torstai 1. elokuuta 2013

Ensi kosketus Suomen Kamaralle 1,7vuotee!!

**

Lentokoneesta sen verra, ettei suomalais lentoemo tunnistanu mua suomalaiseksi. Alko suoraa puhuu enkkuu, jote vastasin suomeks. Sen kommentti: Aa no en oisi kyl yhtää tienny, mietin ettet näytä yhtää perussuomalaiselta. Sen jälkee Priam pyysi juomaa suomeksi, se vastas suomeksi takasi. Minä vastasin takasi ettei se osaa enempää suomee. Emo oli hämillää :D.

 Katoin ihanan leffan : Notebook. Suosittelen. Hiema tyttöleffa, mut uskon et jotkut pojakki voi tykätä.

Enkä muista millo viimeks ois iltasanomia tullu luettua. Piti oikee kuvalla ikuistaa.

**
Suomessa oltii ke aamuna 6.30. Meillä oli 10h vaihto edessä Helsingissä. Ei haitannu yhtää. Tää oli siis mun eka kerta suomessa ausseihin lähön jälkee. Kyllä jännitti ja herkutti :). Sovin edellis iltana Kirsin ja Jussin kaa, et nähää. Hauskaa, ku jussi oli aikoinaa vika ihminen jonka tykönä olin enne Suomesta lähtöö ja nyt lukeutuu ekoihin taasen.

Lähettii kenttäbussilla kohti keskustaa. Priamin eka kerta Suomessa. Helsinki tuntu aika hiljaselta ke aamuna klo8, jollo me sinne lopulta saavuttii. Vein Priamin kävelylle Eduskuntatalon etee, sekä kuvailtii uutta musiikkikeskusta vastakkaisel puolel. Priamia kummastutti pyöräilijöille/kävelijöille suunnattu oikeen oma tie. Siitäkin otettii kuvia. :D

Kirsin kaa oli tarkotus nähä klo9 paikkeilla. Kaikki kaupat aukes kans 9aikaa, jote kuha vaa käpöteltii siin ympäri ja katottii mikä mikäki rakennus vois olla :D. minä ja mun hesa-tuntemus. Pah!
Oon saanu flunssan alun jostain, ja kotona olles pakates kattoes huiviani, mietin etten mä nyt siel huivii tartte. hesaa tultaes, ekana mieles, ostamaan huivi.

Aiemmin ollu puhetta Suomesta ja Aussilasta Priamin kaa. Perth on kallein paikka Ausseis asua, koska on nii pitkät välimatkat tavaroitten tuomises. Verrattuna Sydney & Melbourne. Se on kysyny ,kuinka mä tunnen Perthin hinnat olevan kalliit. Oon tuumannu et samalta ne näyttää olevan ku Suomeski, ausseis saan vaan parempaa palkkaa samaisesta töistä, mitä suomeski teki. Se ei oo uskonu. Täällä se kulki silmät suureella : Ompa kallista, ompa kallista !!

Toine lämpötila. Se oli taas vakavissaa pakkaamas kunno villakaulaliinaa mukaa ,tarviin tätä SUomes. Sanoin et siel on kesä,etkä tarvi. Se: no mut jos siel on +20. Täällä +20 on talvi, mut paljo kylmempi ku suomes +20. ensinnäkin mereltä tuuloo kokoaja..ja muutenki erilainen ilmasto. Ei oo oikee uskonu.
No nyt suomes oltua. Tavattii Kirsi ja lähettii ostaa piknik kamoja tulevalle Suomenlinna piknikille. Priam kauhistelee hintoja, kuinka kallista tääl on!! Minä tietenki nokkelana siihe, no sitähä mä oon sulle snaonu, mutku et oo uskonu.

Piknikillä olles, ilma on oikeen suotuisa. Aurinko paistaa ja linnut laulaa :) . Priam loppupäivästä huomaa ,et sen kaulasta iho on palanu. Suomessa +20 ja voi myös palaa. Minun nokkeluuteni tuli taas pintaan :D.

Kirsin kaa oli ihanaa nähä. Aika kulu vaivattomasti, meillä oli oikee hyvät suomiantimet: RUISLEIPÄÄ, tottakai. marjoja,herneitä,rahkaa, keksejä,juustoja mitälie herkkuja. Siel linna-alueel kävelles mietittii et missä se koko linna nyt oikee on :DD .eipä kirsistäkää ollu kovinb paljoo apua näis turistiopas hommis. Nooh ,ei tarvi nii vakavasti ottaa. Pääasia et hauskaa ja hyvää aikaa muute meil oli. Ja hyvä ruoka.
Sielt tulle käveltii tuomiokirkko aukion läpi, sekä kurkattii kirkkoonki. Oli aika sanoo heipat Kirsille, sekä sanoo terve Jussille. Jussin kaa mentii Torni- rakennuksee kahville, josta näkyy hiema korkeemmalta Helsingin maisemat. Ite en ollu siel ennemmi käyny kanskaa. Kahvit naamarii, tunti aikaa ja kentälle lähtö orotti.

Hypättii taas Finnairin- kenttäbussiin. Tällä kertaa meirän ei tarvinnu tehä check innii, suoriutua ite vaa porteille. Oltii 55min aiemmi kentäl, eikä siinä tajunnu et kui kaua se voi viel ottaa aikaa mentäes porteille. Kunnes tultiin EU- passin tarkastukseen, sekä muun maan. Minä pääsin samantien sujahtamaan "tee se itse " -passintarkastus koneesee, kun taas Priam joutu jäämään tuhansien aasialaisten taakse jonoo. Aikaa kulu ja kulu.. kysyin apua yheltä virkailijalta, pystyiskö ne päästää sitä sielt portille ettei myöhästytä taas koneesta. Ei kuulemma ollu valtuuksia, ja sano neuvoksi, pyytää erellämenijöitä päästämään menemää.

Priam jäi yrittämää, 15min koneelähtöö.. Lähin juoksee portille, että ne tietää ,ollaan tulossa. Matka tuntu iäisyydeltä, oli mutkaa jos toista,portaita ja suoraa.. Vihdoin portille tulles sanoin et ollaa kyl tulos, mut priam on jumis passin tarkastukses. Onenksi oli ystävällisiä työntekijöitä(taas tässä tullaan siihen, suomalaisten kaa on helppo asioida) ja jäätiin oottaa. Soitto priamil mikä portti ja missä se on ja JUOKSE PRIAM J-U-O-K-S-E !

Sielt se vihdoin ja viimein tulo, ja oltii iloisesti valmiita alottaa uusi lentomatka turvallisesti laukkuineen mukana.

HeiHei Suomi, nähää 2vko päästä !


Priamki iha onessaa Suomesta


PriamTuristi


Mahtis Piknik
Mustamakkaraan tutustuminen

Leijat kaupungin yllä 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti