torstai 19. kesäkuuta 2014

jälkijälki junassa.. HoneyMoonista Suomen hyvästit.

Heti häitten jälkee lähetti ajelee kohti Lappia. Ennemmi kuitenki kerettii viel nauttii hääsviitin antimista: Palju ulkona lumisateessa <3.

Otettii vuokra-auto alle ja lähettii pärräilee.Ekana etappina oli Oulu ,kaverillani Annulla ja Matilla. Ei tarvinnu heti ajaa täyttäpäätä Lappii saakka, oli hyvä pysähtyä. Saimme heiltä myös selvitymis juttuja matkalle kuten sukset ja Priamille kunnon pakkaskengat..oltii luvattu vaan -30.

Matka jatku kohti pohjosta. Ekana virallisena loma yönä meillä oli varattuna yöpaikka Snow Villagesta Vainion kylästä. Hui!! jotain taysin erilaista jopa mulleki ,vaik suomalainen oon. Sen oon itseasias huomannu viimesinä suomi kertoina kun priam ollu mukana, et näkee iteki paljo uusia paikkoja ja saa olla ns. turstina kotomaassa ;) .

Lumihotelli oli mahtavan erilainen kokemus, vietimme yhden yön siellä. Itellläi ei ollu mitn vaikeutta nukkua, priam aamulla totes et oli ollu liian kylmä sille ja mä olin ollu liian kaukana (miellä oli omat makuupussit)..voi toista <3. Molempien lempparijuttu oli ravintolassa syominen tays ulkovarusteet päällä.

Meillä oli loppulomaksi varattuna mökki Äkäslompolosta. Voi että ku oli ihanaa mökkiaikaa. Kuha vaa oltii. Pirettii takassa tulta, saunottii, syötii hyvin.. Sain miehen jopa hyppäämää lumihankeenki alasti :DD. Kyllä siitä viel suomalainen tulee.
Olin aiemmin sanonu et pitäs mennä avantoon ja kuvaillu sita priamille. Priam totes siihen : mähän kävin jo kesällä (käytii uimas järvessä, se tais olla jo tarpeeksi extreemea toiselle)..

Käytii muutamilla turistireissuilla : Husky ajelulla sekä metsästää revontulia moottorikelkalla. Meirän suruksi ei näkyny, ku oli nii pilvistä :(.. Käytii Ite ylläksen huipulla hissillä ja lumikenkäilees yks tunturi ylös ja alas.
Tätä eloa ois voinu jatkaa kauemminki.

Matka jatku takasi Rovaneimen kautta Ouluun. Käytii morjestaas joulupukkia ja se puhu meille Aussislangia :DD. Takas Annun ja Matin hoiviin mista la aamulla jatku ajo kohti Jklää.

HoneyMoon oli virallisesti ohi. Meillä oli tierossa 90v synttärikemut Muuramessa: Heli, Tapani ja Emma yhdistivät voimansa yhteen ja juhlittii kaikkien 30v synttäreitä yhellä kertaa. Siitä siis 90v.
Käytii nappaa Maria kyytii "kotoo" ja lähettii siitä istumalta melkee samantie matkaa. Itelläni nyt ei ollu kaikkei suurin juhlaolo pitkän ajomatkan takia jo, mutta ku osas asennoitua siihen mitä iltaman tuli, selvittii.

Siel oli kaikkien kolmen kavereita Jklän seutumilta. Mulleki muutamia vanhoja tuttuja naamoja. Priam nyt oli uusi melkee kaikkien silmille, tais muutenki olla "pienimuotoinen nähtävyys" . Nyt kaikki sai kasvot sille, mistä ovat kuulleet iät ja ajat. Enivei... ihan hauskaa porukkaa oli, helin tyttökaverit piiritti mut het melkee. Tuli kysymystä kysymyksen perään.

Priamki sai uusia tuttavuuksia. Muutamat oli uskaliaita, ja meni rohkeesti juttelee. Varsinkin yks Toni. He olivat innoissaa ku sai puhuu "akateemisia " juttujaan. Hyvää vaihtelua Priamilleki, ettei tartte pelkästää kuunnella mun tyhymiä vitsejä.

Ilta meni rattosasti. Päätettii lähtee viel katsastaa Bran yöelämä näin 2v jälkeen. Maria, Priam ja minä. Riikka tuli meirän seuraa myöhemmi.

Ovella oli jo tuttu naama. Olivat työkamujen kaa keskenää tuumanneet et kuka Heini, kun on nii outo sukunimi :D. - Mutta minäpä se olin. Kaikki tiskityön tekijät oli samoja naamoja, jokka aikoinaa oli munki kaa töissä. Oli mukavaa nähä heidät ja jammailla taasen Brassa :) . Hyvin oon suhteeni hoitanu, ku viel 2v jälkeenki hyvin toimi alet sun muut ;).

Käytii tanssahtelees Marian ja Priamin kaa Beachin rytmeissä. Priam oli otettu, ku Bra oliki "kunnon yökerho" eikä vaan pieni pubi. Vanhuus alko iskee, ja väsy tuli 3 tienoilla. Meirät oltii hääretty Minnalle yökylää, ku Helin majapaikka oli täynnä synttärijuhlijoita.
Hyvin nukutti, ku pötkölleen vaan pääsi.

Sunnuntai

Tekemistä riitti tavaroitten ja vaatteitten järjestelyissä. Oli ihanaa että Mariaki oli tullu viettää viimestä vkoloppua Jklää, nii sai sitäki viel nähä. Halusin viel nähä Maijun, jonka kaa tehtii treffit keskustaan. Enne treffejä, palautin meirän reissuauton vuokraamolle.
Pvä meni Maijun kaa kahvitelle ja jutelle. Aika riensi siivillä. Ihana naisten hetki. Tierä taas koska sitä seuraavaksi nähää.
Illalla mentii sukuporukalla kirkkoon, josta tulkki Tommi nappas Priamin hoiviinsa ja tulkkas sille kaikki saarnat.

Aika oli sanoo Jyvaskylalle heipat taas vahaksi aikaa.. Hypattii junaan kohti Alavutta, ja Jenna aussikaverinsa kaa tuli sanoo heipat seka Heli ja Maria. Voooiiihhhh!! ;,(

Viimene, tainno toiseksi viimene etappi eressä. Jyväskylä on nyt jätettynä taakse taas hetkeksi. Kohti äitin ja isän valtakuntaa. Tavaraa on enemmä kun laki sallis. Mun onneksi Malaysian Airlines oli nostanu just sopivasti kilomääriä vuoren vaihtees. Viel joulukuus oli 23kg normi matkaajilla, nytte on 30kg. JEIJ! silti hieman syrän sykähtää, ku vaa`lle astutaan. Se on aina yhtä pelottavaa.

Vielä muutamat sukulaisvierailut alle Alavudella ja yhteiseloo oloo vanhempien kaa.
Viimesenä yönä vietettii Heikin ja Seenan tykönä Lahdessa katsastaen niitte talo, missä vaiheessa se on viime kesältä. Valmiimmalta näytti. Kyllä. Heikki heitti meirät linkka-asemalle josta matka kohti lentokenttää.. aika lähtee miinuksista plussan puolelle.

Australia ja kesä orotti kulman takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti