keskiviikko 27. helmikuuta 2013

MRI


Koko viime vuore alko polvee kolottaa enemmä tai vähemmä. Eka pelkästää juostessa, sitten hyppimis ja twisting urheilus (esim attack, tanssi). Lokakuus alko tuntuu pelkästää kävelys ja seisonnas. Oon aina ollu normaali terve kaveri, jote tuntu eka et onko se vaan mun päässä että jotai saattaa olla vialla.

Aloin käyttää polvitukee tai teippejä urheilessa, lokakuu jälkee jopa töissäki. Joka on nyt iha jokapäivästä jo.

Vähensin urheiluuki, melkee kokonaa pariksi kk. Se teki vaan pahan mielen.
Joulukuus menin eka lääkärii, pitkän mietinnä jälkee et mitä pitää tehä jne. No ne laitto mut rötgenii, mutten uskonu ees et luita siin poikki ois menny. Eikä ne sieltä mitn löytänykkää. Jote ajatusta eteepäi ja tilattii MRI kuvaukset.

Monet sano et se on kallis keikka, enkä saanu huolta poies.. kunnes sain medicare korttini käteen, ja kaikki (ainaki tähän asti olevat ) on ilmasta. HUOH!!

MRI kone tuntu kuin olisin ollu Greyn Anatomian potilaana. Minä ja iso masiina. HUI. Polvi oltii paketoituna erillisii kääröihin,joka puolelta. Koneessa olo kesti 15min ja mun piti yrittää olla liikkumatta.  Välil oli taistelua, koska polvipaketis meni jonkin sortin "robotti" ,joka liikku paikasta toisee ja välil kutitti.

Nooh ne oli saanu tulokset. Otin Tarrynin tällä kertaa tulkikseni. Se on ammattitanssija ja on tottunu operaatioihin, sekä itellään että kavereillaa. Ymmärtää siis lääkärien kieltä.

MRI kuvat tulivat ja kyllä, en ole hullu omas päässäni. Sielä oli vamma : Torn Meniscus. Niitä on kaks ,eres ja takana. ja mulla takana oleva on rikkoutunut, poikki. Irrallinen pala tekee siel kivun polveen , ja ne ois ottamas sen teleskoopilla pois. Kiinnittää osat paikoilleen. En siis tarvi uutta polvea. Huoh!

Vamma on yleinen urheilijoilla, yleinen toimenpide. Kipu ei lähde pelkällä levolla, vaikka lopettaisin urheilun kokonaa. Siel se tulee olla möllöttää kokoaja, ellei sitä oteta pois. Mut operaatio ei ole suuri, mutta jos/kun haluan kivun pois.. Se on tehtävä. Jono tosin on 3-6kk arvelultaan. Operaation jälkeen viikon työ(seisoma) kielto. 6-8vkoo urheilu kielto. Muttei pirä mahdottomana ajatuksena ,ettenkö viel juoksiki maratooniaki :).

En halunnut olla epätietoisuudes ja kysyin suoraa, paljo tulee maksaa vai kattaako medicare. Kattaa!! Tämä kortti on Luojan lahja!

Kuvat näyttivät vamman aiheutuneen aiemmasta vammasta.  Vuonna 2009 kaaduin rulliksilla tyhmän pienen kiven takia, ja TÄYSIN tasasella alustalla. Sen jälkee mun polvi paisu ja turpos.. joka kesti kk verran about. Uskon sen olevan osa syyn.. Voi minua!

2 kommenttia:

  1. Just pari päivää sitten mietin sun polvea. Hyvä, että tiiät mikä on nyt vialla ja pääsevät korjaa tilanteen. Ikävä homma tietty kokonaisuudessaan, mutta parempaan päin nyt sitten vaan. Tsemppiä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3. ja kyllä , kyl se huojenti paljon et sain tietoon, etten ole hullu , eikä ajatus kipeestä polvesta ole vaan mun pään sisällä. No viel ainaki pystyy sinänsä hyvin elää polvituen kaa,joka helpottaa kummasti. Koska pienikin kävely ,ilman tukee ,alkaa tuntumaan. Mutt.. kylse tästä. Kyl minä täältä veilä nousen :)

    VastaaPoista