keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Krotia . Osa 3


Ma aamuna Priam meni vihdoin ja viimein lääkärin hoiviin korviensa kaa, mä menin Lenan kaa  shoppailee Blatoon.  Hyvin saatiin shopit tehtyä elekieltä käyttämällä. Mentii eilisen parturin ohi ja menin sisälle. Kysyin suoraa : puhuuko se englantia? vastas kättä heiluttamalla " vähän" ja samal pesemällä asiakastaan. Kunnes asiakas huikkas : Aaaa sinä siel . Se oli Kate, Ritan perheestä. :D. ... nooh siin sit kerroin Katelle mitä haluun ja se tulkkas parturille. :DD.ja löysin yhen sopivan kuvan lehestä. Sovittii aika viireksi. Et saas nähä mimmone tukka tuloo tulkkauksen jälkeen. Katenkaa päiviteltii viel et illalla nähdään. Oltiin nimittäi menos kuuntelee Klapa musiikkia samaiseen hotelliin ,mis viimeksiki nähtii.

Uimaa mentii mulle uurelle rannalle Prizbaan. Siel oli helppo ranta. Hiekkaranta,meri oli kyl nii tyyni ku olla ja voi. Ei paljoo aaltoja näkyny. Oli siis helppo uida mun mahtavaa tyyliä. Ei vaiti, oon kyl huomattavaa eristystä huomannu omas uintitairossani. et oon kyl ylpee itestäni. Jopa aloin miettiinki et mis voin jatkaa uimista,jos vihdoin ja viimein siitä innostuis. Ja muistin et Canningtonin Fitness First omistaa uima-altaat (uimahallin tyylisen aikuisten altaan). Sinne siis ausseihi palattua.
Sit alko ollaki jo mun parturiaika. Paljoo ei kommunikoitu mut hyvä pää tuli. Se oli pääasia. Sitku se kysy Hyvä? sanoin et joo, voin siis sanoo mun miehelleki et tuloo tänne. Se hymyili. :)


ennen
jälkeen


****

Ilta jatku seittemän aikaa hotellilla. Ritan perhe : Tony, Kate ja Emilie , Miko & Milka sekä me 5. Tanya tuli myöhemmi paikalle. Ekaksi syötii taas hyvin buffetista, sekä listalta valittii ruuat lisäksi.  Klapa bändi alko soittaa yheksän pintaa. Sitä ennemmi Priam soitteli muutamat biisit meille meirän pöyrässä. Kuulijat oli innoissaa.

Paikka oli ulkona ja siel oli hotellin uima-allas. Tokihan ilta uinnille saa mennä..mutta oli jotenki huvittava näky ku kaikki on siel illallisella iltatunnelmissa, nii yks perhe laittaa swimmarit jalkaan ja menöö uimaan. Isä ja poika alko pelaa palloa siel ja äiti mako aurinkotuolis. Hupaisaa.
Klapa musa oli kyl hyvää, vaik mitn en kielestä ymmärtänykkää. Yhen biisin jopa tunnistin, jota oon meirän automatkal kuullu muutamaa otteesee. Jerry isä oli kyl nii innokkaana musasta ja hoilas kaikki biisit ulkoo. :D. Ite juttelin Tanyan ja Emilien kaa ,mite nykyne iPod nano on nii TYHYMÄ!! (vai onko kyse käyttäjistä) . ostin sen kk sitte ku vanha lakkas toimimasta, ja yks suurin typeryys on et uniajastin on vaa yhen biisin verran. Haloo!! kiukkusekshaa siin vaa tuloo.

Löyrettii toinenki yhteinen jutun aihe, juoksu. Emilieki juoksoo tääl aina joka aamu, ja samaa vauhtia mitä minäki. Se ei oo tosin viel maratonille uskaltautunu,uskoisin kyl et hyvin se siel pärjäis.Senku menöö. No se on tietty lähös ke pois täältä ja ti aamuna heittää vikan lenkin .Meillä taas on meno Splittii jo klo 6 aamusta.. Jote .. HARMI ! ois ollu nii hienoo juosta kaverin kaa. Ens kerralla sitte.


****

Split.

Herätys klo5.  Lautta lähti klo 6. Kaikki me 5 lähettii matkaa. Täl kertaa ei otettu autoo olekkaa. Lautta matka kestää sen kolme tuntia. Siin se meni hiema nuokkues, ja syöre aamupalaa siel. . Aurinko alko jo kivasti lämmittää jalkapohjia ja mieltä.


Mantereelle saapues, käytii tsekkaas mistä mun pitää ma hypätä lentokenttä bussiin. Tosi lähellä satamaa se oli. Helppo siihe on sit mennä. Itel oli mieles vaan shoppailu ja löytää mun lempikauppa, josta Lenaltaki kysyin. Mentii eka aamupala kahvien ja jätskien (oon oikeesti lihonnu tääl jätskin myötä, huoh),tavattii niitte yks serkuista, jälkee tekee eka turistikierros Splitin linnakkeeseen. Oli se hieno, ekan 5min ajan..mut sit alko tuntuu et samat kivenmöhkäleet ja linnankulmat tuli etee joka kerta. Enkä ollu ainut, pojat oli samaa mieltä. josta olin yllättyny ,koska tuntuu et ne molemmat on nii historia intoilijoita :D.

Lähettiinki siit kiertää kaupunkii, pikkuputiikkeja näky.. mut ei totallysexyy :/. Muutamalla näin H&M ja New Yorkerin pussit käsissä. Yheltä tytöltä kysyinki, et mis ne on. Nii sanoivat et bussi 18 ja siel on citycenter -shoppikeskus . Vaik toisaalta sinne olin tulluki shoppailee, nii tuntu jotenki kaukaselta hypätä bussiin ja ku oli vaa päivä aika olla Splitis. . nii jatkettii ettimistä, jos ite kaupungista sattuis löytää jotai.

Kierrettyä ja kaarrettua tavattii Jerry isä ja Lena ja mentii yhes syömää. Sen jälkee tytöt lähti shoppailee, pojat jäi sinne. Meillä ku ei samaa kieltä oo, nii kyl siin hiema vaikeeta oli kommunikoida. Ja ku näköjää meillo erilaine makuki, nii sitku mentii kaikki Lenan kaupat läpi.. ja itelle ne oli hiema teinityylisiä enemänki.. ni alko pistaa vihaksi ku ei löytyny mitn mulle sopivaa. Bershka löyty vihdoin ja viimein , ja sieltä lähtiki muutama toppi matkaan.

Splitistä ei itel jääny kovin hyvää kuvaa. Pari kertaa siel ollu, ja muutamat hiema vääräl ololla. Eka pvänä ku tultii nii yhtä tokkuras. ja nyt olin muute vaa känkkäränkkä. (aika kuukauresta).. ja vielku ei löytäny kauppoja sielt mistä piti..nii :DDD:. nooh.. tulipa seki silti nähtyä.

***
Ke aamuna vein Priamin samaiselle parturille, mis ite olin ma. Siel katottii lehdistä molemmat tukkia, ja samaan päähän pääryttii. :D .  Mentiin koko porukal Milkalle ja Mikolle lounaalle, jossa vietettiinki melkee koko pvä. Tony ja Kate oli kans siel.  Niillo nimittäi täyrelline asuinpaikka. Talo kukkulan päällä ja siel alla ranta josson grillikatos ja riippumatto :D. mikäs siel ollessa. Uitiin koko pvä. Oon kyl oikeesti harjaantunu uimises. Jeij. Miko näytti kuvia Dubrovnikista ,johon oltii poikien kaa menos to-pe. Siel oli kuva kukkulalla olevasta rististä,joka herätti kiinnostuksen: Tuonne.

***

Torstaina lähettii Priamin ja Jerryn kaa Dubrovnik- kaupunkia kohti. Ite sana tuotti taas harjottelua mite se oikee menöökää. Mutta : Tykkäsin.

Matka kesti päälle 4h linkalla. Aamu 5.30 lähettii Blatosta. Dubrovnikiin saavuttua, majapaikka löyty heti vanhasta kaupungista ,pääkadun varrelta. Oli siis lähellä kaikkee :). Heitetii kamat sinne ja mentiiki suoraa pääte syömää. Sekä mietittii tulevien kahen pvän ohjelmaa.

Ekana lähettii kipuaa ylöspäin ja siel oliki cable car -hissi, joka meni suoraa ristille. Jeij! Kukkulan päällä katsastus kaupunkiin ja turisti hetki-kuvailut. Katottii seuraava kohdeki: Logrum - saari, johon mentii lautalla ja sit päästii taas polskimaan. Sää oli iha ihmeellinen. Tunne niinku ukkosta ois ollu ilmassa. Nihkeetä ja hikistä koko pvä ja arska paisto. mut heti saarelle päästyä aurinko meni pilveen ja pysy siel !!. eka ei ns. hyvä rantasää mun loman aikana- Silti siel vietettii muutamat tunnit, koska kaikki hiema torkahti .matkailu rasittaa. Saari oli nätti. Riikinkukot ympäröi jokapuolel. Mentii kivikko-kohdalle uimaan, mikä sinäsnä oli hieno, mut ite en tykkää kovin uida jatkuvas kivikkoises, ku koko aja pitää varoo mis ui.

Ilalliselle mentii merinäköalalla olevaan Revelin- ravintolaan. Ruoka, seura ,palvelu. Ja koko miljöö oli NAM ! Tunne oli ku ulkomailla. Syömise jälkee on hyvä lähtee shoppailee :D. ite löysin muutamat urheilu tamineet Nikesta. Siel oli liikkeet klo24 asti auki, eli hyvin oli aikaa kierrellä. Siel oli melkeen jokasen kahvila/ravintolan terassilla oma live esiintyjä. Jäätii niitä siin kattelee ku juotii kahvit terassilla. Klo23 aikoihi kömmittii majapaikkaan. ja uni maistu.


Aamulla meil oli tarkotus lähtee enne kuumuuden tuloa kiertää muuria. Oltiinki jo seittemä tienoil ulkona. . ja lähtöportil saavuttua ,se aukee vasta klo8. No siin oli hyvää aikaa aamupalalle.. Ja mentii ettii paikkaa.. nii kaikki aamupala paikat aukes vasta puol8-8 pintaa. Kaupunki oli siis kuollut seittemä aikaa. Jäätii yhtee kahvilaa oottaa jokka sano et 10min päästä on auki. Aamupalat saatiin, tosin ne unohti priamin tilaaman pannukakun. Ei jääty ootaa uusia, maksettiin ja vaihtorahoja kyllä jäätii oottaa. Muttei niit kuulunu. Tarjoilija-akka pyöri siin kyl ees takasi jolle maksettii. Mut ei tuonu vaihtorahoja takasi. Tarpeeks kauan orotettua, menin tomerana tyttönä kysyy et saanko mun vaihtorahat takasi. Hiema ne siin pyöri jne.. et mikä pöytä jne .. sanoin et pannukakku pöytä. Tarjoilija tajus. Ja lopulta ne tuli mun käteen. Hah.

Sanoin Priamille et unohtelua sattuu paremmillekki(kysees pannukakut, ku se kysy multa et oonko mä unohtanu joskus jonkun tilauksen), koska kukaa oo täyrelline. Mutten silti rahoja oo vieny . No se siit.. saatii rahat ja mahatki oli sopivan täynnä aamupalaa. Aika oli siis kivuta muurille.
Hyvään aikaan mentiin, koska ei ollu viel mikää turisti myräkkä, joka alko sen jälkee ku oltii kierros tehty. Koko kierros meni 1,5h ilma kiirehtemistä . Kuvia ottamal ja kaupunkia tsiikailles. Oha se aika mahtava ku koko vanhan kaupungin ympäril menöö viel kunnollinen muuri.


Meirän piti luovuttaa huone 10.30. jote muurin jälkeen asuntoon, kamat kassii ja ite me lähettii uimaa. Mentii  muurin juurelle uimaan, koska klo15 aikaa lähti linkka takas kohti kotia.
Mut Dubrovnik oli kyl mun mieleen. Kaks päivää oli sopiva aika vanhan kaupungin tutustumisee. Ens kerral jos sinne suunnalle eksyy, voi tutustuu muurien toiselle puolelle :D. Sit vaan alko taas matkaaminen. melkee 5h bussissa, missei toiminu kunnol ilmastointikaa.

Vikat pvät ei sinänsä mitn uutta tapahtunu. Uitiin ja käytii viel sukulaiset moikkaamas, minä heipat sanomas.Milka anto mulle läksisäislahjan: kaulakorun ja korvikset.Ja totes niita sanoes,et mulla on jo nyt sua ikävä vaik oot veil siinä. Voi toista ! <3


Kävin aamulla juoksees. Su aamuna tosin mentii Priaminkaa aamukävelylle, kiivettii kukkulalle, josta näki Blato- kaupungin.

Loma oli hyvä, enemmänkin kyl perheloma ku pariskuntaloma :DDD.. mut ens kerralla sitte. Hah.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti