perjantai 28. kesäkuuta 2013

Road Trip w Sari Viikko 1 ( West Coast)

Road trip

Yks karkea reissusuunnitelma

1.pv AJOPV Perth-Meekatharra 765km, 8,5h
2.pv AJOPV Meekatharra-Karijin 699km 7,5h 
3.-4.Karijin
5. AJOPV Karijin-Broome 941km 10h
6.-7.Broomessa
8.- 10. Kimberlyssä
11. AJOPV Broome-Port Hedland 612km 6h
12. Port Hedland
13. AJOPV Port Hedland- Exmouth 780km 9,5h
14.-15. Exmouth 
16. AJOPV Exmouth- Monkey Mia 709km 10h
17. Monkey Mia 
18. Monkey Mia-Kalbarri 400km 5h
19. Kalbarri-Geraldton 155km 2h
20. Geralton-Perth 434km 5h

1.päivä

La aamuna oli kello herättääs 8.30, koska pe iltana mentii kattoo Grooven keikkaa Ellingtonille, joka loppu 2.15 yöllä..josta roudakset ja ajot kotiin, ainaki se lisätunti viel vierähtää. Jotenki tuntu ettei oikee osaa pakata tavaroita, ku ei oikee tiä mitä kamppeita sitä lopulta tarvii enite, ja mitä ei.

Road trip koostuu Sarin kaa Länsi-Aussejen pohjoisosaa ylös asti. Aikaa meillä on 20päivää, joista osa menöö jo pelkkää ajeluunki. Matkaahan täällä riittää. Pääsääntöinen kohde on Broome, johon on se päälle 2000km , ja siitä viel hiema ylempänä on Kimberley luonnonpuisto, joten vielä enemmän ajelua. Ettei iha luontohöperöiksi päästä, tullaan takasi west coastia, jossa on sitte rantakohteet paikkoina.
La matkaan kotoo päästiin about 10.30 Selinan kyytsäämänä Perthiin, jossa vuokra-auto toimisto olikin. Auto sinänsä oli 550d paikkeilla koko 20 pväl, mut vakuutus oli kuitenki aiheellista mielestämme ottaa. Olihan matkaa päälle 4000km ajoa. Joten kokonaisuudessaa hinta hyppäs puolella lisää: 1100d päälle.

Autoksi saimma pienen sinisen Hyundai merkkisen auton, joka on manuaalivaihteilla varustettu. Ausseissahan yleisempää on ajella automaattisella, jolla iteki nää vuoren päivät on tottunu. Ja kyllä ekat kilometrit tuntu ku autokoulus oisin ollu uurestaa. Oli semmosta kamelikyytiä.

Lähettii matkaa 12paikkeil autovuokraamon pihasta, ensimmäisenä mielessä vielä tarvittavat shoppailut. Joondalupissa toimi ostoskeskus siihen tarkotukseen. Muutaman kerra meinas mennä hermo itel ja takana tulijalla, ku jäin liikenneympyrään miettimään mites tätä kytkintä nyt käytettiinkää. :)

Oisko se sit ollu lähemmäs 1.30 ku varsinaisesti ,vihdoin ja viimein ,päästiin matkan päälle.
Edessä oli ajoa Meekatharraan asti joka ois semmonen 765km, 8,5h matka.

Eka pysähdys oli 4h päässä oleva Paynes Find niminen kylä. Vanhemman tyylinen motelli/ravintola,jossa oli paljon moottoripyörämiehiä. Aurinko alko just laskemaan, pelottavan näköset moottoripyörämiehet, keskellä ei mitään> ajatus alko lentää. Oltii itseasias ohitettu pyörät tunti-pari sitte. Eka katottii et tarviiko ne jotai apua,ku näky auto tien sivus. Lähemmäks mentyä ,oli sen verra rahvaita miehiä ettei uskaltanu pysähtyy. Sekä tarkemmi ajateltuna, tuskin meistä ois ollu niille mitn apua :D. Hymyilytti.

Tankattiin auto ja ittemme, matka jatkui kohti yöpaikkaa. Oltii Meekatharrassa 9pm tienoil. Aiheena oli löytää majapaikka, toisena vaihtiksena jäädä autoon nukkumaan. Kylä oli aika kuolleen näköne, yhestä pubmotellista vaan tuli valoo. Mentii kysymää oisko mimmosta hintaa huoneelle. Yks huone vapaana, 115d. Oli se aika hintava meirän makuun, sari kysy neuvoo,mihin ois turvallista jättää auto ja kaksi nukkuvaa naista sinne.

Kai motellitytöillä alko sympaattia laulaa, ja miettivät voitaisko tulla niitte porttien puolelle nukkuu. Toinen tytöistä, luultavasti vastaava, kysy paljonko oltais aateltu maksaa huoneesta. sanottii et 50d. Ne suostu, ja huone oli myyty. Sanoivat vielä että meille kuuluu aamupalakin.

Huone oli peruskuntoinen, parisängyllä varustettu. Mullaki oli täyret kentät puhelimes, joka ei oo ennemmi toiminu Outbackissa. Kävin tosin Telstran(paikallinen saulalahti) shopissa enne matkaanlähtöä kysymäs mikä vois olla vikana. Vaihtoivat uuren sim-kortin, et sillä pitäs toimia. Näköjää siis toimi.

Yö meni itellä suht hyvin, aluksi veen lotina vessasta haittas, mut kyl siihenki korva tottu. Sari ei ollu nukkunu kovinkaa hyvin koko yönä, kuulemma jos sanoo et nyt pitää nukkua hyvin, silloin ei sitte nukuta.

vanhan aikane bensa-asema


2. päivä

Aamusuihkut ja palat naamaan. Dyykkarin työki alotettii : parit pikku saippuat ja wc-paperirulla mukaan ja eiku matkaan vaan. Käytii katsastaas Meetharran look out-paikka, jossa oliki kaivostyötä. Hetken ihmeteltyä isoa louhikkoa, ajomatka alkoi taas. Kohteena Karijini National park 699km > 7h.
Sari oli lainannu meille äänikirjoja kuunneltavaksi. Ite en oo ennemmi kuunnellu, muutama oli hauskoja pohojjaammaa murteella puhuttuja tarinoita. Meirän autos on usb -liitin omasta takaa ipodia aatelle. Sillä saa siis kuunnella musaa kans.

Meirän autos on aika pieni tankki 50l, jota tuntuu et kokoaja pitäis olla täyttämäs. Meillo mukana 20l täyttö varakanisteri, jota jouduttii jo kerra käyttää. Eikös se nii oo jos bensavalo palaa, saa 40km mennä. Muistelisin ainaki nii. Matkaa oli seuraavaan kylään 60km, eli 20km ei uskaltanu riskeerata, täytettii siis varasäiliö ja matka jatkui iloissesti.

Täällä kylät on oikeestaa vaa bensa-asemia. Ne saa oman mielenmukaa hinnotella bensansa, tähän mennes ollu hinta luokat 1,43 -1,98 välillä'. Varmasti nousoo viel mitä ylemmäs mennää. Perthissä bensan hinta on sitä 1,30-1.49 vkopvästä riippuen.

Saavuttii Newman nimiseen paikkaan ja ihmisiä alko näkyy joka puolella, iha oikee "ostoskeskuski "löyty. Mistä näitä ihmisiä oikee löytyy? Ei ollu hetkee nähny muita ihmisiä, tai ainakaa nii kaupunkimaista näkymää. Istunu vaa pienes auton kopperos saman ihmisen kaa.Tankkailut taas itteemme ja autoon, ja ostettii leirintäruuat matkaan kans. Matkaa Karijiniin oli viel 160km.

Karijiniin oli 11d pääsymaksu. Päästiin parkkiin hyvin enne aurngonlaskua. Täällä lasku on 5.30pm ja täys pimee jo klo 6pm aikaa. Eletää aikalailla auringonvalon mukaan. Leirinnässä oli visitor center 8km pääs. Käytii kysyys neuvoja ,mihin kantsis mennä parin pvän aikana. Sieltä ne ympyröi kaks eri gorgesta (kanjooni) missä kantsii käyrä. Toinen ,Dales Recreation alue, oli ihan meirän leirinnässä, mihin päästään suoraa normiautolla ja kävelle tässä tapauksessa. Toiseen ,Weano Recreation alue, oli matkaa 40km ja piti olla 4W auto. Meillä ei semmosta ole. Turistireissut lähti Tom Price nimisestä kylästä johon oli 100km. Siellä oli myös lähin kauppakin.

Leirintäalue Karijinissa oli aika alkeellinen. Vessat oli ulkohuusina, mutta bushman versioina. Pönttö löyty,mut ei ollu sähköjä.Huuhtelu toimi harjalla ja saippuavedellä kaadettuna pönttöön asioinnin jälkeen. Barbeque alueelta löyty pöytätuoli yhdistelmä ja parilla, ilman katosta.  Suihkut löyty visitor centeristä 8km päästä.

Tultuamme leirintää, pystytettii teltta, visitor center vierailut, kokkaukset herkkusieni-homejuusto-pekoni käärylät ja salaattia .Maistu. Pikapuolin ruuan jälkee mentii nukkumaa ,tähdet loisti taivaalla milky wayna, naapuriteltta poika soitteli sähkökitaraa kaiuttimen kans. Toiset kaukaset naapurit omisti generaattorin asuntovaunussaan, johon ne oli kerännyt kaike maailma jouluvalo härdellejä alueensa ympärille. Nukahdin silti niihin hurinoihin. Kello oli 7 illalla :D .

3. päivä

Päätettii mennä kiertää ekana pvänä Dales alue, joka oli siinä meirän leirintäalueen vieres kävelymatkan päässä. Siellä oli lenkki joka meni eka yläpuolella kanjoneita, joista nähtii alas. Sen jälkeen päästii jyrkkää rinnettä alas kiviportaineen, ja päästii kanjonin alas. Siellä oli ensimmäinen uimaspotti Circular Pool, mutta jatkettii matkaa. Vielä ei ollu kuuma. Sekä virkailija kertoi että toinen spotti , Fortescue Falls ja Fern Pool, on parempi auringon lämmön takia.

Jylhät oli maisemat. Reitit meni eri vaikeusasteilla 1-6. Reitit oli merkitty maassa/kallionseinämissä olevilla kylteillä, mikäkin taso omalla värillä. Mentii 3-5 reittejä. Kuutoseen piti olla jo turstireissussa, johon tarvittii köysiä ym kiipeilyvälineitä.

Dales reitti ei paria tuntia pisempi reitti ollu. Kuvauksis ja ihmettelys se aika meni suurimmaksi osaksi. Reitin perässä oli kaks vesiputousta. Isompi oli Fortescue Falls, ,pienempi Fern pool. Fern poolissa oli kaloja jokka söi huonot nahat jaloista jos laitto jalat vetee. Pistettii yhet jalat molemmat pelokkaina. Yks kala nappas mun kovasta palasta, mut muute oli aika ujoja kaloja. Fortescuessa mentiin uimaankin, sekä lekoteltii auringossa. Siellä oli kivasti kallionkiellekkeitä, missä oli hyvä loikoilla.

Kalliot näyttävät enemmän laattakasoilta, jokka on siloisia ja tasasia. Seuraavaa pelisuunnitelmaa miettien, totuushan oli se ettei meillei ollu enää ruokaa illaksi. Visitor centeris oli mainos yhestä aktiivi-turistikiertua päivästä , jossa ois päässy tekee kaikkee : kiipeilee,auton sisärengaalla laskettelua, kapeiden luolien väleissä menoa.. toisin sanoe kaikkee vaarallista :D. Se meitä kiinnosti.

Meirän oli lähettävä Tom Priceen (kauppaan 100km päähän) ,tarkotuksena oli varata turistireissu huomiselle. Reissu oli kuitenki täynnä. Siihe otettii vaan 8hlöö. Ke ois ollu seuraava, mutta meirä suunnitelmis, oltais jo jatkettu ajomatkaa eteepäi. Päätetii viel kysyy Tom Prices ollessa, mite niitte turistireissut. Eipä ollu sieläkää tiistaille reissuja. Isomman auton 4W vuokraaminen ois maksanu 400d /pvä. HUOH!! Yhessä turisticenterin naisten kaa päädyttii, et varmasti päästään 4W reittialueille, jos liftataan tai kysellään ihmisiltä leirinnässä onko kukaa menossa> pääsöökö kyyrissä :) .

Shoppailut kylän Coles-kauppaan, ruuat leirintään ja kokonainen paistettu kana lähti alkuruuaksi :D. Tehtiin huomio, että yli puolet kaupan asiakkaista oli työmiehen vaatteissa olijoita ihmisiä. Kaivostöitähän täällä päin tehdään urakalla.

Ajot kotia leirintään pimeellä. Siel ei oikeesti nää mitään. Menomatkalla oli nii hienoja kukkuloita joka puolella  joita sai ihailla, eipä paljoo enää tulomatkal erottanu.

Leirinnässä oli aiheena lähtee kyselee iso autosilta niiden suunnitelmia huomiselle ja mahista päästä kyydissä. Oli jo sen verra pimeetä, et taskulampun valoissa kuljettii auto(teltta) autolta. Taidettii säikäyttää yhet teinitytöt, jokka oli jo autossaan. He eivät osanneet sanoo suunnitelmastaan, lupas ilmottaa myähemmi. Seuraavana oli keski-iän ohittanut silti nuorekas pariskunta. Kysyttiin niitten suunnitelmia, ei kuulemma viel ollu kummempia. Sanottii et voitaisko me hiema auttaa niitä suunnitelmien teos, kaikkia hymyilytti :) Kerrottii asiamme, lupasivat harkita ja ilmottaa myöhemmi tänä iltana. Oikee oli mukavan olonen pariskunta.

MEntii telttaa kuluttaa aikaa, koska ei saanu alkaa viel nukkuu vaik jo uni aika selvästi oli klo 7.30ish illalla :DD.. Klo 9 jälkee ite olin jo simahtanu, sari oli valveilla kunnes naine tuli sanoo. Suunnitelmat kuulosti hyvältä, ottivat kutsun vastaan. Klo 8am oli kyyti valmiina :)Päivä 4.

Aamutouhuilut tekemällä, kyyti lähti lopulta 8.30ish. Pariskuntana toimi Phill ja Sally. Matkaa ite paikkaan oli 30-40km mut tie oli sen verra röpöliäistä, et matka kesti reilun tunnin. Ei oltais meirä autol kyl selvitty. He kertoivat ,kuinka olivat käyneet Perthissä 4w autonajo kurssilla. Kuulosti hiema samanmoiselta testiltä, mikä meillä on liukkailla-ajo Suomessa.

Juttua meillä riitti. Oikeen kyllä oli mukavat ihmiset. Asuvat East-Freossa ja pyysin heitä Jazzin kuuntelijoina menemää X-wray kahvilaan su iltapvisin. Karisma Brothers soittaa siel, mis priamki on mukana.

Paikkeille tultua sovittii, et jos yhen aikaa ollaa autolla takasi, päästää niitte kyyrissä. Muute oltais liftattu takasi. Lähettii omille reiteille. Meillä oli kohteena Hancock gorge. Oli luvassa kiviseinää, kallioineen ja puroineen. Lopulta ei tainnu olla yhtää tietoo mimmone reitti ois luvassa. Visitor centteris katottii vaa kuvia mikä näyttää hyvältä, ja sinne haluttii suunnata.

Rohkeena tytöt matkaan, molemmilla uudet vaelluskengät jalassa, reput selässä, hymyt huulilla. Jyrkänteen "portaat" alas , ja oltii valmiita seikkailuun. Ympärillä oli vaan punasesta kivestä muodostuneita seinämiä ja vesi virtas jalkojen juures. Oltii katottu esittely kyltistä, enne  ku astuttii polulle : You will be wet. ( Tulet kastumaan) . Mietittii et no varmaa sillei nilkkoihin asti. Mulla oli myyjämies aikoinaa sanonu et voin kävellä nilkkoihin asti kengilläni ,ei haittaa vaikka kastuu siihe asti. Hymyissä suin jatkoin siis matkaa.

Ekana vesiesteenä oli pienehkö lammikko, seiniä myören pysty viel osittain menee. Mut piti jo luovuttaa siin vaihees ku alko tulee lammikkoo lammikon perää. Ei enää ollu kengil nii väliä. Seikkailunhalu vei voiton.

Matka meni välil kapeahkoista käytävistä, päästii harrastaa spider-kävelyyki seiniä pitkin. Meinasin luovuttaa jo yhes vaihees, ku oli vaa kallion seinämää edes ja pieni rako josta piti ryömien mennä. Sari meni erellä, vitsailin sille, et tuun alakautta kiipeemällä, ei sun meno vakuuttanu mua. Olin kuitenki lukossa, enkä pystyny jatkamaan. Palasin takasi koittaa ryömistä, jäin repuista kii. Luovutin. Sari : Kyllä sä haluat nähä tän. jätä reppu sinne, ku meirän pitää jokatapaukses tulla takasi. Tääl tuloo jo köysi etee ettei voira jatkaa enää matkaa. Lähin sit sarin opastuksel ryömii,ja kyllä kannatti.

Käytävät päätyy aina spa-maisiin altaisiin, Kermit pool oli yhen nimi. Kyllä niissä suomitytön suu jäi auki ja mielessä: WAU, MIELETÖN !! Tässä vaiheessa aussien käyttämät sanat sopivat kerranki näkemääni. (mielestänihän aussit käyttävät liikaa yli-sanoja : mahtava,mieletön,kaunis ym). Mentii nii pitkälle,kunnes tuli VAARA- kyltti, ja köysi mistä alko 6.asteen reitti. Oltii sopivan aikasin liikkeillä, koska sinne mentäes, oltii ainoot. Pois tultaes, tuli jo muita retkeilijöitä vastaan. Pahimmillaa oltii polviin asti vedes kävelees. Onneksi ollaa samantyylisä matkakavereita Sarin kaa, koska siel oli muutama yksin tuleva, jokka kerto et kumppanit oli jääny rannalle ruikuttaan.

Parasta oli ku oltii viimeses vesilammikos tulos, ja siel oli naine odottamas miestään, koska ei ollu halunnu kastella itteensä. Sari sille sanoki, et kantsiis mennä ,oli mielettömän kaunista. Naine totes; ollaa me jo keretty näkee paljo kauniita juttuja. No minä sielt sitte tulin perässä, ja HUPLAA !! kaaduin naamalleni /mahalleni veteen, jossa oli reisiin  asti vettä. Mielestäni olin onnekas, kädessä vedenkestävä kamera meni vetee,mut selkärepussa oli puhelin,joka ei hipassukkaa vettä. Naine katto mua kärsivä ilme kasvoillaan mun puolesta. Kuittasin hymyillen  : It was worthed. (oli sen arvoista)
 :)

Oli toisen reitin vuoro. Sattumalta nähtii meirän kyyti-ihmiset kavereineen. Käytii vaihtaa kuulumiset, ja he ehdotti jos ollaanki kahteen asti reiteil. Aika lyhyitä nää kävelyreitit kerta on. Sanoivat odottavansa meitä autolla, jos on enne meitä sekä toiste päi. Sehän kävi vallan mainiosti. Lähettii toiselle reitille Sarin kaa.

Ei oltu iha varma oltiinko oikeella reitil ku siel olevat reittimerkit näytti 3, vaikka meirä piti mennä 4-5 tasoa. Merkkejäki meni aika harvakseen, et sai ettimällä ettiä seuraavaa. Ehkä senki takia ,koska vettä alko olee oikeestaa kokoaja reisii asti et oli hankalampi laittaa merkkejä. Silti vaa matka jatku.

Oli samantyylisiä kapeita polkuja mitä ereltäväski, mut näis oli vieläkin vetisemmät lammikkopaikat. Huipentuma oli kapeilta poluilta laskeutuvaan isoon lampeen. Mahtava. Jäätii syömää lounasta sinne. Ei hullumpi paikka. Nähtii eressä päin, lammen toisel puolel ihmisiä tulevan. Jote reitti ei ollu viel tässä nähtynä. Heitettii vaatteet lopulta pois ja mentii iha kunnol uimaa. Sillä tavoin pääsi eroon terävistä kivistä, joita saatto olla veden alla. Vesi oli aikasata vilposta. Piti yrittää olla vikkelä. Käytii viel muutama onkalo kattoos. Oltii päästy päivän aikana leikkimään spideria, kokeilemaan omia näppitunnelmia, uimaan koleassa vedessä, ryömimään kallioitte välissä, ihmettelemään luonnon ihmeitä. . Oltii valmiita jatkamaan matkaa.

Oltii enne kahta autolla, ja meirän pariskuntaa. Eipä kauaa jouruttu oottelee, vaihdettii kuulumiset päivän saldoista. Kaikki oli tyytyväisiä näkemäänsä, mutta myös jo palaamaan leirinnälle.
Ite päätettii olla aktiiveja, tehä ruoka sekä suihkut. Ja lähtee ajamaa yötä myöre Port headlandii joho oli 400km about. Tai nii pitkälle ku silmät kykenöö.

Ruokaa tehessä oli aika tuulista, ja meirän grilli ilman katosta sammu toistumiseen. Tykkään olla luonnonkeskellä, mutta tairan sen verra nykyajan ihminen olla et kaipaan kunno ruuan teko mahollisuuksia. Meillä oli muutamat grillausta tarvittavat tuotteet (halloumi juusto, sienet, kylmä eilinen kanan loput) ,jote jouruttii seisoo tuulen eres grillin suojana :D. Eikä siltikää pysyny tuli paikoillaan. Ei auttanu ku syörä kylmiltää. Maistu ne kuitenki nälkäsille suille.

Teltta kasaa ja pakattii autoon. Heihei Karijini! Paljon nähtiin, paljon jäi näkemättä. Tieretäämpä ainaki mitä suositella <3
ja tästä vaa läpi. Ei se haittaa vaik on vähä märkä :DSari Spideruskomaton

välil piti ryömiäkki

Heini Spider


Ei se haittaa vaikkon vähä märkä

Sally ,Phill ja me

nii mihis asti ne kengät kesti vettäloppu pvä meni kuivatelles  kamppeitaPäivä 5.

Viime illan ajomatka yllättävän nopsaa. Herättii ilmais lepopaikalta. Eka yö autossa takana. Tuloksena : ei tuntunu yhtää pahalta. !! Normi vessa oli helposti vieressä saatavilla. Suihkua tosin ei löytyny. Oliha jo viime suihkusta aikaa 4päivää, ja mitä täs nyt sit viimeset 3 päivää patikoinu ja leireilly keskellä luontoa. Voin sanoa, kyllä oli vaa yks mielessä ;suihku.

Matka kuitenki jatku. Alettii ajaa 80 mile ranta tietä pitkin, Tosin rantaahan siinä ei näy yhtää , joten samaa suoraa kitukasvuisineen pensoineen ja parin villi lehmän/sonnin ohittelua se oli.

Halu oli päästä rannalle pariks tunniks ja siit jatkaten matkaa Broomee, BackBäkkäri paikka mielessä enimäksee suihkun tarveen takia. Ohitettii yks 80mile beachin kyltti. mutta ku rantaa kestää sen 6h ajan ja aamu oli hieman kolean tuntunu- Jatkettii matkaa siinä uskossa, ett myöhemmi varmasti päästään vielä rantareitille.

Kulu sata jos toinenki km, eikä näkyny rantareittiä. Broome vaan lähestyy..150km jäljel ja vihdoin tuli Port Smith Laguuni. Käännyttii sinne. Hiekka tietä 23km eteepäi, joka oli oikeestaa meirä ajoneuvol kiellettyy. Tarpeeksi hiljaa ajettii, nii hyvin selvittii ilma naarmuja. Tie oli sulonen , koska siel oli paljo perhosia jokka lenteli meirä eres. Oli erivärisiä, keltasia,turkoosia, valkosia .. Söpöö-

Paikan päälle saavuttua. Siel oli leirintäalue , respa, laguuni. Mentii sinne uimaa. Oli hieno, mut ite oisin kaivannu kokonaisen meren rantanäkymää. Siel oli muutama eläkeläinen meirän lisäksi. Ollaa Sarin kaa huomattu et tääl ei oo kovi paljoo nuoria matkas. Me ja eläkeläiset. Totesin et tervetuloo mun elämää :D.

Oliha se hieno paikka.. mut ärsytti yhe miehen komentti, joka yritti nii pakon vääntämällä puhuu small talkkia mulle että. !! sanoin sit sinne uimaa mentäes et ; it`s so nice place !! (on nii mukava paikka) Mies tähän komenttoi: Nah! Beautiful. ( Ei! Kaunis )

Siinä tuli suomi-aussi ero taas esille. Kaikkia pitää aina ylireagoiden ylistää. Kaikki ei oo tottunu siihe ylitseampuviin sanoihin. En ainakaa minä. Paitti tääl ollessa..josta monee kertaa pitää aina miettiä et no onko toi ny iha tosissaa kuvaillessaa tota tolla nimityksel. Ollaa huomioitu et suomalaiset käyttää paljon sanaa nice(kiva).

Enivei.. parisen tuntia siel köllöteltii kunnes taas paluu normi arkee ja hyppäys auton rattii. Päätielle saavuttua , noin 10kilsan jälkee tuli Ego Beachille kyltti joho ois ollu vaa 10km hiekka tietä. Huoh !
Broomee saavuttua mentii suoraa visitor centerii. Kysyy muutamista toureista ja leirinnöistä ym. Lopulta lähti matkaan parin pvän Kimberley tour sekä kameli ajelu auringon laskussa. Meillä ei ole 4w autoo, jote kimberlyyn ei pystyny mennä omal normi autol.

Hostelliin saavuttua, mulle tuli suoraa tunne,et kaikki ei oo iha parhain päin täs hostellis. Näytti nii likaselta ja nuhjuselta, sanoinki tunteesta sarille, mut jäätiin kuitenki. Huoneet nähtyämme ,se oli täynnä kaikemaailma tavaraa ja vaatteita. Huone oli 6 hlön tyttöhuone. Jokanen peti oli varattu, meirän petejä myören. Saatii raivata toisten vaatekasat pois sängyiltämme, enne ku nähtii ees sänkyä. Ällötti. Ite oli jo 4pvän takaset liat iholla, ja silti tuntu et ite oli puhtaampi ku ite hostelli.

Mikää ei oikee toiminu, ei sähkötepselit, oven lukko..  Menin jo kysyy voidaanko peruuttaa kauppa, muttei ollu vastaanottajalla valtuuksia. Ei auttanu muuku asettua aloillee.

Suihku sekä pyykinpesu, ne toimi. Lähettii keskustaan illalliselle, et joku ois ees hyvin tässä Broomeen tultaes. Löyrettii intialais-ravintola. Ruoka maitto ja tytöt oli het paremmal tuulella. Aamulla oli tarkotus herätä ekalle buukatulle turistikiertueelle, nice n early. Onneksi ei siis tarvinnu olla siel hostellis kauempaa.Its a nice place. NAH!! Beautiful


Päivä 6.

Matka alko turistina aamu klo7.10 . Matkana Kimberley. Oltii pulitettu matkasta suomoinen summa 520d kahelta päivää, et odotukset oli aika korkealla. Porukka oli aika eläkeläis-ikäistä, muutama nuorehko aikuinen ja yks nuori pariskunta meirän lisäksi. Siinä jo eka aate: Voi EI.

Ekan päivän aikana oli aihe tutustua farmi eläimiin, aborginalien kulttuuriin , Fitzroy Crossing , krokotiilien katsomista, Geige gorge ..... Matkan kuvaus vaikutti sopivan aktiiviselta. Niihhä sitä ois voinu luulla. Ekana oli suoraa 4h ajomatka Fitzroylle. Matkan aikana oppaamme kertoi aborginalien elämäntavoista ,sekä vertas niitte elämäntyyliä ausseihin. Siihen kuinka ne eroaa toisistaan . Yks eroavaisuus on siinä : Aborginalit kunnioittaa hiljaisuutta ,eikä puhu seuras toisilleen , kunnes taas aussien kulttuuri on et kokoajan pitäis olla puhumas jotakin. Siin tuli mielee, et nehä on ku suomalaiset :)

Mitä tuohon karjaan tuloo.. Saatin se käsitys et mennää johki aborginalien farmitilalle, ne selittää elämästään ja eläimistään. Mut ei. Elämästä selitti opas, eläimet oli tien varsilla sattuvat villieläimet ,samat sonnit ja lehmät, joita oli jo kaikki ajomatkat tullu vaharattua. Sari aikoinaa sano, jossei ollu kameraa et pitää painaa kuvat syrämee muistiin. Siinä vitsailin sarille : paina nyt nää lehmän kuvat tarkasti muistiin ja syvälle syrämees. On sen verra kalliita kuvia kerta ollu :D.

Fitzroy crossingilla oli leirintäalue jossa oltii yötä. Sai valita teltta-karavan-mökki majotuksen maksua vastaan. Mentii telttaan. Muutamat oli jättäneet ulkokuoren pois teltasta,et saa tähtitaivaan näkyviin. Otettii niistä mallia.

Illalliseksi oli kengurua .Njam ! Sain myös muutamia vinkkejä tulevalle elokuun road tripille. Ollaa menos Saanan kaa Queenslandii, missä en oo viel ollukaa. Halu ois kokeilla poimintaa, sain neuvoja mistä niitä pitäs löytyy ja millä taktiikalla. :)

Illallisen jälkee kaikki alko painuu yöpuille vaikka kello ei ollu 8.30kään viel. Juteltii sarin kaa päivän tapahtumia, ja Priam soitti mulle. Siin puhues, tähti taivasta seuraillen näin tähden lennon !! Nättiä <3 Kuultiin myös viereisen teltan siirtyvän pois meirän luota :O
Sari muutamaan kerran jo nukahti mun vieres,vaik puhuin puhelimes.


Päivä 7. 

Aamupalalla turisti nainen, joka ei ollu mistään/koskaan tyytyväinne oli komentoinut sarille : Te tytöt hieman puhuitta eilen illalla. "Talkie talkie talkie talkie ". Ja sitten vielä PUHELINKI SOI!! Jollakin oli siis ongelmia.

Toisen pvän turistipaikat: Tunnel Creek,Luonnon Spa,  Windajana Gorge, krokotiilit, lintuja,prison tree, paluumatkalla relax ja katotaa leffa.

Ekana kohteena oli mennä Tunnel Creekiin, luolaan joka toimi samalla tunnelina. Sielä meni vettä pahimillaa polvii asti, ettei ollu ees paha Karijinin vesikokemusten jälkee. Siel oli luvassa uimista luonnon spassa, sinne lopulta tultua oli aika seisahtanu vesi lammessa. Ei tehny mieli mennä sinne- Opas näytti meille muutamia onkaloita, joissa aikoinaan aborginalit olivat piilotellut sotamiehiltä. Aikasta makee näkymä. Yks seinämä oli kristallikivee, joka kimalsi.

Eilisen jälkee ei enää viittiny ees seurata seloste lappua tourista. Mentii Windajana gorgelle, siel oli ensin pieni kävelyreitti. Fresh water krokotiileja alko näkyy. Käveltii eteepäi, se tuli pienelle hiekkarannalle jota ympäröi kallionseinämät edessä ja takaa. Alko näkyy enemmä krokoja, jokka vaan möllötti siel liikkumatta. Fresh water Krokotiilit ei syö lihaa ja on harmittomia, ellet ärsytä niitä- Otettii kuvia, minä ja kroko, ilman aitaa :DD.

Tää oli itelleni mieluisin paikka koko matkalta, vaikka tuntu ettei ollu ees se "pääkohde".
Vielä oli kotimatkalla aihe tutustua yhen Aborginal heimon taidenäyttelyyn, sekä Boab puihin > Prison puuhun. Boab puu on valtavan kokoinen, jonka runko on ontto ja sisältö tilava.  Aikoinaa japanilaiset laittoivat aborginal vangit sisälle puuhun ja pitivät siellä. Tästä nimi Prison Tree(vankila puu).
Kuulin tutusttua Alankomaalaiseen Marijkeen, että hän on menossa Missy Higginsin konserttiin illalla. Keikka on Broomen keskustassa olevassa ulkoilma-teatterissa Sun Picturessa. Siitä heräs ajatus itelle, et sinne kuuntelee ulkopuolelle.

Reissulta palattua (klo7.30pm) ,meillä oli aiheena hankkia yöpaikka, käydä suihkus, laittaa ittemme kauniiksi (jos sitä enää ees osaa vkon naisettomuuden jälkeen) ,syörä ja mennä "keikalle". Otettii yö toisesta bäckbäkkäri paikasta , jossa oli huomattavasti paremmat oltavat. Keittiö ja yhteiset tilat oli mainiot ja avarat. Huone tosin oli 12hlön sekahuone, jossa oli poikia enemmän ku tyttöjä. Aika ripeesti hoidettiin hommat, ja 1,5h jälkeen oltii jo istumassa take away ruuat sylissä elokuva teatterin takapihan rappusilla ja kuunneltiin Missyä. <3

Mitään ei näkyny, mut kaiken kuuli kyllä. Keikan jälkeen Marijke lähti meirän kaa istuun iltaa. Mentii läheiseen pubiin. Siel soitti rokahtava cover- bändi.He soittivat samoja biisejä mitä Groovekin soittaa. Muutaman vinkkibiisin otin korvan taakse mielessä kertoa Priamille :). Taidan alata niitte "manageriksi".

Ilta meni bilistä pelaten, ja juttua heittäen.
Missyä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti