perjantai 28. joulukuuta 2012

JouLuA ja JOuLu MieLtä

Viikko enne joulua.

Käytii tyttöjen kaa joogailees kuurelta aamulla. Minä , Camille ja Solana. Paikka oli JustYoga meirä naapurikadulla. Opena oli mies nimeltä David.

En tiiä minkä tyylinen jooga oli ees kysees, mut ohjaaja toimi niinku armeijassa. Oltii eka erillää tytöistä. Solanalla ei ollu mitn hätää, mut minä ja Cam oltii sen silmätikkuna :D. Jokasen eri liikkee jälkee sen piti tulla laittaa meirät molemmat oikeesee asentoon. Aluks meirä välis oli yks mies, mut ohjaaja pyys meitä vaihtaa paikkaa et ollaa vieretyste, nii on helpompi pitää silmällä meitä molempia :D. kyllä huvitti. Oltii iha paskoja :DD.. Nooh mut ei siit oo ku ylöspäi. Sit se huomas etten iha kaikkia ymmärrä ja kysy mistä oon kotosi. Sanoin et suomesta. Sen jälkee se kysy mikä on suomeksi Straight? minä: suora. SIt se alko sanoo Suora suora..ja veti mun jalkaa suoraksi :DDD:.. houh. kokemus.

Ei vaiti tykkäsin siit kyl enemmä ku muista joogista tähä mennes,koska ei ollu meditaatiota yhtää. Lopulta vaa 10minsa rentoutuminen. Ei siis liikaa mielen päälle tulevaa.
Joogailun jälkee mentii hakee aamupala värkit Solanalta ja mentii uimaa South beachille. Voi että oli ihana energinen päivä, ja virkeenä töihin.

Töis olles tuli puheeks yhe asiakkaan kaa ,et oon suomesta kotosi. Sieltä toinen asiakas vinkkas : minä puhun vähän suomea. :D
Alettii enemmänki juttelee, tyttö oli Emily. Kerto asuneensa suomes 3v opiskelujen takia. Sibelius akatemias. Puhuttii hiema suomee, lopulta enkkuu. Se ties yhen suomalaisen naisen täältä ,joka on töis kirjakaupassa Freossa. Pyysi menee juttele. Lupauduin.

Pe päivä oli mul vapaa, menin pyörällä Freoon. Etsin kyseisen kirjakaupan käsiini ja menin sisään. Siel naine tuijotti mua siihe mallii,et oonko suomalaine vai en :D. Nooh molemmat avas suunsa ja sano et ootko sä se ja sä se :).. nimittäi Emily oli kertonu et saatan tulla moikkaa. Eeva-liisan komentti oli et etsä kyl näytä suomalaiselta. Mä siihen : no emmää tiiä miltä mää näytän (kesä alannu tulee, ja hiki virtaa siihe mallii) . Siin vaihdettii kuulumiset suomeksi, ja sovittii et vois paremmalla aikaa mennä juttelee, kaikki yhes Emily,me ja Ulla (nimittöi ne tuntoo eevaliisan kaa kans).

Samalla sinne tuli farmari käymää, joka tuo sille aina munia. Kysyivät haluanko 12 munan kennon 4dollarilla. sanoin et joo, paitti mullei oo käteistä. Eeva-liisa osti mulle tuoreet munat joululahjaksi. No eipä siin, tuli munat matkaa ja uus suomituttu tavattua. Freosta viimeset joululahja härpäkkeet lähti matkaa.

Ei se maailma loppu viel tullukaa.

Mentii Lauran, Andrewn ja Priamin kaa "maailma loppu" bileisii pe iltana 21.pvä . Aihe sinänsä ei kiehtonu mua,mut paikka kiehto. Keskellä puistoo ulkoilmassa dj soittaa musaa, ja saa tanssia. Mentii ite sinne vasta 11aikoihi illasta. Aluks siel oli saksofonisti ja räppäri dj mukana. Musana Drumm n Bassii . Eka tunti oli hyvää, mut sitku oheissoittajat lähti pois.. alko jäämää vaa sama jumputes, mistei ota oikee rytmiä kii. Jote alko kyllästyttää ja tuumaattii lopulta et porukkaki alko olee sen verra nuorta, paree lähtee kotiapäi. Kyseises puistos en aiemmi ollu käyny. Noin 15min kävelymatkan päästä meistä. Haluan mennä uuremma kerra samaisee puistoo pväs aikaa, vaikutti mielenkiintoselta. Ilma oli raikas ja puhtoinen. Kävelymatka oli melkee parasta koko illassa :D

Sain äitiltä joulupaketin. Siel löyty muutamat muumi joulukoristeet kuusee. Selina ne huomattuaan tajus heti, et nuo ei oo kyl täältä maasta. Olivat nii mukava näkösiä :D. Äiti oli kutonu villasukat Priamille. Se lupas ottaa ne suomee mukaa sit ku tullaa.

Tääl alkaa olee jo hellesäät. Mittari heittelöö lähemmäs +40. Töis on iha tuska hiki kokoaja , ja tuntuu et naama vaa on hikisenä kokoaja. Tainno ei tunnu, se on. Tuumasin tytöille et saanko olla alasti ja vetää hiukset kaljuksi. Olsin ainaki oikee luomuihminen tääl.
Toine mun tunnustus oli et : i can`t wait when i`m talking like a normal english person. (en voi orottaa millo, puhun ku normaali enkku ihminen ) . Toiset nauro.
Siihe se, koska aina jos selitän jotai, kuuntelijan pitää varta vaste pysähtyä kuuntelee mua. Eli en kovi kiirees voi puhuu.
Ärsyttää.

Sit toho kuumuutee.. Viimestää sen huomaa kotia päi tulles, ku meirä torppa on mäen päällä. Aina ku tuun kotia hikoilen ku pieni sika. Yhtenä pvänä tuli vaihdettua hymyt naisen kaa, joka oli kävelylenkillä  samas mäes, ja mä veivasin pyörälläni. Päästii samaa aikaa mäen päälle, ja molemmil hiki valu ku joki.
Ilmeenä molemmilla " tierän miltä tunnet tällä hetkellä "- hymyt. Hauskaa.

**Joulu oli, joulu meni.

Elämäni toinen joulu oli eressä ilman äitin tekemiä jouluherkkuja. Täällä joulua juhlitaan vasta 25.pvä, ja aatto on iha tavallinen normi päivä. Olin ekaa kertaa eläessäni jouluaattona töis :(.
No siin se meni 11-6 normipäivänä. Eipä tääl muutenkaa nii oikeenlaaseen joulutunnelmaan pääse mitä Suomes oltaes. Vaikka kuinka yrittää vaharata omaa kuusta ja kuunnella yötä päivää joulumusaa, syöre suklaata. Ei siltikää 100% pääse.

No jouluaatto tosin meni töissä. Saatii hiema nopeemmi kaikki lopputyöt valmiiksi. Olin sopivasti 17.45 kotona, joka on teirä aikaa -6 taaksepäi, eli just enne 12 päivällä. Nettii googlettaa joulukadun avausta. Löyty. Katottii joulurauhan julistus Priamin kaa yhes. Se kummasteli ihmisten pukeutumista :D. NÄytti kuulemmma ourolta. Sanoin sille et ens jouluna ollaanki sit suomes. Priam : No mukava kuulla et ollaa viel sun suunnitelmis yheski ;D


Töitte jälkee oltii luvattu mennä Vandalle ja Johnille illaksi. Siel olinki viime vuonna joulun aikaan, joissa  meillo oli joulubileet. Näin Priaminki ekaa kertaa vuos sitte olevis joulubileis. Tällä kertaa bileet oli enemmänkin pienemmäs muoros italiatyylinen illallinen. Oli muutama niitte kaveri pariskunta, sekä Vandan poika perheineen: Mark, Serena ja Max. Max oli jo kauhee iso. En ollu hetkee sitäkää nähny nii tuntu isolta kaverilta jo.

Siel se iltama meni syöre ja seurustelle. Jäätiin yöksi, koska matkaa on tunnin verra, eikä iltamyöhää jaksa aina ajalle. Oltii yötä pakettiauton peräs, ku Markin poppoo oli vallannu meirä normi huonee. Pääsin maistamaa oikeeta reppureissarin elämää .

Soitin äitellekki pikasen puhelun, koska mun "suomiliittymä" ei suostunu toimimaa maalla. Priam toivotti : HYVÄÄ JOULUA ! Hetke ne siin sit keskusteli :DD. Äitin komentti oli : iloone poika siel oli, tainno :poika ;D.

**

Joulupvänä tultii aamul hetkeks kotii, paketoimaa lahjat ja lähettii samalta istumalta Priamin isän työ. Siel oli molemmat Jerryt ,isä ja veli. Priamin veli asuu Sydneys, joka tuli joulun ajaksi tänne suunnalle. Siel oliki lounas kyseessä. Isä on kyl monee kertaa tullu torettua hyväksi kokiksi. Niin oli nytki. Oli kaike maailma meren elävää lautasella.

Tarpeeksi syötyä ja lahjat vaihdettua sekä testattua (ostettii isälle espresso kahvinkeitin ). Lähettii kaikki sukulaisiin. Kroatia porukkaa. Paikka oli Coogee -rannan lähettyvillä, joka on meiltä about 10km pääs. Siel oli pitkä pöytä, naiset toises pääs,miehet toises pääs. minä ja priam istuttii keskellä ja musta lähtie naiset, priamista miehet.

Suku oli Jerry-isän isän siskon perhettä. Perheen pää oli 79v mummo. Sen jälkeläisinä oli 4 tytärtä ja siitä alkoki lapsenlapsenlapset.. :D. Noin 30 kymmentä päätä oli. Kerroin mitä teen ja mistä tuun jne. Mainitsin Mannan työpaikkana. Sieltä samantie yks tyttäristä Mavis kysy: Tunnenko Louisea, joka on fysioterapeutti ja työskentelee Mannassaki? Sanoin et tunnen. Se teköö torstaita meillä. Mavis siihe : se on mun pojan Glenin firmassa töissä, minä olen respassa.
Voiko maailma oikeestikki olla nii pieni !! :DD.

No saatii jutun aihetta samasta tuttavasta.

Ei vaiti, tairan kyl tykätä kroatialaisista :D. Ne on jotenki nii lepposta sakkia. Aikoinaa jo ku olti Kroatias ,ja mentii niitte sukulaisii. Tuntu lepposilta, ja nyt tää suku kans. Käytii naisten voimin kävelees rannalla, ja haukkaas raitista ilmaa. Juteltii tyttöje juttuja.

Eipä siin mitn, syömistä riitti ja ihmisiä. Ysin aikoihin päätettii lähtee kotia päi koska meilloli viel oma joulu kokematta Priamin kaa ja lahjat jakamatta. Kotia tulles, päätin eka soittaa äitille. Oli ihanaa jutella, eikä puhelu kertaakaa pätkässy !! IHME JA KUMMA. Vaihdoin muutama sanan heikin ja helinki kaa.

Puhelun jälkee, joulu alko Darling Streetillä, joulumusa soimaa, juotii glögiä ja syötii pipareita (ikeasta löyty) ..sekä avattii vuorotelle lahjoja. <3

**

Tapanin pvä

Oli tarkotus mennä Manna porukalla rannalle. Ei meit kovinkaa montaa ollu, mut ranta oli mukava. Vaikka kylläki tuulinen. Priam lähti kolmen tienoilla kotia jatkaa töitää, mä jäin sinne viel iltapäivää asti. Lopulta ite tuli oltua 6h. Joka on aika suuri saavutus tällä hetkellä rannalla ollessa. Oli ihana päivä, meirä piti lähtee illaksi viel selinalle ja nigelille kattoo niitte jouluu ja syömää viimeset jouluruuat.

Ite aloin olee jo nii väsyny auringosta, et alko nukuttaa keske kaike. Menin sinne sohvalle pötköttää,. No oli kelloki jo yli kymmenen. Mitä muutakaa voi tapahtuu ,jos laittaa leffan pyörii, oon sohvalla väsyneena ja kello on myöhä. Nukahdan.  Kyl Priam tuli sit herättelee ku oli aika lähtee kotia.

Kotia päi matkates, tuumasin et nyt se jouluki on ohi. Priam siihe: taitaa olla sun lempijuhla. Myönsin.

**

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti