perjantai 10. lokakuuta 2014

vieläkin jalat Roomassa

Perjantai aamu alkoi jo paremmalla mielellä. Pojat tosin oli valvonu iha kunnolla aamu 5 asti. Tullu juteltua kaikki viimesten vuosien asiat. Paolo oli laittanu meille aamupalakamppeet valmiiksi, hakenu tuoreet croissantit enne töihin lähtiessää. Meillä oli aiheena käydä kävelees nähtävyyksiä, josta Forum Romanumille ja Palatinelle olivat ekoina  kohteina. Sielä oltii suljettu kaikki lähikadut autoilta, että turisteilla on kunnolla tilaa kulkea. Sielä näky monenmoista katutaiteilijaa keräämässä rahaa tai myymässä jotain. Käytii myös Piazza Venetsiassa. Aika mahtipontinen rakennus.

Kuulin oudon ehdotuksen mieheni suusta. " Mä näin tuol yhes kaupas sulle sopivan käsilaukun, voitas ostaa se sulle,ku ereltävä näyttää jo vaihtamisen kaipuuta", mies joka inhoo shoppailua eikä oo ennemmi kummosempia ehdotellu. Ei keretty siitä istumalta käydä kattoo, mut mielee jäi mieheni sanat :D.

Priamil taisi väsy painaa myöhää valvotusta yöstä, ja lähettii aika ajoissa takasi kotia kohti. Ilta meni kotosalla ja Paolo kokkas meille raakapastaa ja kalaa.

**

Meillä oli kahen paivan passi kolmeen eripaikkaa (kaks jo käytii perjantaina), Colosseum oli la vuorossa. Alottetii aamu sillä. Onneksi oltii hankittu lippu, ja menty näipäi ku mentii. Nimittäi Colosseumille oli iha Järkyttävä jono!! Voi niitä ihmisraukkoja jokka oli jo pitkälti ulkonaki jonossa. Niillei tainnu olla aavistustakaa kui pitkällä jono sisällä kiemurteli. Noh, Lucky US -käveltii suoraa sisää ja päästii kattoo kaikki paikat ilman suurinta turistirysää. Oliha se hieno, mutta oikeestaa liia samantoistoa itelle. Kun näki yhen nurkan, oli nahny koko colosseumin. Okei, en oo suurin historia ihminen. Antakaa anteeksi.

Seuraavaksi oli vuorossa Espanjalaiset portaat. Otettii polkupyora taksi alle, koska se oli aikalailla toisel puolel kaupunkia. Ja hyvä että otettii. Ensinnäki oli ihanaa tehä jotai muutaki ku kävellä, ja meirä kuski oli ihana. Se kierrätytti meitä kaikilla muillaki nähtävyyksillä matkan varrella.
Portaille päästyä, hieman harmitti ku melki koko portaat tai sen ympäristö oli korjauslavojen peitossa. Ei iha näyttäny siltä miltä postikorteis :(. Käytii siinä portaitten päässä olevassa kirkossa.

Lähettii ettii lounaspaikkaa. Löydettii yllättävä hyvä ja halpa buffet, kalliilta ostoskatu-alueelta. Ruoka massuu, ja katsastaa toiset kattomisen arvoiset paikat, jokka Paolo merkkas meille. Yhtenä yllättävänä lempirakennuksena itelle oli Pantheon. Aikamme kierrelles, käytii enne kotoo lähtöö katsastaas Priamin ilmottama laukku. Hyvältä näytti, kyllä mieheni ymmärtää tyylinki päälle :D. Laukku lähti matkaa, oliha se otettava neuvosta vaari, kun kerran elämäs tulee tämmöne tilaisuus.
Illalla mentii kodon lähellä olevaa pitseriaan. Paolo anto tarkat ohjeet ja minä toimin KUSKINA!!! Jännää. Heti aluksi parkkipaikalta oli kauhee mäkilähtö eessä(parkkihallin ramppi), mutta hyvin selvittii muutamalla auto sammuksiin- liikkeellä. Ja Priam tietty oli ikuistamassa hetken kuvaamalla mua :D

**

Sunnuntaina oli aika kattoo viimeset nähtävyydet, rooman ainut pyramidi. Isot markkinat joen varrella, puisto, vatikaani. Tuntu että päivästä tuloo lepposa, ettei ns. mitn tekemistä. Pyramidi ei ollut hääppönen, joka oli puoliksi korjaushökkelien peitossa. Markkinat oli aivan liian isot, eikä ruokapaikkoja paljoo näkyny. Meinas mennä nälkäkiukun puolelle.

Ruokaa löyty, ja jatkettii matkaa kukkulalla olevaa puistoon. Se oli molempien mielee. Sai hetken hengähtää kaupungin vilinästä. Sieltä oli näköalat koko Roomaan. Wau!
Matkattii tsekkaa Vatikaani, joka oli su kylläki kii, mutta ulkoa halusinki sen vaa nähä. Oliha se aika massiivine.Ei kyllä yhtää vaikuta miltää kirkolta.

 Yritettii mennä vatikaanin jälkeen takasi puistoon, mutta katoin karttaa väärin, ja hypättii väärää bussii. Se johdattiki meirät takasi kaupungii. Päätettii lähtee kotia, joka oli varmin tapa selvitä ajois illalliselle. Meillä oli meno Paolon äitin ja sen enon kaa + enon vaimon. Kukaan niistä ei puhu enkkua, ja Priam ei ollu iha vahvimillaa vielä italias ( mitä se kehkeyty viikon aikana). Priamil meinas mennä hermo niihi ku kaikki puhu yhtäaikaa ja nopeeta. Ei se kerenny tulkkaa mulle mitää, joten luovutin ja olin hiljaa koko illan melki. Ruoka oli yllättävä hyvää ja ravintolassa näky jalkapallon finaali. Se oli eka ja vika peli kisojen aikana.. ja voin sanoo et se ihan viihdyttiki. Ehkä ens kisois voisin jo kattoo toisenki pelin :D.

Syöminkien jälkee lähettii viel katsastaa rooman kaupunki yövaloissa. Näytti hienolta. Siinä autoillessa Rooma ei tuntunu enää nii isolta. Ehkä tuntuu suuremmalta kävellessä kaikki pvät ja hukkakierroksia tullu muutama matkaa.

Ainii ja yks hassu juttu. Täälä koiratki tuloo ravintolaa!! Siinä ne istuu tuolilla, niinku muutki ihmiset :DD. Hyvin ovat kouluttaneet ku ei ne kerjää tmv.

Kotia tulles ,yötä myöre.. alettii setvii Paolon kaa junalippuja ja hotelleja meirän tulevalle viikolle. Saatii kaikki tehtyä aamu kolmee mennessä ja retkireitti oli selvänä: Florence - Pisa -Torino- Milan Malpensa.

Ma oli lähtö 6 illalla vasta. Mut koko pvä oltii kotosalla, vietettii ns. toimistopvää. Kiitoksia Roomalle ! Matka jatkuu uusii maisemii ja tunnelmii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti