torstai 19. kesäkuuta 2014

Meirän Kana Rouvat

Sitte nää meirän kanaset

Mähän oon kauan jo haaveillu kanasta, välillä tosissaa, välil vähemmä. Aikoinaa kävin kattoo kanankoppeja, mutta hinta oli mielestäni päätähuimaava joten päätin jättää vielä.
Ausseihin palattua, kaverini Lily kysy haluaisinko adoptoida yhen kanan? Suostuin, mut eipä mulla ollu mitn sille.

Kana, Susanne , oli alunperin meirän työkaverin Jarredin kana. Sen muut kanat oli alannu sitä kiusaamaa, jopa nii että nokkivat raukan pään kaljuksi. Jarred oli vieny sen Lilylle, jolla on muitaki kanoja. Eka yö oli ollu ok uusien kaa, mutta sitte alko taas kiusaaminen. Lopulta Lily otti Susannen kämppiksekseen ja asuivat samankaton alla pari päivää.

Lähettii Lilyn kaa ettimää tien varsille jätettyjä roinaa, josko sieltä ois sopivaa kanankoppia tarjolla. Löytyhä sieltä ,sekä aidaksi sopivaa että "entises elämäs ollu"  linnun häkki.
Seuraavana pvänä Jarred tuli hakee häkin mun kaa ,koska sillä on sen verra iso auto, johon se mahtu. Käytii myös nappaas Susanne matkaa Lilyltä, eiku rakentamaa uutta kotia.
Mua huvitti ,ku aikoinaa halusin aina kaljun miehen. En saanu kaljua miestä, mutta sain kaljun kanan :DD.

Ekan viikon Susanne eleli itekseen tutkiskelle maita ja mantuja. Yleensä aina klo 6pm tienoilla ,se teki katoamis temppuja häkistä. Ekan kerra tuli etittyä kauemminki, mut lopulta kun sen löysi vajan takaa. Sieltä se löyty kaikkina muina kertoina kans.

Aika oli siis napsasta silta siipisulat lyhyemmäksi.

Työkaverini Kat oli hakemas itellee kanoja, ja kysyivät halutaanko me. Mietin eka, et mitä jos seki kiusaa Susannee, mutta seura vois tehä hyvää. Ei muuta ku uusi kana kehiin.
Se oli jännä seurata, kuinka ne toimi. Muutamat kanatappelut saivat aikaa, mut aika lepposilta ne vaikutti oleva. Tällä kertaa Susanne oli se kiusanhenki. Hassu, ku se on puolet pienempi ku toinen kana.

Tästä meille tuliki nimet, Susanne ja Iso Kana.

Paljon ne on tuonut iloa ja munia.

Yleisön painostuksesta jouduttii keksii uus nimi, ku Iso Kana ei kuulemma oo nimi . Nimeksi tuli Martta :D

Mutta hienoo on ollu olla pikku farmin omistaja :D. Kanoista on enemmä seuraa ku osasin kuvitella, niitä saa silittääki, josta en ollu ennemmi osannu ees aatella. Niillä löytyy myös täysin omat perssonat!

Eipä kovin paljo oo rahaakaa tarvinnu, eka kana ja koppi tuli ilmaseksi. Toinen kana makso 19dollaria. Tosin halusin paremman kodon heille ja netistä ostettuna makso postikuluinenn 260d. Nytto kanasilla hieno koti, jonka yhteistuumin rakennettii Priamin kaa :) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti