tiistai 27. elokuuta 2013

Tampere & Jyväskylä, Syräntä Sykähdytti


TAMPERE

Tampere oli vuorossa ,jossa meillä oli varattuna kaks yötä Scandic hotellista. Sehän tiesi myös kahteen kertaa hotelli AAMUPALOJA !! :P

Heitettii Mette bussipysäkille, ja lähettii kohti hotellia. Hilla ystäväni on kyseisessä hotellissa töissä, ja hieman tais molemmilla olla perhosia vatsassa , ennen ku nähtii. Respaa saavuttua, menin paalun taakse seisoo, ku nii jännitti. Lopulta Priam työnsi mut sieltä esille, et mene nyt jo!

Oli se hurjaa :DD.. 

Hoidettii kaikki käytännöjutut huoneet ym aluille, ja lähettii hakee kamat ym. Menin illalla juttelee viel Hillan kaa sen tiskille sekä sen töitte jälkee istuttii viel respassa tovi. Siin ollessa, toinen Elosen aikanen asiakas jo nähtynä. Nii ei näistä todellakaa pääse mihkää :DD. 

Sovittii Hillan kaa aamutreffit aamupalalle, ja se saa olla meirä turistiopas päivän ajan. Oli ihanaa kellahtaa oikeisiin hotelli lakanoihin <3

Ma aamuna aamupalalla tuliki taas syötyä silmillä. Kylhä me siel parituntia istuttiinki :D. Vihdoin ja viimein ku päästiin lyllertämää, mentii kohti Pyynikin tornia ja munkki kahveja.Hillan kaa kierrettii kylillä shoppailees, kunnes vaihtu läpsystä vaihto Marian kaa.

Mentii illallistaa Marian ja Priamin kaa Näsineulaa. Syötii herroiksi Finladia- Menun voimin. Oli kunno gourme- annokset. Listalta löyty mm . nokkoskeittoa, ahventa,poroa, salmiakki vaahtokarkkia lime kastikkeessa(mun lemppari maku). Näsinneula pyörii koko ruokailun ajan, kierros kestää 45min, ei sitä liikaa huomannu et paikka liikkuu. Kylme muutamat kierrokset kerettiin istua ja höpötellä :).

Käytii illasta viel katsastaa Marian uus kotikolo sekä Eurooppa kahvila >näytettii Priamille suomen Freo tyyliä. Halit Halit Halit Marialle ja näkemiin.

Oli aika painua pehkuihin.
Aamulla aamupalalle viel ja sen jälkee Tre alkoki olla purkissa.

JYVÄSKYLÄ

Tiesin jo heti sanoa et Jkl:ssä on enite ihmisiä. Jyväskylä kyltit lähestyessä oli nii epätavallinen olo. Perhoset valtasi taas vatsan ja jännitti. Ajeltii suoraa Satiinin parkkii (tainno mulla se meni 1000 kerran jälkee vasta) ,saatiin Helille avain ja tehtii yllätys hyökkäys Eloselle!!

Voihhh!!! Sielhä oli montaki tuttua naamaa vielä :Tatjana, Outi, Hanna(joka oli mulle ylläri), Mervi, Hannele, Suvi . . Voih!! Heli piti Priamille seuraa ja mä juttelin tyttöjen kaa. Oli kyl just semmonen ihme tunne olla Elos -tiloissa taas, kun oon kuvitellukki :D.

Meillä oli koko Jkl ajalle aikataulu ja ihmiset valmiina. Ti-iltana oli Jennan vuoro. Jkläs otin tutun ja turvallisen liikkumamuodon käyttöön, josta olin jo Priamiaki valaissu : Pyöräily. Kuinka helposti se käy vaan suhaista Ainolanrannasta keskustaan. On se jännä, kerta aina Jkläs asues ei halunnu asua sillan toisel puolta. Nyttei silta ollu moksiskaa. Ehkä sitä on oppinu arvostaa ja tinttaamaa erilaisista asioista :D.

Jenna vei meirät Aussi-baariin. Pitäähä Aussilaan täälki päästä. Oli hassua kuulla kuinka suomalaiset (Jkläiset) vääntää vaa enkkua siel. Nähtii Paula ja Riikka kanssa. Kavereita kerraksee.

ELOS IHMISET

Keskivko oli pyhitetty Elos-naamoille. Aamusta mentii aamukahveille Tatjana, Karri, Janne, Jukka ja me. Mitäs siinä, kuha höpöteltii. Samoja juttuja ku aina ennenki. Tuntu et Jannel ja Priamil löyty jutun aihetta enite. Syötii Eloslounaat :P. Harmi ku ei näkyny mulle tuttuja asiakkaita kovinkaa paljoo.
Meillä oli liput Suomi-laivalle Päijänteesee. Heli tuli meirän seuraneidiksi. Reissu kesti 3h ja oli mukavan lepposaa. Sää alko vaihtuu kirkkaammaksi ja mieli vilkastu. Ehkä yks syy oli se ,ettei tarvinnu tehä mitn ,olla vaa :D. Priamin ei tarvinnu tutustuu uusii ihmisii ja mun ei tarvinnu huolehtia sen viihtyvyydestä.

En tiiä mikä mullo, mut aina jos oon jonkun kaa liikentees ja vien sen uutee porukkaa, tunnen et se on mun vastuulla et viihtyykö tyyppi vai ei. Vaikkei se nii tosiaa ookkaa. Kait en vaa haluu et ihmiset tuntee ittensä ulkopuoliseksi.

Veneretki oli lopulta Priamin yks kohokohdista reissussa.

Illalla oliki taas jatkoa Elos-ihmisille. Mentii Sohviin syömää :Outi, Tatjana, Hilla, me ja Raisa nähtii samalla. Sohvin ruoka oli pieni pettymys mulle, ei se tuntunu enää nii isolta ku ennemmi. Lähettii yhes Jklän yöhän. Siel on aika paljo vaihtunu paikat, tainno nimet baareilla, eihä siel osaa enää liikkuakkaa. Käytii moikkaas Karri ja Janne pojat viel illalla Jalos ja jatkettii matkaa pubii.

Tatjana maistatutti Priamille kaikki tyypilliset Suomi- maistiaiset, laku ja jallu jäi miehen mieleen. Hilla sai idean et haluu kuulla meirän laulavan karaokee. Mentii alakertaa entisee anneliin ja siel oli TUNNIN jono. Siinä melkee jo pääsi kypsyttää ajatus odottamisesta, mut kylne laulut sielt lopulta tuli. Hyvästit ja heipat tytöille. Tytöt anto Priamille neuvoja et pitää musta huolen <3. Hyppäys  pyörän kyytii ja kotia.

TORSTAIN HETKET

Ite menin aamusta häkkivarastolle kaivelee tavaroitani. Annoin Priamille aamu vapaan ja rauhan nukkua. Käytii viel salilla Tatun kaa, jos mä joskus saisin salikärpäsen purastua musta. Vaikkei oikeesti tehtykää, kyl sillä sai aikamoisen tuntuman jo. Olisin onnellinen jos oppisin oikeestikki käymää salilla ja saamaan siitä kunnon kiksit.

To pvä oli hemmottelu pvä. Priamil oli synttärit la tulossa, ja olin ostanu sille parturin ja hierojan lahjaksi. Ite menin kasvohoitoon siksi aikaa. Kaikki laatu hoitajat tietty käytettii : Heikki ja Susanna. Näytin Priamille ohjeet mistä ja mihin sillon siirtymäpaikka ja aika, ja mies ties mihi mennä.
Ite höpöteltii Susannan kaa kaikki viimesen 2v asiat halki, halit ja halit ja halit :) - Priamin parturi oli tuumannu, et oli nii ihana mies, et jos sille joskus tuloo ero, muuttaa suoraa Australiaan.

Menin Priamia vastaan hieronnasta, ja kyllä mies hymyili. Pääpointtina oli käret. Ei poika muusta loppupvää enää puhunukkaa ku hieronnasta ja kuinka Heikki anto hyviä venytys ohjeita. Oli siis onnistunu lahja, mies kiitti.

MAIJU JA JENNI 

To iltana oli vuorossa Maijulle meno. Aikoinaa Maiju, Jenni ja minä oltii tanssi/karaoke kolmikko vkottain menossa. Maiju oli laittanu meille pöyrän koreaksi ja saunan ja paljun lämpenemään. Harmi etten Minniä päässy näkemään, joka oli lähteny isänsä kaa reissuu. Maijun ja Mikan takapiha oli ku omasta lapsuudesta kaivettu. Oli kukkamaata, kasvihuonetta, tikkataulua, kroketti peliä. Voihhh !! Oisin voinu olla siel vaik lopun elämän. Koitettii jousipyssyllä ammuntaa, joka oli haastavaa. Ekalla kerralla lön itteeni leukaan, tokana nenään ,kolmannella onnisti ja ilman itteensä hakkaamista meni tauluun.

Lähettii yhteistuumin kylille. Ekana Karaoke vuorossa. Jokin sentäs oli pysyny samana nimeltään : Freetime. Noustua portaat ja kävelles karaoke puolelle, mikää ei ollu muuttunu. Samat työntekijät löyty kassojen takaa ja mikä onni , meirän lempityökaveri Maijun kaa : Olli :). Kaikki oli siis ku enne :D.
Eikä timessä ollu jonoja, mite eile taas jouduttii ikäisyys oottaa "annelissa" . Jenna liitty meirän seuraa myöhemmi. Ilta oli mukava. Ihana laulaa suomi biiisejä, tuttuja ja turvalliseja :D. Priamil ja erääl naisel tuli pieni lasin vaihto erehdys taisto, jossa toinen puhuu enkkuu ja toinen suomee. Minä keskellä yritän pysyy kärryillä, et kuka teki ja mitä. Mut kaikesta lopulta selvittii, priam oli oikeessa ja naine osti uuden juoman sille. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Jatkettii matkaa  uuteen aikuisväelle suunnattuun yökerhoon tanssimaan. Sama meno jatku ku aina ennenki, yhtä liekeissä tanssilattialla.
Oli tyttöjen hyvästelyaika. Kohti Helin ja tapanin kotia, missä oltii yövytty kaikki Jkl ajat. Lupasin Priamil jos Jklästä selvii hengis, sit on aika hengähtää. Yks pvä jäljellä.

PERJANTAIN IHMISET

Ite lähin aamusta Hillan kaa aamupalalle, Reijo oli läpsystä vaihdos. Sekä Eeva oli viel vuorossa. Mentii Kanavuoreen Eevan, Helin ja Priamin kaa. Suurimmaks osaksi kävelyreitistä tuli syötyä mustikoita ja vattuja. Nyt sai aussi poikakin kunnon näyn suomimettistä.

Käytii viel syömäs yhes kreikkalais ravintolas ja sit oliki iltaa vaille valmis Jkl ihmiset. Vihdoin ja viimein meillä oli aikaa Helille ja Tabulle. Mentii yhes niitte suvun mökille Kangaslammelle. Paikka on idyyli suomimaisema järven kera. Mentii eka kalaan, mut taittii olla liia myöhäs, ku auringo alko laskee ja kalat vaipui syvemmälle. Mä sain kyllä yhen ahvenen , Ensimmäinen eläessäni. Mut tabu vaa katto mua ,ku päästi kalan menemää. Liia pieni, kuulemma.

Otettii Mölkyt kehiin ja sauna lämpenee. Vuorossa toine suomi kesäteko Uinti ja saunomien. Priamil eka kerta elämäs uida järvessä. Tykkäs . Aika oli lepposaa, ja ihanan huoletonta & virkistävää.




1 kommentti: