keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kroatia . Osa 2


Perjantaina oli Mljet .

Lähtö oli Korculan satamasta klo8.30 pikkulaivalla. Matka ite saarelle kesti pari h. Käveltii 1km Kansallispuistos, josta tultii toiselle laivalle ja sielt 5min matka ,ja pääryttii pienelle saarelle, jossoli kirkko ja uimapaikkoja ympäri saarta. Vapaa aikaa oli 5h.

Otettii kotoo lähös eski mukaan ja sinne piknik tyyppiset ruuat. Kivuttii pikkusaaren korkeimmalle kohalle ja alettii syömää. Maisemat oli hienot. Syötyä, laskeuduttii alas rantaan ja mentii uimaa. Huomasin omas uintikehitykses eroo, et mähä liikun hieman vauhdikkaammin jo :D.
Päivä oli mukava, turistipäivä.

Laiva lähti takasipäi klo 16. Ite viihdyin tän matkan kannella,jalat aurinkoon päi. Priam oli enemmä varjon kannalla. Totesin vaan et oon suomesta, tämmöne lämpö on mulle uutuuden viehätystä. Siinse matka hyvin taittu.Tultua takas kotikonnuille työt orotti :D.

Niire serkut tartti apua perunoitte nostamises. Hahah.. takasi lapsuutee. :D:D.. Tyyli oli sinänsä sama, suurin ero oli kengis: suomes käytetää kumppareita ,meil oli vaa flipflopit. Kuvat toristukseski Jerryn työkavereille, et Jerry on poiminu perunoita. :DD.. se oli sen eka kerta nimittäi. Priam oli pari v sitte toristanu jo et osaa poimia. Multa se meni, mite 15v sitteki :D. Vanhoja muistelles.
Pottujen jälkee käytii kattoo niitte muuta satoo > sipuleita,tomaatteja ,salaattia ym . Mentii istumaa vajan erustalle ja Ungle Priam tarjos sen oma tekemää viintä. HYI ETTÄ!! se oli viel nii kiehuvan kuumaaki. Totes lopuksi, et oli ekaa kertaa ku se sitä maisto. Hahha. Eikä se itekkää sitä pystyny kokonaa juomaa .


Pitkän reissupäivän jälkeen mentii viel meirän kyläs olevaan pizzeriaan, minä ja pojat. Tääl on kyl kaikki ravintolat hiema eri tavalla sisutettu mitä suomes. Kaikki on Nii hienoja ja tunnelmallisia.. Pizzeriaanki mentäes, ku pojat sano et siel on parhainta pitsaa mitä on syöny tääl, ja ehkä ausseiskaa. Nii totesin et voin sanoo jo enne koko pitsan syömistä et tää kyl voittaa menne tulle suomen pitsat (verrattuna normi suomi-turkkilais ravintolan miljööhön). Hah.

Otettii kolmeen pekkaa yks iso pitsa, ja kyllä : hyvää oli.
***

Lauantai aamuna juoksin ekaa kertaa. Menin ns. harjottelulenkille ja samoille perunapelloille mis pe iltana oltii nostaas perunoita. Siel on samal alueel monen eri omistajan viinitilat ,potut, mitälie omenapuita jne.. jote siel lääniä riittää. Enkä ees kovi menettäny hermoja vaik juoksinki jokaikisen tien ees takasi. Ehkä ku olin asennoitunu sen tyylisee juoksuun.

Muutamia maitte omistajia tuli vastaan, ja yks keski-ikäne mies olis ollu kovin innokas näyttämää viinitilaansa enemmänki, mut muutama onglema. Se puhu vaa kroatiaa, mä enkkua. Eikä mua muutenkaa nii paljoa sen seura innostanu :D.

Tosta pelkästä kroatian puhumisesta. Huomasin meillä kotona olevan mun yhen Eurooppa lempparikaupan pussin (maria : totally sexy) ja aloin olla heti et nyt on saatava tietää misse o. No katoin englanti-kroatia sanakirjasta sanat ja enkun kieliopilla : " hei onko täällä tätä liikettä?jos on niin missä? " otin pussin kainaloon ja menin kysyy Lenalta. Se jotenki ymmärs mun kysymyksen ja sano et Split. Sinne siis.

La pvänä oli lounas tarkotus veittää näire sukulaisilla > serkuilla. Siel oli pitkä pöytä täynnä ruokaa ja Priameja oli joka puolel. Niitte lähisuvus on nimittäi kuus eri Priamia. Hah. Mukavaa porukkaa. Muutama puhu hiema enkkua, toiset vähä paremmi. Varsinki nuorin Priam- serkkupoika oli nii tohkeissaa, et suu kävi kokoaja. Sen äiti Darkaki sano et "ja tää on sen toinen kieli, ette voi kuvitellakaa kui paljo se puhuu kroatiaa!! "

12 vuotiaaksi oli kyl viisas. Sanottiinki sitä Googleksi. :D. Tunsin itteni moneen otteeseen tyhmäksi ,tainno , ei se nyt nii uutta oo. :D.

Oon huomannu et suomesta mitä yleensä porukka tietää on "kylmyys ja Lordi euroviisu voittajana " :DD..

Pikku Priam ties lisäksi parin vuoren takasen saunakisan Timon, joka palo melkee poroksi.
Suomen kielestä puhee ollen, Darka oli erittäinki kiinnostunut suomen historiasta ja kielestä. Ja opetin sille muutamia sanoja. Päiviteltii kui se on unkarin kielen kaa sukua.

Ja yhen jännän tunteen huomasin itessäni. Mua on alannu kiinnostaa Suomen historia. Aikoinaan koulus olin tyhmä, jote ei siit mitn oo päähä jääny. . JOte ehkä joku pvä viel hankin historian kirjan itelleni. :D:D.. vanhuus siis tuloo muhunki..

No mutta, päivä tosin vietettii aikalailla kokonaa siel ollessa. Uimaanki mentiin siel, ku niilloli oma spotti siel. Oli hyvä ranta, yhtäkää merisiiltäkää näkyny. Joita tääl on oppinu varomaa.

La iltana pirettii Priamin kaa perinteestä kii, ja mentii lauantai treffeille.

Koska suurimmaksi osaksi tehää jutut kaikki viiteen pekkaan tai kolmeen pekkaan, joka jo tuntuu enemmä lomalta. Ku oha se aina vaikeempaa, mitä enemmä porukkaa on liikentees.

Mentii yhtee Blatos olevaan ravintolaan, Konobaan. Ruoka oli hyvää ja seura myös. Oli hauskaa ku Miko ja Milka tuli sinne, ja ku ne huomas meirät oleva, ja ku sanottii et ollaa ekaa kertaa kahestaa syömäs. Ne : no me mennää sit toisaalle. Saatta olla rauhas. Ja niinne vaihto ravintelia :D.

Su aamusta olin pirteenä lenkkipolulla 6.30 jo ja nytte juoksinki lähelle M&Mn kotopaikkaa Karbuniin. Sinne on 8km ,ja takasi. Matka on ylösalasylösalasylösalas melkee kokoaja..jote hyvät treenit tuli.
Pvänä pakattii auto täytee grillikamaa ja lähettii koko "perheen " voimin isän tontille piknikille. Oli hyvää ruokaa ja siel uitiinki . Muutama innokas autoilija oli tulemas sinne, ja isä huito : PRIVATE !! yks auto silti vaa jatko tulemista.. ja isä huito entistä enemmä. Kunnes huomattii et se oliki niitte tutut Tanya ja sen työkaveri. Ne oli muute vaa kiertelees saarta ja tutustumas eri alueisii, kunnes oli törmänny meirän autoon ja tunnistanu sen. :D.

No pyyrettii ne kans viettää uima/aurinko aikaa. Siin se su meni mukavasti auringos olles.
Käytii illalla viel kävelees Blatos priamin kaa. Löysin sieltä lupaavan näkösen parturin ja päätin huomen mennä kysyy aikaa. Priamil ollu koko vkon korviensa kaa ongelmia, ollu tukos koko aja. Kaike maailma tippoja ollaa sinne pistetty ja korvakynttilätki poltettu. En ollu semmosista ennemmi tiennykää. Kynttilän näköne pötkö laitetaa korvaan ja sytytetää tulee. Se sit imöö lämmöllänsä korvakököt pois. Yak.
korvakököt veks.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti