on. Oikee tie oli,kysyttii..mutta ei ymmärtäny. Tunnin verra me sompailtii katu ees takasi..klo alko olee jo keskiyö, kunnes vihdoin (melki tunnin verra) oikee bussi tuli kohalle.  Päätepysäkki oli viimenen stoppi. Astuttua ulos, vilkasu karttaa ja menoksi. se sentäs löyty suht helpolla. En oisi jaksanu enää yhtää. Perillä oltii  00.30 yöllä. !!

HUOH !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti