perjantai 6. syyskuuta 2013

Brisbane

 Pvä 20.

Meil oli yöpaikat tierossa kaverin kaverin isällä ja sen vaimolla. Haha. Hyvin nää suhteet pelaa. Meillä molemmilla oli Saanan kaa mieles kuva, miltä kyseiset ihmiset saattais näyttää. Osattii tulla melkee suoraa gps:än avulla talonpihaa. Oltii siel enne Teresaa. Molemmil kuvana bisnes naine ,pitkine liehutukkineen ja korkokenkinee.

Siinä ooteltii ja katottii kaikki liikkuvat autot, et joko kääntyy oikeesee pihaa. Hetki meni, ja tuli moottoripyörän pörhäldys pihalle. Täysin toisenmoinen mitä oltii aateltu :D. Huvitti. Oikei oli rempseä ja ystävällinen naine matkas, parempi oli todellisuus ku mielikuva.

Lähettii  palauttaa auto Jucylle. Viel vikat matkat km autollamme. :(
Jäätii vähäks aikaa pyörii kaupungille auton palautuksen jälkee. Siel oli lauantai markkinat kadulla. Ostettii linkka/juna kortit, et päästää kulkemaa kaikkialle. Ei oikee löytyny energiaa kierrellä kaupois tmv. Jote lähettii kohti majapaikkaa.

Meirän paikkana oli Wynnum asuinalue. Sinne meni junalla/metrolla about puol h. Mutta vkolopun ajan sillä puolel oli raide tietyöt, ja jouduttii osa matkasta mennä bussilla. Matka kesti lähemmäs 2h.
La iltana Teresa ja Keijo pyysi meitä niitten kaa iltaa viettämää ravintolaa. Oltii sen verra poikki reissaamisesta että jäätii kotia, nukkumaa normaalisti seittemä-kasin aikaa :D. Iltaha oli la ilta.

Pvä 21.

Su lähettii aamusta South Bank nimiselle alueelle, jossa on laguuneja ja puistoaluetta. Brisbane on rakennettu joen varrelle, jolla ei oo rantoja lähellä. Laguunit on siis tarpeen. Tosin sinne tultaes ,ei ollu mieli mennä uimaa. Jatkettii matkaa kävelle kohti keskusta. Käytii hakee piknik eväät ja mentii istuu puistoon jossa oli loppumaisillaa puistotapahtuma : Pelastakaa Great Barrier Reef.

Kait sitä aika lailla tuli oltua mettässä, koska siinä istues. Maa alko täristä. Molemmat heti : Maanjäristys! ja kaikki kauheimmat ajatukset päässä. Sama järistys tuli parin min jälkee uurestaa, josta tajuttii : sehä oli metro. Tuntuko tyhmältä :DD

Pvä meni aika rennol meiningil kaupungissa kävelle ja kotia ajoissa, tainno taas sen 2h bussimatkan päässä olevana :D..

Pvä 22.

Meillä oli tarkotus nähä Toi. Tapasin Toin viime vuonna Darwinin farmilta palatessa, jossa puhuttii " jos joskus tuut Brisbanee ,nii ota yhteyttä". Sempä tein. Keijo ja Teresa anto meille auton lainaa, bensa rahaa ja ei muuta ku menoksi. Kohteena meillä oli Coot-tha vuori, jonka päältä näkyy kaupingin maisemat (valot pimeellä). Päästiin sinne muutaman matkan kautta ajeltua. Uus kaupunki, hämärän peitossa kaikki.

Lopulta löyty oikee liittymä ja tultii näköalalle. Nättiä. Kerrassaa. Brisbanesta tuloo kyl Perth mielee, kaikel lailla. Molemmat on rakennettu joen vartee, sekä suht samankokosia. Brisbane on hiema isompi. Mutta musta perthin pilvenpiirtajät näyttää enemmä uskottavammilta. Ehkä ne on enemmä supussa ,ni näyttää isommalta. Toi tuliki sinne ja ruvettii suunnittelee pvää.

Meillä oli kysees kaupunkipäivä. Olin onnellinen ,et sain vaa seurata sen autoo. No se soitti ja kysy mitä jos mentäski luontoo tsekkaa yks vuori. Ei meille ollu nii väliä. Muutos suuntaa, seurasin ku hai laivaa Toin autoa. Tiellä oli tapahtunu onnettomuus, ja jouruttii ruuhkan keskelle puoleks tunniks.
Alko olee lounasaika ja treffattii pari sen kaveria aasialaises ravintolas. Siel oli jännä tyyli. Tarjoilijat toivat kärryinee ruokaa, ja saatii sieltä valita mitä otetaa. Ruuat oli tapas tyylillä. Eli ei ollu ruokalistoja. Hieman yritettii pysyy kärryil Saanan kaa et mitä ne tilaa, mut helppoja ku ollaa, syörää kaikkee, sieltä sit tuli kaikkee.

Toine Toin kavereista oli ollu turistioppaana kauan aikaa, se ehdotti meille muutamia luontoretkejä. Oli puukävelyä, vesiputousta, vihreitä vuoria..

Hypättii samaa autoo kaikki kolme, meirän kilparatsuun ja matka kohti Lamington Luonnonpuistoo, Green Mountaiseja/ O`Reilly`s . Matka oli pitkä ja mutkikas. Oltii muutenki aika myöhää liikeeillä, ku lähettii vasta klo1 aikaa. Matkaa oli sen 1,5h yhteesuuntaa. Muutamaa otteesee mentii hiema väärää suuntaaki, joka rokotti matkan kestoa.

Lopulta päästii perille. Huoh! minkä työn takana,  päästiin tree walkille ja olipa hurja. Meitä kaikkia hiema huvitti, minkä takia lopulta oltii tultukaa tänne asti :DD. No päästii me kiipeemää 30m korkeelle puun latvaa ja kattelee maisemia. Jeij! Saanaa tärisytti :D.

Päästii ruokkii villi papukaijoja, jokka tuli kyl päälle. Yks istahti mun pään päälle, eikä oikeestaa liikkunu mihkää siitä hetkee. Tuli jotenki lintunaisen tunne. Kohokohta täs retkes.
Päätettii lähtee kotiapäi kahvien jälkee. Meno matkal huomasin siel yhes kohtaa olevan Look Out- kohta. Sanoin siitä Toille, jos kävis sen kautta. Löyty paikka, ja oli kyllä nättiä. Tuli uus ulottuvuus tälle retkipäivälle. Laushadin : Now we r talking about!!  Melkee ei enää harmittanu tänne asti tulo. Sieltä näky laaja kuva kohti alas Green mountaiseille, ja olivat nimensä vihreen näköset. Kaunista.
Pieni hiljentyminen luonnon helmaan, jopa Toiki otti kameransa esiin, mitä me oltii Saanan kaa tehty koko pvän.

Matka jatku kohti kaupunkia. Jätettii Toi autonsa työ ja sanottii heipat. Seuraavaks kuulemma saadaan mennä sille majottuu, ku tänne suuntaa tullaa. Näitä suhteita on hyvä pitää yllä pahanpäivä varalle.
Päätettii mennä Saanan kaa viel kattoo kaupungin valot aamuisen Mt Coot-than päältä. Päästii sinne suoraa tietä, ei otettu yhtäkää väärää exittiä. Olin tohkeissani. Valot näytti kyl kauniilta, sieltä erotti sopivasti pilvenpiirtajät ja maailman pyörä. Harmi vaa et kamera ei pysty vangittemaa näkyä.
Kotia päi lähettii, vaikka karttaa katottii.. jouduttii hakoteille. Mentii nii pitkälle moottoritietä, et jouruttii tullin piippauksee. ÄÄÄÄÄÄÄÄ!!! Kolmee otteesee piippas. Noooh, ei sen kovin paljoo pitäis olla, mut kyllä ärsytti!!

Kotitielle saapues, sanoin Saanalle et nyt saa riittää autolla ajo vähäks aikaa itelle. Iha tarpeeks tullu ajettuu viimesen 3kk lomien aikana.

Pvä 23.

Päätettii tiistaina pitää se city päivä uudella onnella. Kerranki junat toimi, ku pitiki, eikä matka kestäny ku puol h max. Oltii kuultu CityCat ferrystä joka menöö ristiin rastiin jokee pitkin. Päätettii hypätä siihe. Se ois pitäny maksaa kortilla, laiva-akka sano meille ,et punanen lautta on ilmanen, joka lähtee seuraavalta pysäkiltä. MEntii yks matka citycatil (joka ei loppuje lopuks ollu ottanu meilt maksua kortilta) , ja hypättii punasee ilmas lauttaa. Kumpaakaa ei haitannu istua siel ja kattella maisemia. Ei oltu viel joella ennemmi oltukaa. Tunnin verra me siel lopulta könötettii :D.

Hypättii pois Kangaroo Pointilla, ja mentii kävelee kohti puistoo, josta näkyy Story Bridge- silta joka näkyy aina kaikis Brisbane korteis jne. ;Mulla tuloo siit aina Nykin silta mielee.

Tarpeeks käveltyä, hypättii takas feryn kyytii, ja päästii toiselta suuntaa jokee kuvailee kaupunkii ja siltaa jne. Nähtii mummojen päiväkerho, jokka oli rollaattoreilla kerääntyny sillan juurelle piknikille. YLI SÖPÖJÄ.

Alko nälkä kalvamaa, hypättii pois bisness alueella, huviksemme katottii hintoja. MUt ei kyl näyttäny yhtää pahoilta PErthin hintoihin verrattuna. Ihmetys. Ei kuitenkaa jääty sinne syömää, koska jotenki tuli tunne shortseis ja t-paidas "kekkä ei kuulu joukkoon " tiistai aamun bisnes ihmisten kaa. Jatkettii matkaa kohti samaa Fertuneque Valleyta ,johon aikoinaa palautettii mierän Jucy paku. Siel oli china town, ja haluttii nähä se.

Päätettii syörä siel, oli kyl tulista ,mutta makoosta. Käytii hakee kiinakaupasta mulle prawn crakkereita pussikaupal, ettei iha heti lopu keske :D. Se on jännä ku ei ne peri ees maistu miltää, mut se tunne suus ku niit syö, onse juttu.

Hypättii metron kyytii taas , ku jotenki tää alue oli hiema levoton. Mentii kohti South Bankia, mis on ne laguunit. Uimaa ei tälläkää kertaa menty, mut haluttii viel hetki hengähtää enne ku lähetää takas majapaikkaa. Haluttii olla kotona ajoissa, koska haluttii sanoo Teresalle ja Keijolle kiitokset ja heipat, eipä oltu nähtykää niitä sunnuntai aamupvä jälkee. Ne meni aina nii aikasi nukkuu ku menivät aamuyöstä töihin.

Siinä illalla pakkailut ja iltapalat jajaja.. Oli aamul aika hypätä junan kyytii ja sanoo hyvästit Brisbanelle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti