tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kroatia. osa 1


Hellou Eurooppa !!

Nyt sitä tääl ollaa oltu muutama pvä jo. Kohteena Kroatiaan kuuluvista saarista, Korcula.


Matkahan alkoi 29.6 pe klo 14 ku Selina ja Nigel heitti meidät kentälle. Lento lähti klo16. ekana kohteena Singapore. Lento meni hyvin, katoin muutaman mulle uuden jakson greyn anatomiaa,(sitäki ollu ikävä). Singaporen lentoyhtiöis oli se uus itelle, et ekana  ku kaikki matkustajat on paikoillaa, lentoemot tuo kuumat pyyhkeet, joihi voi pyyhkii kasvot. Rentouttavaa. Meil oli neljä tuntia aikaa kentällä. Priamin veli Jerry tuli Sydneyn suunnalta ja treffattii lähtöportilla. Matka jatku siitä 12h lennolla kohti Zurichia, Sveitsiä.

Mun ja Priamin tv:is ei toiminu äänet,vaikka muutamat lentoemot kävi niit siinä värkkäämäs. Persu! Pisti vihaksi. No onneks lento oli yötä vasten, niin tuli nukuttuu suurimmaksi osaksi. Sveitsitä oli viel yks vaihto ja lento pääty Split - kaupunkii klo12 Kroatian aikaan.






Australian aikaan oltiin siis perillä 30.6 la  klo18. Jote lentomatkaa takana 26h. Huoh. Harjottelua suomeen tuloon. Siit puheen ollen, suomeen en valitettavasti nytte kerkee tulee,koska aikaa on vaan se reilu kaks vkoo ja tottakai tän paikan haluun nähä kans. JA JOS suomeen tulisin siel ois KAIKKI TE , jokka haluisin nähä ja siihe ei vko-pari riittäis alkuunkaa. Priamha kysy eka multa et jos haluun mennä suomeen samal, ja oisin pisemmän ajan ottanu lomaa, mutku pelko hiipi syrämee töitten takia. Joten ,orotetaa jouluun. ;(

Mut joo..

Tänne siis tultiin keskelle keski päivää. Poikie isä Jerry ja sen tyttöystävä Lena oli vastas. Lämpöaalto oli vastas,  ja ku lentomatkoille muutenki pukeutuu aina lämpimämmi mitä tulevas kohtees tuloo olemaa. Nii HUOH, kyllä lämmitti.

Splitis hiema kierreltii lähipaikkoja, vanhaan "linnaan" tehtyä markkinaa, käytii ostaas Priamille kitara, ettei se iha taitojansa pääse unohtamaa. Hah.



Saatii isä Jerryltä ruusut :)


Syömäs käytiin ja siit kolmen tunnin ferry-matka oliki ees. Oltii kaikki kolme kyl aika poikki.  Lautal tuliki enemmä nuokuttua ku kattottua merta. Isällä kyl ois riittäny virtaa vaik kui.

Kotia saavuttii vihdoin ja viimein. Talo sijaitsee Blato nimises kyläs, joka on ns. keskellä saarta, kukkuloitte keskellä. Eipä siin kummempia tarvittu ku suihkun kautta aikalailla sänkyyn ja uni tuli kyl samantie.

Sunnuntaina elämä alko jo voittamaa.

Priamin isä on siis Kroatiasta lähtösin ja tulee joka vuos muutamaks kk tänne asumaa.  Käytii pikasesti kaikki eri ihmiset (veljet,enot,serkut,kaimat..mikkä lie ) läpi ja samal kiertääs eri puolel saarta. Ite en ollu nii peril et millä puolel millonki mentii, ku kaikki tiet näytti samoilta, kukkuloitte päällä meneviltä. Isä Jerry toimii meil kuskina, minä ja pojat istutaa takapenkil. Tuloo iha lapsuus ajat mieleen ku kaikki oli sulloutuneena auton takapenkille. :D:D . .




Välil se menöö iha ihme reittejä,jotka näyttää enemmänki mettäreiteiltä ku normi teiltä. Ja tääl ,tainno se, ei paljoo " tietyö" varotus kieltomerkkejä noudata. Jos merkki ollaan pistetty ns. toiselle kaistaa tietää, nii senhä pystyy iha hyvin kiertää ja jatkaa matkaa muina miehinä. No meno on sit sen mukastaki. 

Ma pvä vietetii niide kavereitte Milkan ja Mikon tykönä. Niide tonttiin kuuluu ranta. Jote mentii siel sit uimaa. Mukava pariskunta. Milka on tomera ja suorasanane. Sen ensimmäinne lause kysymykseen Kuinka voit? oli "no vielä ainaki hengis", samalla tiesin,et tämän naisen kaa tuun hyvin toimeen. Isäntä Mikon ulko-olemuksesta saa merimiehen kuvan. Ja hieman muistuttaa myös edesmennyttä pappaani.














Tiistai-iltana mentii Vela Lukaan syömään porukal, Milkan ja Mikon lisäksi oli Ritan perhe. Paikkana oli hotellin ravintola, ja oli buffet josta sait syörä kaikkee ,sekä lisäksi sait tilata listalta samaan hintaan, jos halus. Paikka oli sen verra hieno ,etten kehannu ottaa mun turisti kuvia ruuista ees. :DD.

Ruuan jälkee mentii kävelee satamaan , joissa kuulu paikallinen klapa musiikki. Bändi koostuu 4-9 hlön ryhmästä ja suurimmaksi osaksi on tyyliltään accapellaa.  Sillo tuli tunne et nyt oon ulkomailla. Ei näköjää Aussit enää tunnu sen kummemalta :DD.

Mut mitä tääl nyt normi päivä rytmiin kuuluu, nii asioitte hoiteluu alku pvästä,aamukahville kahvilaan  ja sit mennää kohti uimapaikkaa, jonnekki suunnalle. Viel en oo uskaltautunu juoksee, ja sitku sinne meen, se on tapahduttava aamu 6 > .

Kahvilakulttuuri poikkee hiema siin, et tilatessa Lattea. Tarjoilija kysy haluutko maidolla vai ilman? Olin hieman äimänkäkenä, et nooo Mairolla ! :O. Mut sit noi sano et latte on tääl hiema ku purukahvina tehty kuppiin. Eli ns. normikahvi. Sen jälkee oon varmuurella ottanu cappucinon. :D

Eile mentii ite Korcula- kaupunkii. Sitä ennemi, haettii muutamat viinit parilta viinitilalta. Korculas käytii Marco Polon synnyinkodos. (turisti) ja varattii Mjelt saarelle oleva reissu perjantaille.





silmä silmästä.















 Kotiapäi tultaes mentii uimaan Pupnatska Beachille. Paikka oli mun työpaikal olevan kalenterin kuva. Sanoin työkamuille lähtiessäni,  et seuraavan mä makaan tol rannalla,ku kuva on otettu. Jote kuvatha piti ottaa toristukseksi :D. Samalta se näytti, mut merestä rantaan päin oli viel uskomattomammat maisemat. Kukkuloitten ympärillä oleva ranta. Kaunis.



Illalla käytii kävelees Priamin kaa meirän kotokaupunkia. Mentii kukkulal olevalle kirkolle. Oli kyl söpö kirkko. Sellane mikä elokuviski aina. Nähtii täys kuu, ja keskustas oli tavallista enemmä porukkaa. Kuha käpöteltii. Lämmin ilta.






Torstaina lähettii kolmen koplana näitte kakkos autolla Vela Lukaan ja ostaa mulle uimatossuja.Tääl on nii kivikkoisia rantoja, et on paree omistaa kengät, jos haluu nauttii täysin siemauksin.  Mentii ns. tyypillisille turisti kojuille, löyty tossut ja sit löysin myös (leidi like ) hatun. :D. Jerry osti uuret tossut kans. Suunnattii siitä tesmaamaan tossuja, eli siis uimaan. Mulle uutee paikkaan Vela Lukas olevan Adria hotellin rantaan. Se oli hiema rauhallisempi ranta sekä ihmisistä että aalloista. Ku välil jos uit nii aallot paasaa suoraa naamaa,ja suolaveet menöö kurkkuu. Ei kivaa.
Loma 3 kopla.



Uinti on ollu mulle aina hiema hankalaa :D. Tai siihe ollu vähä samanmoine tunne ,mitä aikoinaa oli juoksuunki : Tylsää!!. ja uinti viel siin koska ei voi kuunnella ees musaa. Mut mite juoksunki kaa kävi, ku vaa lähti nii kyl siit sit alko tykkäänki ,ehkä uinniski voi käydä samoin :D.

 Muistan ku pienenä Helin ja Marian kaa hyvinki kyllä viihdyttii vedes. Mut meirän keskittyminen oli enemmänki hyppytelineis ku ite uimises :D. Harjottelemalla kaikemaailma hyppyjä, eri metrien korkeuksista. Kisattii kuka pystyy tekee enite kuperkeikkoja veen alla ja mihinkäki suuntaa, käsillä seisontaa ym.. mitä lie kolmeen pieneen päähän tulikaa :D.

Jote .. mun uinti taito. Kylmä nyt pinnal pysyn ja voin sanoo et uida osaan, mut oon kyl aika hiras ja ei se koskaa suurta nautintoo oo ollu. enemmänki menny siihe pakon puolelle.

Tänne tultaes Priam sano et se opettaa mut uimaa. Sen lempiurheilu muoto kun on taas uinti :D. Mun normi tyyli ollu aina koiraa. Ja nii alettii opettelee rintauintia> sammakkoo ,jonka oon toki tienny mite se tekniikasti menöö mut käytäntö on ollu sit toista. Sanoin pojille et ite sanaki Breast stroke jo teköö opettelua, melkee se vaikein kohta täs uinnis :D. (tierätte huumorini).

Tääl siis opetellaa uimaa ku oikeet ihmiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti